AMC The Walking Dead 4. Sezon Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
4x16

Fena bölüm değildi ama beklediğim kadar bomba bir sezon finali de değildi açıkçası.

Rick reyis ölümsüzlük hilesi kullanıyor herhalde her durumdan kurtulabiliyor. :D

Rick ve Daryl'nin buluşması ve en sonda da hepsinin buluşması iyi oldu.

Terminus biraz gizemli kalsa iyi olurdu ama hala gizemli şeyler var.

Zor duruma düştüler belki ama Rick reyisin iyi bir planı var herhalde. (Gömdükleri silahlarla mı ilgili, ne olabilir anlamadım ben. (b))

Flashback sahneleri çok gereksizdi...

8/10

--------------------------------------------------------------------------------------------

Sezon sonu genel değerlendirme...

İlginç bir sezondu. Çok iyi bölümler de vardı ama çok boş bölümler de vardı. İlk sezonlardaki heyecanın kalmadığı kesin ama öyle veya böyle karakterleri sevmemizin de etkisiyle kendini izlettirmeye devam ediyor. Boş bölümleri biraz azaltıp 12 bölüme indirseler sezonları daha iyi olacak. Bazı bölümler zaman doldurmalık şeklinde gerçekten...

Sezon karnesi:

1 bölüm 10 puan (4x8)
2 bölüm 9 puan
7 bölüm 8 puan
1 bölüm 7 puan
1 bölüm 6 puan
2 bölüm 5 puan
1 bölüm 3 puan
1 bölüm 1 puan

Ortalama: 6.93

Sezon Puanı: 8/10

4. Sezon Sonu Dizi Puanı: 9/10

O soruyu ben de soracaktım unutmuşum. :D

Onunla ilgili ipucu vermediler hiç. (b)
Terminusta Rickler kaçarken yerden insan iskeletleri vardı. :A

Yapamazlar herhalde Beth'e öyle bir şey. :( Merak edilsin istediler yüksek ihtimal. :D
Adamlar yamyammış niye olmasın ki ? :D

S04 B16 (SezonFinali) izledim

Pek beğendiğim söylenemez. Aslında 4.sezonun 2.yarısını beğenmedim. Herkes bi yere dağildi onlarin boş ve gereksiz maceralarini izledik. (ölenler hariç:kızlarin ölümü gibi)

Sezon finalinde;
Carl'a adam taciz/tecavüz mi etmeye yeltendi de Rick reyiz o kadar dellendi? Adam bildiğin Black Sail'deki gibi yamyama dönüştü :F

Pişirdikleri et insan etimiymiş? Yazık Carl'ın ağzı da sulanmişti:X Birde Son Durak'a rick'in kızını bakan kadın varmamişmiydi???

Neyse fazla soruya boğmaya gerek yok.Beklediğim gibi olmadi:X Seneye de boş ve curcuna yaratan bölümler izlicez anlaşilan.

Sanırım seneyeki bölümlerde ilk 3 bölümden sonra sıkılırsam yazlık dizi olarak izlerim:A (birgünde bile biter:X)

Sezona ortalama bir puan vereceksem

7/10 hatta 6.5'dan:)

Sezon Finali Yorumu ,
4.Sezonun Genel Yorumu ve Puan Karnesi

Karakterlerde ki Değişimler ,

Bomba bir yorum geliyor yarın 14:00 da Favoriforumum da

1002681_10151924156107024_383420612_n.jpg

@Forumdash

Hayatlarını kurtarmaya çalışıyorlar tacize falan ne gerek var. :)

Aa evet onlar ulaşmadı onları da göremedik. :) (Carol, Tyreese ve Judith)
Ne bilim Carl'ın ellerini tuttu yuzukoyun yatırdı, sırıta sırıta filan :X Bence orda bi tacizlik vardi.Michone'nin kucağinda uyuduguna göre.Sahneler öyle gösterildi (gibiydi):X

4x16

4.sezonun 2.yarısını genel olarak beğenmedim. Tek umudum sezon finaliydi ama o da fos çıktı açıkcası :D Eski sahneleri filan göstermeleri çok gereksizdi. Ekibin tekrar buluşması güzel oldu, bölümle ilgili en iyi şeyde buydu zaten. Onun dışında beklentilerimi karşılayamayan bir final oldu. Beth, Carol, Tyress, Judith bunları göstermediler. Diğerleri neysede Beth'i göstermeleri gerekirdi, ortadan kayboluş şekli merak uyandırıcıydı bence.

7/10

Herşeyi bırakıp bu yazıyı okumaya varmısınız ?

Karakterlerde ki değişim

ilk merak ettiğim Carol.. Evde oturup, koca dayağına katlanarak çocuk yetiştirdiğini, Carol'ın değişimini merak içinde bekledim. Yazarlar, sağ olsunlar ki bu konuda beni üzmediler, "Al sana değişim" dediler.:D Caroll adeta kişisel adalet sistemini kurup, yargı terazisini çalıp, geçmiş hatalarını dirhem olarak kullanmaya ve kötü olana dur diyen bir tetikçi haline gelmeye başladı. Yetmezdi. Carol'un evrileceği son nokta elbette bu olamazdı, karma omegası geri dönmek ve kapanmak zorundaydı. Sezon finalinde bu konuda bir cevap aldım mı? Hayır.:(
3-EBBD-E81A-DFF6.png

Daryl.. Çocukluk travmalarının üzerini umursamaz bir tek başınalıkla örten, karakterimiz de sezonun son 3 bölümünde evrilmeye başladı. Yumuşak karnını yavaş yavaş Beth'e açtı. :):)
6-F19E-7331-2890.png

En büyük dönüşümü beklediğimiz Rick ise sezon sonuna kadar kendini muhafaza etti.:T: Oysa olayların diğerleri üzerinde yaratacağı duygusal travmalar ihtimaline gözünü kapatıp, an'a odaklanarak akıl sağlığını korumaya çalışan Rick'in değişimi muhteşem olmalıydı. En azından beklentilerim öyleydi. :(

Ya Carl? Her izleyenin tokatlamak istediği, kibirli ergen Carl da dersini almalıydı değişim rüzgarından.. Aldı mı? Kısmetse seneye..(b)
2-D07C-2DDF-D795.png

SEZON FİNALİ YORUMUM
Bölüm boyunca Rick, Hershel'ı ve eski güzel günleri hatırladı Bir ara, "Sanırsam bölümü yetiştiremediler durumu flash-back sahnelerle topluyorlar, bu iş bir yere bağlanmaz" dedim. Bağlanmadı.:D İnce görmüşler ya da ben bağlantı yerini anlamadım. İncesi şu: Bu hatırlamalar Rick'in bugün içine düştüğü durumun faturasını başkasına kesme çabaları gibi başladı. Bir tür günah çıkarma.. Bir tür vedalaşma.. Bir tür yeniden doğuş.. Akıllanış, belki uyanış. Sezon başında bir çiftçiye dönüşen ve hepimizi kendine güldüren Rick'in yolculuğunu bir kez daha bu hatırlamalar eşliğinde yaşadık. Rick'in en sağlam yanı olan ön sezilerinin tetiklenmesi açısından da işe yaradı denilebilir. :D

Ve Terminus... Güçlü bir déjà vu gibi önümüze dikilen Terminus.. Yazarlar gider ayak Terminus kod adıyla o kadar güçlü bir çatışma bulmuşlar ki beşinci sezon boyunca süründürür dururlar. Zombiler ortalıkta dolaşmaya başladığı ilk günden beri ayakta durduğu iddia edilen bu sığınak, onların en büyük sınavı olacak :(

SON sahnede Rick'in bölüm sonunda ağzından dökülen sözcükler seyirciyi heyecanlandırmalıydı ama öyle bir konumda söyledi ki 'yav he he' dedirtti. :F
walking-dead-season-4-finale.jpg

Cevaplanmayan sorular
Bethe ne oldu ?
Carol ve Tyreese Terminusa ulaşabilecek mi ?
Rick ve ekibi Terminusta neler yaşayacak ?

SEZON FİNALİ PUANI : 8.0
4.SEZON GENEL PUAN : 8.3

5.SEZONDA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE

@destere @Çiğdem- @OzaN @sokak sanati @Forumdash @cevaa
@BesaleT @GreatOttoman @Mr.At @HeisenBerg @KK|Batman @otomatikportakal @Ahmad
@Gk4y

Herşeyi bırakıp bu yazıyı okumaya varmısınız ?

Karakterlerde ki değişim

ilk merak ettiğim Carol.. Evde oturup, koca dayağına katlanarak çocuk yetiştirdiğini, Carol'ın değişimini merak içinde bekledim. Yazarlar, sağ olsunlar ki bu konuda beni üzmediler, "Al sana değişim" dediler.:D Caroll adeta kişisel adalet sistemini kurup, yargı terazisini çalıp, geçmiş hatalarını dirhem olarak kullanmaya ve kötü olana dur diyen bir tetikçi haline gelmeye başladı. Yetmezdi. Carol'un evrileceği son nokta elbette bu olamazdı, karma omegası geri dönmek ve kapanmak zorundaydı. Sezon finalinde bu konuda bir cevap aldım mı? Hayır.:(
Ekli dosyayı görüntüle 35955
Daryl.. Çocukluk travmalarının üzerini umursamaz bir tek başınalıkla örten, karakterimiz de sezonun son 3 bölümünde evrilmeye başladı. Yumuşak karnını yavaş yavaş Beth'e açtı. :):)
Ekli dosyayı görüntüle 35956

En büyük dönüşümü beklediğimiz Rick ise sezon sonuna kadar kendini muhafaza etti.:T: Oysa olayların diğerleri üzerinde yaratacağı duygusal travmalar ihtimaline gözünü kapatıp, an'a odaklanarak akıl sağlığını korumaya çalışan Rick'in değişimi muhteşem olmalıydı. En azından beklentilerim öyleydi. :(

Ya Carl? Her izleyenin tokatlamak istediği, kibirli ergen Carl da dersini almalıydı değişim rüzgarından.. Aldı mı? Kısmetse seneye..(b)
Ekli dosyayı görüntüle 35957

SEZON FİNALİ YORUMUM
Bölüm boyunca Rick, Hershel'ı ve eski güzel günleri hatırladı Bir ara, "Sanırsam bölümü yetiştiremediler durumu flash-back sahnelerle topluyorlar, bu iş bir yere bağlanmaz" dedim. Bağlanmadı.:D İnce görmüşler ya da ben bağlantı yerini anlamadım. İncesi şu: Bu hatırlamalar Rick'in bugün içine düştüğü durumun faturasını başkasına kesme çabaları gibi başladı. Bir tür günah çıkarma.. Bir tür vedalaşma.. Bir tür yeniden doğuş.. Akıllanış, belki uyanış. Sezon başında bir çiftçiye dönüşen ve hepimizi kendine güldüren Rick'in yolculuğunu bir kez daha bu hatırlamalar eşliğinde yaşadık. Rick'in en sağlam yanı olan ön sezilerinin tetiklenmesi açısından da işe yaradı denilebilir. :D

Ve Terminus... Güçlü bir déjà vu gibi önümüze dikilen Terminus.. Yazarlar gider ayak Terminus kod adıyla o kadar güçlü bir çatışma bulmuşlar ki beşinci sezon boyunca süründürür dururlar. Zombiler ortalıkta dolaşmaya başladığı ilk günden beri ayakta durduğu iddia edilen bu sığınak, onların en büyük sınavı olacak :(

SON sahnede Rick'in bölüm sonunda ağzından dökülen sözcükler seyirciyi heyecanlandırmalıydı ama öyle bir konumda söyledi ki 'yav he he' dedirtti. :F
Ekli dosyayı görüntüle 35958

Cevaplanmayan sorular
Bethe ne oldu ?
Carol ve Tyreese Terminusa ulaşabilecek mi ?
Rick ve ekibi Terminusta neler yaşayacak ?

SEZON FİNALİ PUANI : 8.0
4.SEZON GENEL PUAN : 8.3

5.SEZONDA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE

@destere @Çiğdem- @OzaN @sokak sanati @Forumdash @cevaa
@BesaleT @GreatOttoman @Mr.At @HeisenBerg @KK|Batman @otomatikportakal @Ahmad @Gk4y
destereyi bir süre etikeletme bence 15 günlüğüne kovulmuş :F:F
bu arada en çok değişim darylde yaşanıyor bence dizi 3 aylık aradan sonra daryl karakteri çok pasğif durumdaydı daryl hepimizins evdiği bir akrakter lider olmasını bekliyordum daryl herzaman hazır cevap herşeye bir cevabı olan mantıklı konuşan ikna yeteneği çok üst düzey olan biriydi ama son bölümlerde adamı mağra adamı yaptılar brakın ikna etmeyi cevap vermeyi konumayı bile becemiyor en basit şeylerde bile susarak bakıyor senaristler daryl karakterini bitirmeye çalısıyorlar ama izin vermeyiz :Z:Z:Z

Sezon Finalini izlemekte biraz geç kaldım ama izledim.
Açıkçası beklediğimden düşüktü ama beğendim acayip bir gerilim vardı yine dizide.

Rick'in üstünden gitmesi olayları güzel yapmış bence.Özlemişiz reyizi.
Orada insanı isırması en efsane sahneydi bence.Çok atlamışsınız o sahneyi.Hatta o sahneden sonra Domuzların hatırlatılması bence çok büyük bir sinyaldi.O domuzlardan hala bir şeyler çıkabilir denildi bence.Çok enteresan sahneler bir birihi kavolarken
Andrea'nın Micchonne bulduğu anı hatırlatmaları diğer bir açıklık npktasıydı.Meğersek oradakiler kocası ve arkadışımış.😱Çok şaşırdım.
Sonu biraz sade bitti.Ne zaman karşılacakalr diye beklerken o konteynırın içinde karşılaşmaları ve Rick'in atarlı yaklaşımı ilginçti.
Kurtulmaları ilginç olacak.
Son Durak gizemli kaldı gerçekten.Ne halt yediklerini hala merak ediyorum.

Ben beğendim bölümü.Ama sezon finali kıvamında değildi.

9/10

rick in son hallerini pek beğenmedim .. geçen sezondaki gibi bunalım takılırsa çekeceğimiz var ?

Rick bence de bu sezon kötüydü ama normal yani adam zor şeyler yaşadı. Bence normale dönecektir gelecek sezondan itibaren. :)
bu sezon bir ara düzeldi gibi ama pek olayların içinde lidere yakışır şekilde davranamadı, genelde bu sezon karakterler hep bağımsız olarak bişeyleri başarmaya çalıştılar,

umarım beth i tekrar görürüz :)