FK3 Zodiac (2007) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
0443706.jpg


Zodiac (2007)

Türü: Suç, Dram, Tarihi
Yönetmen: David Fincher
Senaryo: James Vanderbilt (screenplay), Robert Graysmith (book)

Oyuncular:
Jake Gyllenhaal
Mark Ruffalo
Anthony Edwards
Robert Downey Jr.
Brian Cox

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Rafa kalkmış dosyaların en önde geleni.

Hiçbir zaman yakalanamamış bir adamın dinmeyen öfkesi; tüm ülkeye dehşet salan, bir türlü ele geçirilemeyen, şifreci katil; Amerika'nın Karındeşen Jack'i. On üç kurbanı olduğunu kamuoyuna açıkladı; sonra daha fazlasını, iki düzine daha fazlasını. Polis beşi ölü yedi vakada onun işaretlerini buldu. Gerçek kurban sayısı asla ortaya çıkmayabilir. Kesin olan bir tek şey varsa, o da bu kurban sayısının yaşayanları da kapsadığıdır.

"Zodiac konuşuyor?"

"Se7en" ve "Fight Club"ın yönetmeni David Fincher, San Fransisco körfez bölgesini dehşete boğmuş ve onlarca yıl boyunca şifreleri ve mektuplarıyla dört ayrı yargı bölgesinin yetkilileriyle alay etmiş bir seri katilin gerçek hikayesine dayanan gerilim filmi "Zodiac"la tekrar karşımızda. Bir avcıyı avlamak dört adam için bir saplantı hâlini alır; bu öyle bir saplantıdır ki onları eski hâllerinin birer hayaletine dönüştürür, yaşamları katilin bıraktığı sonu gelmeyen ipuçlarıyla bir kurulup bir yıkılır.

Filmin Fragmanı

 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Filmin süresi çok uzunmuş. O açıdan biraz geç izleyebilirim. :D
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,739
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Uzun süresinden dolayı herkes birbirini bekliyor herhalde. :)

Gerçekten uzun ve göz korkutucu bir film ama bana kalırsa ayırdığınız vakte değiyor. Gayet tatmin ediciydi film benim açımdan. :)

Sağlam bir polisiye ve zaten bu türün üstadlarından kabul edebileceğimiz David Fincher imzası taşıyor.

Film, kendine çekici bir şekilde başlıyor. Giriş kısmıyla filme kolayca bağlanabiliyorsunuz fakat gelişme kısmı çok uzun sürüyor ve tempo zaman zaman çok düşüyor. Gelişme kısmının uzun olmasının haklı bir gerekçesi olduğunu söylemek ve filmin anlatmak istediğini anlatabilmesi için gerekli olduğunu söylemek mümkün. Yine de bir 15-20 dakika kısılabilirmiş gibime geliyor. Sonlara doğru da tempo iyice yükseliyor ve bence tatmin edici bir sonla final yapıyor. :)

Üç başrol oyuncumuz üçü de iyilerdi ama çok ekstra bir iş sunmadıklarını da söylemek mümkün.

Başta da dediğim gibi uzun süresinden dolayı korkmakta haklısınız ama polisiye sevenler sağlam bir polisiye izlemek istiyorlarsa izlemeliler. :):)

7.5/10
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Etkinlik başlamadan önce önerdiğim filmlerdendi ve seçildiğinde çok sevinmiştim.Çünkü mükemmel oyuncu kadrosu,David Fincher üstadın en iyi işlediği tarzda bir konu olması beni filmi tereddütsüz izlemek zorunda bıraktı.Film sadece benle beraber 2 kişi tarafından izlenmiş ve filme yazık olmuş.

Filme gelirsek çok beğendiğimi söyleyeyim önce.Sağlam bir polisiye filmi.Girişi çok iyiydi hemen bağlandım filme.Fakat filmin sıktığı,temponun düştüğü yerler oldu maalesef.Ancak film o kısımları da anlatmak zorundaydı.Bu filmin her anının akıcı olmasını bekleyemeyiz çünkü aşağı yukarı 20 küsür yılı adım adım anlatıyor.Son kısımları zaten en iyi bölümlerdi ve başarılı bir sonu var.

Oyunculuklar çok iyiydi.Özellikle Jake Gylenhall rolüne çok iyi oturmuş.Robert Downey Jr. yine kendi tarzında bir karakteri oynadı.Mark Ruffalo zaten sevdiğim bir isim bu filmde de beğendim.

Çekimleri,kurgusu özellikle müzikleri de çok iyiydi.

Bu tarzı sevenlerin kaçırmaması gereken Fincher'ın yine üstün yeteneklerini konuşturduğu sağlam bir polisiye filmi.

8.5/10
 
Son düzenleme: