FF Film Kulübü | 2. Sezon | Genel Sohbet

The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

Yakın tarihte çekilmiş, savaşın çocuklar üzerindeki etkisini anlattığını tahmin ettiğim, başarılı olduğu söylenen film. Süresi sadece 94 dakika.

Barry London (1975)

Efsane yönetmen Stanley Kubrick'in Top 250'de yer alan filmlerinden biri. 4 dalda Oscar sahibi.

The Gold Rush (1925)

Sinemanın en büyük efsanelerinden Charlie Chaplin'in önemli filmlerinden bir tanesi.

Rashômon (1950)

Seven Samurai'ın yönetmeni, Japon sinemasının unutulmaz ismi Akira Kurosawa'nın önemli filmlerinden biri. Süresi sadece 88 dakika. 1952'de Japonya'nın adayı olmamasına rağmen Akademi onur ödülü vermiş.

Juno (2007)

Farklı senaryosuyla dikkat çeken bu dalda Oscar kazanmış. Başrol oyuncusu Ellen Page'e Oscar adaylığı kazandıran filmde Michael Cera, Jason Bateman, Jennifer Garner, Allison Janney gibi pek çok ünlü isim var.

Walk the Line (2005)

Bir müzisyenin biyografi filmi olan bu film Reese Witherspoon'a Oscar kazandırdı. Joaquin Phoenix filmin diğer başrolü.

Public Enemies (2009)

Başrollerinde Johnny Depp ve Christian Bale yer alıyor...

Yarın başka 7 filmle görüşmek üzere. :D

@berkann
Juno ve Public Enemies'i izledim :D

Diğer listende de 3:10 Yuma'yı izledim :D

Günün yedilisi şöyle: :)

All About Eve (1950)

En iyi film dahil 6 dalda Oscar sahibi, toplamda 14 dalda Oscar adayı ve bu özelliğiyle rekortmen bir klasik. IMDb'de de Top 100 içerisinde.

Infernal Affairs (2002)

Oscar ödüllü The Departed'a ilham kaynağı olan Hong Kong yapımı film. Top 250'de yer alan filmlerden.

Superbad (2007)

Son yılların başarılı komedileri arasında adı anılmakta. Komedi olmasına rağmen puanı 7.7. Başrollerde Michael Cera ve Jonah Hill var. Kadroda Emma Stone, Seth Rogen gibi isimler de var.

Being John Malkovich (1999)

Bu yıl Her filmiyle büyük ses getiren Spike Jonze'a Oscar adaylığı kazandırmış film. Kadroda John Cusack, Cameron Diaz ve bu filmle Oscar adaylığı kazanan Catherine Keener gibi ünlü isimler var.

The Blind Side (2009)

Sandra Bullock'a Oscar kazandıran, en iyi film dalında Oscar adayı olmayı başarmış bir film.

Rosemary's Baby (1968)

Pianist, Chinatown gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Roman Polanski'nin klasiklerinden biri. Korku türünün önemli örneklerinden biri...

Donnie Brasco (1997)

Senaryosuyla Oscar adaylığı kazanmış Al Pacino ve Johnny Depp gibi önemli ismin başrolleri paylaştığı film...

@berkann @gundix123

Bu etkinliğe 16 filmi nasıl seçeceğim? 😕

All About Eve, Infernal Affarais en çok ilgimi çekenler oldu. Superdad'ın puanı iyiymiş. Şu ana kadarki en iyi komedi adayı bence.

Kalanlardan Being John Malkovich yönetminden dolayı ilgimi çekse de ilk 16 için destek vermem.

Günün yedilisi şöyle: :)

All About Eve (1950)

En iyi film dahil 6 dalda Oscar sahibi, toplamda 14 dalda Oscar adayı ve bu özelliğiyle rekortmen bir klasik. IMDb'de de Top 100 içerisinde.

Infernal Affairs (2002)

Oscar ödüllü The Departed'a ilham kaynağı olan Hong Kong yapımı film. Top 250'de yer alan filmlerden.

Superbad (2007)

Son yılların başarılı komedileri arasında adı anılmakta. Komedi olmasına rağmen puanı 7.7. Başrollerde Michael Cera ve Jonah Hill var. Kadroda Emma Stone, Seth Rogen gibi isimler de var.

Being John Malkovich (1999)

Bu yıl Her filmiyle büyük ses getiren Spike Jonze'a Oscar adaylığı kazandırmış film. Kadroda John Cusack, Cameron Diaz ve bu filmle Oscar adaylığı kazanan Catherine Keener gibi ünlü isimler var.

The Blind Side (2009)

Sandra Bullock'a Oscar kazandıran, en iyi film dalında Oscar adayı olmayı başarmış bir film.

Rosemary's Baby (1968)

Pianist, Chinatown gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Roman Polanski'nin klasiklerinden biri. Korku türünün önemli örneklerinden biri...

Donnie Brasco (1997)

Senaryosuyla Oscar adaylığı kazanmış Al Pacino ve Johnny Depp gibi önemli ismin başrolleri paylaştığı film...

@berkann @gundix123

All About Eve benim de en çok ilgimi çeken filmlerden birisi oldu. Onun haricinde, The Blind Side'ın konusuna bakmadım ama Sandra Bullock için izlenilebilir bence. :)

Superbad'in kadrosu da güzel duruyor. Listeye yakışan bir film izlenimi verdi bana şahsen. :D

Donnie Brasco'yu izlemiştim iyi filmdi. Filmin başrolleri de yabana atılacak isimler değil. Eğer listeye girerse tekrardan izlerim sıkıntı olmaz. :)

Son olarak Rosemary's Baby, yönetmeniyle yarışa diğer filmlere oranla 1-0 önde başladı bende. :D Sanırım bu akşam yayınladığın listedeki favorim bu film. :)

Bir günlük aranın ardından 7 filmle daha devam edelim listeyi açıklamaya. :)

The Deer Hunter (1980)

Robert De Niro'nun çok sayıdaki kült filminden biri. En iyi film Oscar'ını kazanmış. Christopher Walken'a Oscar kazandırmış ve Meryl Streep 38728727 Oscar adaylığından ilkini bu filmle kazanmış.

The Graduate (1967)

Dustin Hoffman, Anne Bancroft ve Katharine Ross'un başrolleri paylaştıkları ve üçüne de Oscar adaylığı kazandıran, yönetmene ise en iyi yönetmen Oscar'ı getiren Top 250'de de yer alan klasik.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Tim Burton, Johnny Depp, Helena Bonham Carter üçlüsünün bir araya geldiği pek çok filmden biri, belki de bu filmlerin en başarılısı. Johnny Depp bu filmle Oscar adayı oldu, müzikal türündeki bu film ise müzikal - komedi kategorisinde Altın Küre kazandı.

Stranger Than Fiction (2006)

Son 10 yılın başarılı komedilerinden biri. Filmin başrolü Will Ferrell bu filmle Altın Küre adaylığı kazandı. Kadroda Emma Thompson, Dustin Hoffman, Queen Latifah, Maggie Gyllenhaal, Tony Hale gibi pek çok önemli isim var.

Atonement (2007)

Keira Knightley ve James McAvoy'un başrollerini paylaştığı film en iyi film dahil 7 dalda Oscar adayı oldu. Altın Küre ve Bafta gibi pek çok prestijli ödül töreninde en iyi film ödülünü kapmasına rağmen Oscar'ı No Country For Old Men'e kaptırdı.

Charlie Wilson's War (2007)

Kadrosunda pek çok yıldız ismi bulunduran filmden bu yıl aramızdan ayrılan Phillip Seymour Hoffman yardımcı oyuncu kategorisinde Oscar adayı oldu. Filmin başrolleri Tom Hanks ve Julia Roberts Altın Küre adayı oldu. Filmin kendisi de komedi kategorisinde Altın Küre'ye aday oldu. Amy Adams da kadroda.

Carlito's Way (1993)

Al Pacino, Sean Penn, Penelope Ann Miller gibi isimleri buluşturan film Sean Penn ve Penelope Ann Miller'a Altın Küre adaylığı kazandırmış. Al Pacino'nun filmografisindeki önemli filmlerden biri.

@berkann @gundix123

Bir günlük aranın ardından 7 filmle daha devam edelim listeyi açıklamaya. :)

The Deer Hunter (1980)

Robert De Niro'nun çok sayıdaki kült filminden biri. En iyi film Oscar'ını kazanmış. Christopher Walken'a Oscar kazandırmış ve Meryl Streep 38728727 Oscar adaylığından ilkini bu filmle kazanmış.

The Graduate (1967)

Dustin Hoffman, Anne Bancroft ve Katharine Ross'un başrolleri paylaştıkları ve üçüne de Oscar adaylığı kazandıran, yönetmene ise en iyi yönetmen Oscar'ı getiren Top 250'de de yer alan klasik.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Tim Burton, Johnny Depp, Helena Bonham Carter üçlüsünün bir araya geldiği pek çok filmden biri, belki de bu filmlerin en başarılısı. Johnny Depp bu filmle Oscar adayı oldu, müzikal türündeki bu film ise müzikal - komedi kategorisinde Altın Küre kazandı.

Stranger Than Fiction (2006)

Son 10 yılın başarılı komedilerinden biri. Filmin başrolü Will Ferrell bu filmle Altın Küre adaylığı kazandı. Kadroda Emma Thompson, Dustin Hoffman, Queen Latifah, Maggie Gyllenhaal, Tony Hale gibi pek çok önemli isim var.

Atonement (2007)

Keira Knightley ve James McAvoy'un başrollerini paylaştığı film en iyi film dahil 7 dalda Oscar adayı oldu. Altın Küre ve Bafta gibi pek çok prestijli ödül töreninde en iyi film ödülünü kapmasına rağmen Oscar'ı No Country For Old Men'e kaptırdı.

Charlie Wilson's War (2007)

Kadrosunda pek çok yıldız ismi bulunduran filmden bu yıl aramızdan ayrılan Phillip Seymour Hoffman yardımcı oyuncu kategorisinde Oscar adayı oldu. Filmin başrolleri Tom Hanks ve Julia Roberts Altın Küre adayı oldu. Filmin kendisi de komedi kategorisinde Altın Küre'ye aday oldu. Amy Adams da kadroda.

Carlito's Way (1993)

Al Pacino, Sean Penn, Penelope Ann Miller gibi isimleri buluşturan film Sean Penn ve Penelope Ann Miller'a Altın Küre adaylığı kazandırmış. Al Pacino'nun filmografisindeki önemli filmlerden biri.

@berkann @gundix123
Bugünkü filmleri daha çok beğendim. :D

Sadece bu listedeki filmler arasından değil daha önce yayınladığın listedeki filmler içerisinden en ilgimi çeken film The Deer Hunter oldu. Kadro müthiş. Özellikle Robert De Niro ve John Cazale ikilisini bir arada izlemek benim için ayrıca anlamlı. Konusu da gayet iyi.

Carlito's Way, Al Pacino'nun en sevdiğim filmlerinden birisi. Tekrardan izlemek istediğim filmlerin başında geliyor. Listede olsa güzel olur. :D

Charlie Wilson's War filmini ilk çıktığı zamanlar dublajlı izlemiştim, baya bir zaman olmuş. Bence filmin hikayesi çok iyi. Eskiden dublajlı izleyip de orjinal dilde izlemek istediğim filmlerden birisi.

Tim Burton filmlerini sevmiyorum dolayısıyla Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street filmine de sıcak bakmıyorum ama listeye alınırsa izlerim yine de.

Atonement, The Graduate ve Stranger Than Fiction filmleri de iyi gibi duruyor.

Ya aslında yayınladığın filmlerin çoğu gerçekten kaliteli filmler. Bu filmler arasında ayrım yapacak olmak gerçekten zor. :(

Bugünkü filmleri daha çok beğendim. :D

Sadece bu listedeki filmler arasından değil daha önce yayınladığın listedeki filmler içerisinden en ilgimi çeken film The Deer Hunter oldu. Kadro müthiş. Özellikle Robert De Niro ve John Cazale ikilisini bir arada izlemek benim için ayrıca anlamlı. Konusu da gayet iyi.

Carlito's Way, Al Pacino'nun en sevdiğim filmlerinden birisi. Tekrardan izlemek istediğim filmlerin başında geliyor. Listede olsa güzel olur. :D

Charlie Wilson's War filmini ilk çıktığı zamanlar dublajlı izlemiştim, baya bir zaman olmuş. Bence filmin hikayesi çok iyi. Eskiden dublajlı izleyip de orjinal dilde izlemek istediğim filmlerden birisi.

Tim Burton filmlerini sevmiyorum dolayısıyla Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street filmine de sıcak bakmıyorum ama listeye alınırsa izlerim yine de.

Atonement, The Graduate ve Stranger Than Fiction filmleri de iyi gibi duruyor.

Ya aslında yayınladığın filmlerin çoğu gerçekten kaliteli filmler. Bu filmler arasında ayrım yapacak olmak gerçekten zor. :(
Bence de çoğu baya iyi film gibi duruyor. Bir de eleyip seçtim 44 filmi. Yoksa 80-90 filmlik liste de yapabilirdim rahatlıkla. :( Aslında bir yönden de iyi 4-5 sezonluk film sıkıntımız olmayacağı kesin. Gerçi hiçbir zaman olmaz, filmler bitmez ya neyse. :D

Dünküleri beğenmedin herhalde yorum yapmadın bile. :D
Sabah giriyorum bazen sadece beğenmeye zamanım oluyor. Seinfeld'le ilgili yorumuna cevap yazmayı da unuttum mesela. :D

Açıkçası bu kadar kaliteli filmin arasına çok fazla komedi girsin istemem. En fazla 2. Ama ben bir tanesini yazağımdan dolayı Stranger Than Fiction'ı desteklemeyeceğim.

Sweeney Todd geçen yazdan beri listemde ama müzikal olduğundan dolayı uzak duruyordum biraz. Şimdi Singin' in the Rain gibi bir müzikal varken, ikisine birlikte gerek yok.

Atonement hoş gibi duruyor. Duruma göre ilk 16'ma kalabilir.

Meşhur 44 filmlik listemiz gün itibariyle 49'a tamamlanmış bulunmakta. 7'lik dizileri bozmak istemedim ve 5 film daha ekledim. Yani iki bölümümüz daha var ve ilki bu akşam. :):)

Double Indemnity (1944)

Önemli yönetmenlerden olan Billy Wilder'ın 7 Oscar adaylığı kazanan ve Top 100'de yer alan önemli filmlerinden biri, bir suç draması.

My Neighbor Totoro (1988)

Animenin üstadı Hayao Miyazaki'nin ünlü filmlerinden biri.

Cool Hand Luke (1967)

Paul Newman'ın hapishanedeki cool bir adamı canlandırdığı Top 250'de yer alan klasiklerinden biri.

Lagaan: Once Upon a Time in India (2001)

Şimdiden efsane olan Hintli Aamir Khan'ın ünlü filmlerinden biri. En iyi yabancı film dalında Oscar adayı olmuş ve Top 250'de yer almakta.

The Killing (1956)

Adından da anlaşılabileceği gibi suç ve gerilim filmi. Stanley Kubrick'in klasiklerinden biri. Süresi ise sadece 85 dakika.

Finding Neverland (2004)

Johnny Depp, Kate Winslet, Dustin Hoffman gibi yıldızları aynı kadroda buluşturan ve Johnny Depp'e Oscar adaylığı kazandıran sıradışı bir kişinin biyografik filmi.

The Game (1997)

Usta yönetmen David Fincher'ın karışık tepkiler alan, ses getiren filmi. Michael Douglas, Sean Penn gibi usta isimler de kadroda.

Yarın gece final bölümünde görüşmek üzere. :):)

Sevinmemi garantiye almak istemişsin sanırım. :D @OzaN 3 tane ilk 16'ya koyacağım film var.

- The Killing ne zamandır izlemeyi hayal ediyordum. Umarım erken haftalarda izleriz.
- My Neighboor Totoro'ya çok sevindim. Umarım bunu da geç izleriz. Çünkü bundan önce Spireted Away'i izlemek istiyorum. :D
- Finding Neverland'ı da uzun zamandır Johhny Depp'i izlemiyordum. Bir de başları filan güzeldi diye hatırlıyorum. Sonra altyazı sorunu çıkmıştı izleyememiştim. :(

Kalan filmlerden Hint filmi olanını bu etkinlik için destekemem. Kendim, başka bir Hint filmini izlerim. Daha yüksek puanlı olanlarından.

The Game'i izlemiştim ve pek beğenmemiştim. Forumda seveninin olacağını da sanmıyorum açıkçası.

Finalde Majid Majidi'yi bekliyorum. :bhr: