Ivar ve 2 kardeş İngiltere'de yoluna devam edecek. Tabi orada daha karşılarındaki güç varlığına devam ediyor. Yeni karakter Bishop ve artık yeni kral olan Aethelwulf'la sağlam bir kuşatma izleyeceğiz gibi. York'a saldırıları ve yaptıkları kıyım ilk sezonları hatırlattı. Ragnar varken bu kıyıma müsaade etmiyordu ama oğulları canilikten geri adım atmadı. Bir tek Ubbe'de o durum oluştu biz ne yapıyoruz gibisinden. Kardeşler arası fikir ayrılıkları zaten sezonun konusu, iç savaş falan diyordu fragmanda. İlk 2 bölümde bunu bolca hissettik.
Lagertha King Harald konusu da dizinin diğer kritik konusu. Lagertha'nın abazaya atlayıp elleri kolları bağlıyken yaptığı iş üzücüydü. Naaptın sen hanımım o pisliğe ders vereceğim diye bizi bitirdin bee.
Astrid'in kaçırılması Harald'ın tüm Norveç'in kralı olma isteği Kattegat'ta da aksiyonun durnayacağının işareti. Astrid nasıl karar verecek o biraz merak ettirdi ama yumuşadı ve kafasına kuşku düştü Lagertha'ya ihanet edebilir beklerim.
Diğer yanda Bjorn var. Onun maceraları da gösterilecektir sezon içinde. Akdeniz'de ilginç şeyler yaşıyormuş tarihte bu olayları dizide de görmek güzel olacaktır.
Gelelim adamım Floki'ye. Floki'ye çizilen hikaye gayet anlaşılabilir. Tüm sevdiklerini kaybetmiş ve kendini tanrıların vereceği karara bıraktı. Tüm sahneleri iyi ve ilgi çekiciydi. En sonunda vardığı yer Asgard falan dedi ama sanmam kesin İngiltere'ye düşmüştür. Ivar ve diğerlerine yardımı dokunabilir. Onlarla birleşecektir ya da öyle istiyorum diyebilirim. İki çılgın Ivar ve Floki ayrı kalmamalı.
Bu arada son sahnede Ivar ayakta durmanın ve bu sefer savaşabileceğinin mesajını verdi herkese. O şekildeyen yapacaklarını merak ediyorum. Sürünmekten iyi olduğu kesin.
Fragmanlara baktım tamamen farklı insanlarla takılıyor Floki. Neresi olduğunu merak ettim doğrusu anlarız ileriki bölümlerde. Bu arada fragmanda York savaşı 3. bölümde olacak gözüküyor ve baya çetin geçecek gibi. Ivar'ın fragmandaki tipi ürkütücü merakla bekliyorum.