Ülkemizde Noel Bayramı değil yeni yıla giriş kutlanıyor. İkisi çok çok farklı şeyler ve bunun dinen de bir sakıncası yoktur. Günah diyen din adamları varsa kaale almayın.
Tabii şu var nasıl kutladığın önemli. Eğer içki falan içersen günaha girersin ama bunun yılbaşında olması ile bir alakası yok.
iyide mehmetin resmındekı hadisi okumadınız mi.?
kim ki başka kavmin adetleri
ni taklit ederse onlardandir. yılbaşı kutlamak Anadolu kültüründe var mi Avrupa kutluyor diye bizde kutluyoruz ..
iyide mehmetin resmındekı hadisi okumadınız mi.?
ni taklit ederse onlardandir. yılbaşı kutlamak Anadolu kültüründe var mi Avrupa kutluyor diye bizde kutluyoruz ..
'Biz kafirizde kutluyoruz' ne yahu Hristiyanlar sanki Allah'a inanmıyor gibi.
nevruz islami bir olay mı ya da türklere mi sait anadoluda herkes kutluoyr kafir olanını görmedim
Okudum da taklitle ne alakası var. Yeni bir yıla giriliyor senede bir gün ve her toplumda kutlanır bunda bir şey yok. Onlar noellerini kutluyor biz yeni yıla girişi. Hadiste kastedilen taklit etme yok ortada.iyide mehmetin resmındekı hadisi okumadınız mi.?
Hristiyanlar Noeli kutluyorlar. Noel ile 1 Ocak birbirine yakın olduğu için de bunu yılbaşı ile birleştiriyorlar.
Bence Yılbaşı kutlamak gayet normal. Ama dinimize uyan bir şekilde.
kafır Allaha küfür eden demek. yani Allahın peygamberını kabul etmezsen Allaha küfür etmiş olur kafır olursun. Hiristiyanlar Hz. Muhammed'i saymadıkları için kafirdir. kelime sahadeti bilmiyon . ordaki şartları kabul etmezsen küfur etmisimdir.
- - - Ekleme - - -
nevruz türk adetidir. mezopotamya halkların hepsi kutlar. iranda ırakta suriyeliler türklerde kutlar
nevruza benzer olay sümerlerde başlar nevruz adı farsça ben bizle bağlantısını göremedim senn nerden gördün gene.
Okudum da taklitle ne alakası var. Yeni bir yıla giriliyor senede bir gün ve her toplumda kutlanır bunda bir şey yok. Onlar noellerini kutluyor biz yeni yıla girişi. Hadiste kastedilen taklit etme yok ortada.
Saçın uzunluğu veya kısalığı ile külterel olarak benzememek arasında bir bağlantı kuramadım.mhp hep kutlar . kültür bakanlığı kutlar. bi zahmet gir google nevruz mhp bahçeli yaz gorecen gerçekleri
- - - Ekleme - - -
neolden basetmıyor kimse zaten biri neolı kutluyorsa konuşulacak bişey yok. berkana yazdım. peygamberimiz Kafırlere göre saçını uzatırdi. onlar kısa keserse peygamberimiz uzatırdi. burdanda anlasıldıgı üzere hiristiyanlara kültürel olarak benzememek esas . gerisi sana kalmış yok onlara benzemıyorum diyorsan sorun yok.
Ama Noel Baba Kılığına Girenler Var!Saçın uzunluğu veya kısalığı ile külterel olarak benzememek arasında bir bağlantı kuramadım.
Gayrimüslimlere benzemek niyetiyle, onlar gibi farklı tıraş olmak da, mekruhtur. Benzeme niyeti olmazsa, mekruh olmaz. (Alıntıdır)
Not: Sonuç olarak hiç kimse Hristiyanlara benzemek için yılbaşını kutlamıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?