Uçurum beklentilerin çok üstünde bir performans sergiledi ilk bölümüyle. Jenerik olağanüstüydü, digiflame işini iyi yapmış, senaryo çok iyiydi, ne de olsa Ezel'in senaristi kerem Deren'in elinden çıkıyor, yine flashback'lerle hikayeyi anlatma yoluna gitmiş, çok da iyi olmuş. Yönetmenin de etkisiyle geçişler kusursuz olmuş, jimmy jib türü robot kameralara ağırlık verilmiş ki benim en sevdiğim kameradır. Ekran iki-üç parçaya bölünerek birden fazla kişinin o anki durumları yansıtılmaya çalışılmış, fena olmamış ama gerçekçiliği biraz baltaladığını söyleyebilirim.
Dizinin en büyük kusuru dublajdı sanırım, neden dublaja gidildiğini hiç anlayamadım, çünkü bu hali hiç doğal değil, ya orjinal dilde gitseydi, alt yazıyla izleseydik ya da karakterleri tamamen tükçe konuştursalardı, bu hali dizinin kalitesini maalesef oldukça düşürdü.
Ama iddia ediyorum, reytingde 7-8 ile yoluna başlayacak ve ÖBGZ'yi çok düşürecek, bu hafta olmasa da ileriki haftalarda böyle olacak.
ÖBGZ ilk yarısı itibariyle hayli sıkıcıydı, senaryo kötüyken çok başarılı bulduğum Zeynep Günay Tan'ın da kurtarabileceği ya da renk katabileceği fazla bir ortam olmuyor maalesef, hem senaristimizi hem de yönetmenimizi yeni projelerde görsek daha iyi olacak gibi.