GreatOttoman
Favori Üye
Tamam da ne alaka yani bize ne Hershel'den zaten 45 dakikamız var.hershel göstermek istediler herhalde ,sezon finali ya
Tamam da ne alaka yani bize ne Hershel'den zaten 45 dakikamız var.hershel göstermek istediler herhalde ,sezon finali ya
O soruyu ben de soracaktım unutmuşum.Beth noldu acaba ?
Yapamazlar herhalde Beth'e öyle bir şey. Merak edilsin istediler yüksek ihtimal.O soruyu ben de soracaktım unutmuşum.
Onunla ilgili ipucu vermediler hiç.
Terminusta Rickler kaçarken yerden insan iskeletleri vardı.
@Forumdash
Hayatlarını kurtarmaya çalışıyorlar tacize falan ne gerek var.
Aa evet onlar ulaşmadı onları da göremedik. (Carol, Tyreese ve Judith)
Herşeyi bırakıp bu yazıyı okumaya varmısınız ?
Karakterlerde ki değişim
ilk merak ettiğim Carol.. Evde oturup, koca dayağına katlanarak çocuk yetiştirdiğini, Carol'ın değişimini merak içinde bekledim. Yazarlar, sağ olsunlar ki bu konuda beni üzmediler, "Al sana değişim" dediler. Caroll adeta kişisel adalet sistemini kurup, yargı terazisini çalıp, geçmiş hatalarını dirhem olarak kullanmaya ve kötü olana dur diyen bir tetikçi haline gelmeye başladı. Yetmezdi. Carol'un evrileceği son nokta elbette bu olamazdı, karma omegası geri dönmek ve kapanmak zorundaydı. Sezon finalinde bu konuda bir cevap aldım mı? Hayır.
Ekli dosyayı görüntüle 35955
Daryl.. Çocukluk travmalarının üzerini umursamaz bir tek başınalıkla örten, karakterimiz de sezonun son 3 bölümünde evrilmeye başladı. Yumuşak karnını yavaş yavaş Beth'e açtı.
Ekli dosyayı görüntüle 35956
En büyük dönüşümü beklediğimiz Rick ise sezon sonuna kadar kendini muhafaza etti. Oysa olayların diğerleri üzerinde yaratacağı duygusal travmalar ihtimaline gözünü kapatıp, an'a odaklanarak akıl sağlığını korumaya çalışan Rick'in değişimi muhteşem olmalıydı. En azından beklentilerim öyleydi.
Ya Carl? Her izleyenin tokatlamak istediği, kibirli ergen Carl da dersini almalıydı değişim rüzgarından.. Aldı mı? Kısmetse seneye..
Ekli dosyayı görüntüle 35957
SEZON FİNALİ YORUMUM
Bölüm boyunca Rick, Hershel'ı ve eski güzel günleri hatırladı Bir ara, "Sanırsam bölümü yetiştiremediler durumu flash-back sahnelerle topluyorlar, bu iş bir yere bağlanmaz" dedim. Bağlanmadı. İnce görmüşler ya da ben bağlantı yerini anlamadım. İncesi şu: Bu hatırlamalar Rick'in bugün içine düştüğü durumun faturasını başkasına kesme çabaları gibi başladı. Bir tür günah çıkarma.. Bir tür vedalaşma.. Bir tür yeniden doğuş.. Akıllanış, belki uyanış. Sezon başında bir çiftçiye dönüşen ve hepimizi kendine güldüren Rick'in yolculuğunu bir kez daha bu hatırlamalar eşliğinde yaşadık. Rick'in en sağlam yanı olan ön sezilerinin tetiklenmesi açısından da işe yaradı denilebilir.
Ve Terminus... Güçlü bir déjà vu gibi önümüze dikilen Terminus.. Yazarlar gider ayak Terminus kod adıyla o kadar güçlü bir çatışma bulmuşlar ki beşinci sezon boyunca süründürür dururlar. Zombiler ortalıkta dolaşmaya başladığı ilk günden beri ayakta durduğu iddia edilen bu sığınak, onların en büyük sınavı olacak
SON sahnede Rick'in bölüm sonunda ağzından dökülen sözcükler seyirciyi heyecanlandırmalıydı ama öyle bir konumda söyledi ki 'yav he he' dedirtti.
Ekli dosyayı görüntüle 35958
Cevaplanmayan sorular
Bethe ne oldu ?
Carol ve Tyreese Terminusa ulaşabilecek mi ?
Rick ve ekibi Terminusta neler yaşayacak ?
SEZON FİNALİ PUANI : 8.0
4.SEZON GENEL PUAN : 8.3
5.SEZONDA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE
@destere @Çiğdem- @OzaN @sokak sanati @Forumdash @cevaa
@BesaleT @GreatOttoman @Mr.At @HeisenBerg @KK|Batman @otomatikportakal @Ahmad @Gk4y
Hayırdır nerden geldi aklına Rick kaç ay sonra?rick in son hallerini pek beğenmedim .. geçen sezondaki gibi bunalım takılırsa çekeceğimiz var ?
Rick bence de bu sezon kötüydü ama normal yani adam zor şeyler yaşadı. Bence normale dönecektir gelecek sezondan itibaren.@Harunnn60 ın finalle ilgili yorumunu yeni okudum )
bu sezon bir ara düzeldi gibi ama pek olayların içinde lidere yakışır şekilde davranamadı, genelde bu sezon karakterler hep bağımsız olarak bişeyleri başarmaya çalıştılar,Rick bence de bu sezon kötüydü ama normal yani adam zor şeyler yaşadı. Bence normale dönecektir gelecek sezondan itibaren.