FF Senaryo Etkinlikleri Bölümü Yenilendi - Yeni Kurallar!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,244
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Son dönemde bölüme artan ilgi ve kapsamının genişlemesi sonrasında bölümün adı "FF Senaryo & Program Etkinlikleri" olarak değiştirildi ve "Güncel Etkinlikler" alt bölümü olmaktan çıkarılarak ayrı bölüm haline getirildi.

Bununla birlikte bölüme ilginin artmanın yanı sıra bölümden hoşlanmayan ve sürekli bölümdeki konuları görmekten rahatsız olan da ciddi bir kitle var. Özellikle etiketleme ve mentionlarla ilgili ciddi sıkıntı olmaya başladı. Bazı kişiler açtıkları konulara neredeyse herkesi etiketlemeye başladılar. Bu doğrultuda yeni kurallar getirilmesi zorunlu hale geldi.

Öncelikli olarak her dizinin ve etkinliğin takip sayfasının olması gerekli. Bu konu etkinliği ilk duyurduğunuz konu olmalıdır. Takip sayfasından kasıt Dizinin Takipçiler: 1. xxx 2. yyy gibisinden liste oluşturacaksınız. Bu listeye katılmak isteyenler konuda kendileri "dizinin takipçisiyim" gibisinden bir mesaj yazarak taleplerini açıkça belirtecekler. Bu ilk konuya istediğiniz kadar kişiyi etiketleyebilirsiniz. (Sistem maksimum 25 etiketlemeye izin verir.) Bunun dışında etiketleme yerine mentipn kullanamazsınız. Çünkü etiketleme ve mention farklı şeylerdir. Mentionun amacı bu şekilde konuya ilgili - ilgisiz kişileri çekmek değildir.

Bununla birlikte diğer konu bu ilk duyuru konusundan sonra dizinizin & programınızın ilk bölümü çıkana kadar etkinlikle ilgili herhangi bir başka konu açamazsınız. Yani yok günü değişti, yok saati değişti, başroller değişti vb bahanelerle yeni konu açmak yasaktır. Bu tip duyurulur ilk duyuru konusunda olmalıdır.

1. bölüm ve sonraki bölümler için ise sadece takip sayfasına adını yazdıran kişileri etiketleyebilir ve hiçbir şekilde mention ile kişi çekmeye çalışamazsınız.

Bu kurala uymayanların dizilerini, programlarını sürdürmelerine izin verilmeyecektir.

@OzaN kurallar güzel. O zaman sadece takip listesine ismini yazdıranların oyu geçerli olsun. :)

Ayrıca takip listesine adını yazdırıp oy kullanmamak diye bir şey olmasın. Diğer üyelerin oyu sayılmasın,ve oy kullanırken açıklama da yazsın. Böylelikle hangi yönlerini beğenmediğini de anlamış oluruz. :)

Senaryolar bölümü icin gereksiz yere cok kural koyuldugunu düsünüyorum. Bunda yönetimin degil, ilk mesajda belirtildigi gibi asiri derecede etiket ve mention kullanildigindan kaynaklaniyor. Sagolsunlar böyle bir kural getirerek isin eglencesinide böylece yitirmis oldular.

Acikcasi duyurdugum dizileri yayinlamamayi düsünmeye basladim...
@dizi kolik @Arslan Bey

Hiç kimseyi etiketlemek de oluyor mu @OzaN? Yani ben şahsen kimseyi etiketlemeyi düşünmüyorum, isteyen girer zaten istemeyen de konuyu görüntülemez.

Senaryolar bölümü icin gereksiz yere cok kural koyuldugunu düsünüyorum. Bunda yönetimin degil, ilk mesajda belirtildigi gibi asiri derecede etiket ve mention kullanildigindan kaynaklaniyor. Sagolsunlar böyle bir kural getirerek isin eglencesinide böylece yitirmis oldular.

@dizi kolik @Arslan Bey

Ben de yukarda yazdım zaten, ama kurallar için değil, ilgisizlik için.

Burada dizi yazıyoruz, program yapıyoruz. Ne için? Reytingleri bize para mı getirecek? Bu bir iş mi? Değil. Sırf herkes okusun, eğlenceli vakit geçirsin diye. Kıymetli bilinmedikten sonra günlerle uğraştığım fragmanlar, projeleri bile çöpe atarım daha iyi.

@dizi kolik @Arslan Bey

Katiliyorum. Ozellikle her konuyu duyurdugumuz konuya koymak cok sacma ve agir. Burada bizim bir amacimiz yok. Eglenip vakit gecirmek istiyoruz. Uyelerin yorumlarini merak ettigimiz icin etiketliyoruz zaten. Okuyan okur, okumak istemeyende okumaz bu kadar basit yani. Bir etiket icin de bu kadar kati kurallar bu bolume ilgiyi azaltir. Ben icerigi az olan konularin kapatilmasini uygun goruyorum. Atiyorum bir uyemiz "Konu belli degil adi belli degil ama ocakta baslayacak." diye bir konu aciyor ve bunun gibi bir cok konu aciyorsa haliyle ceza almasi normal ama diger emek verenlere saygisizlik olur. Kurallari yerinde bulmadim. Eger bu kurallar gerceklesecekse cogu dizimi iptal edip baslatmamayi dusunuyorum...