2014 Whiplash | Film Bilgileri & Yorumları

BesaleT

Emekli
Katılım
8 Şubat 2011
Mesajlar
30,472
Reaksiyon puanı
5,685
Puanı
1,061
Konum
***İzmiR***
Filmi yeni izledim o kadar güzeldi ki hemen puanını vermek istedim. :D

Film cidden süper olmuş, başlarda bi ne oluyoruz dedik ama direk içine alıyor film seni oyunculuklar ki özellikle J.K.Simmons efsaneydi. Müzikleri çok çok beğendim ki normalde caz falan dinlemem ben çok başarılı buldum kesinlikle izleyin göreceksiniz zaten. :)

9/10
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Baya geç kaldım izlemeye ama iyiki daha fazla gecikmemişim, sürükleyici ve çok hoş bir filmdi.

Açıkçası ben bu filmin konusunu polisiye falan sanıyordum, o nedenle bu kadar süre izlememiştim. Bugün konusunu okudum ve biraz klişe geldi, bu kadar abartılmasının bir nedeni vardır diye düşündüm ve izledim. Gerçekten çok iyi bir iş olmuş, filmi kesinlikle tek başına yürüten isim kel olan Fletcher'di. Adam harika, bayıldım kendisine.

Andrew'i ilk görünce biraz pasif gibi geldi, sıcak bakamadım. Ama filmi izledikten sonra çok beğendim kendisini. Böyle ağır bir yükün altından çok iyi kalkmış, kocaman bir alkışı hak ediyor.

İlk 1 saat süper akıcıydı, sonra bi 10 dakika duruldu ve son 15-20 dakika yine coştu. Yani kesinlikle sıkmayan bir filmdi, süresi de süperdi. Yani gereksiz tek sahnesi bile yoktu.

En etkilendiğim sahne:
Fletcher'in 10 dakika süre vermesi, Andrew'in aletini almak için gitmesi ve tam gelirken kaza yapması. Ve kaza yerinden çıkıp kanlı bir şekilde gidip çalmaya başlaması. Gerçekten çok iyi bir sahneydi, bayılacak falan sandım orada ben.

Fletcher'in lafları da güzeldi, hem güldürdü hem hoşuma gitti. :D

Şu sahne de hem şaşırdığım, hem güldüğüm bir sahne oldu:
Andrew'in Fletcher'in üzerine atlaması, sonra oradakilerin ayırması.

Son olarak şunu eklemezsem içimde kalır:
Andrew'in ellerinin kanaması ve kanların bateriye düşmesi. Son 15 dakika da terleri baterinin üzerindeydi, beni etkileyen kan olsa da yine de hoşuma gitti. :)

1 saat 40 dakikalık bir film, kesinlikle boş bir film değil. İzlenilmesi gerekiyor, sıkmadığını belirteyim yeniden. Geç izlediğim için de pişman oldum.

9/10