Münevver: Hikayenin başladığı anda 26-li yaşlarda evli bir kadın
Hikmet: Hikayenin başladığı anda 29 yaşında Münevverin kocası. Evine bağlı çalışan biri.
Kaan: 3 yaşında. Münevver ve Hikmetin oğlu
Lale: Münevverin en yakın arkadaşı. En kötü zamanlarında bile hep yanında olmuştur
Niyazi: Lalenin kocası
Rza bey: Hikmetin ve Niyazinin patronu
Zeynep (2012 yılında Kaanın karısı olacaktır)
Arzu ve Cem (2012 yılında Kaanın çocukları olacaktır)
Hikaye bundan 21 yıl önce başlamıştır. Sene 1991. Münevver, Hikmet ve Kaan çok mutlu bir şekilde Ayvalıktaki evlerinde yaşamaktadırlar. Hikmet inşaat sektöründe arkadaşı Niyazi ile birlikte çalışmaktadır. Münevver ise ev kadınıdır. En yakın arkadaşı Lale`ye çok bağlıdır. Münevver Ankara Üniversitesi mezunu. Asıl mesleği öğretmenlik. Ama Kaan doğduktan sonra öğretmenliyi bırakmıştır. Kaan 1988 doğumlu. Uslu bir çocuk. Hikaye 1992-ci yılda başlıyor. Münevver ve Kaan`ın Hikmeti kaybetmesinden sonra onlar için hayat hiç de eskisi gibi olmayacaktır. Hikmetin ölümü aslında en çok Münevver ve Kaanın arasına uçurumlar sokar. 2012 yılında yolları kesişen Anne ve Oğul için hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Kaan Annesi sayesinde hayata bakabildiğini anlar. Ama son pişmanlık fayda etmez...
Hikaye aslında Hikmetin bir az daha yüksek maaş almak için girdiyi işle başlar. Müdür Rza bey çok cimri, aksi bir adamdır. Sadece parayı düşünür. Hikmetin yukarı katlara mal taşıması onun ölüme adım-adım yaklaşmasıydı aslında. Malzemeden kaçılarak yapılan bina deprem sonucunda Hikmetin hazin ölümü olur. Daha hazır olmayan apartman dairesinin balkonuna giren Hikmet deprem sonucunda balkonun uçmasıyla beraber 10cu kattan aşağı düşer. Bundan sonra Münevver ve Kaan için hiç bir şey aynı olmayacaktır. Eşinin ölümünü duyan Münevver hemen şantiyeye koşacaktır. Ama evde telaşla yalnız bıraktığı Kaan belki de onun son pişamanlığı olacaktır. Aradan yıllar geçdikte Münevverin kaybettikleri Yalnız Hikmet değil oğlu Kaan ve gözleri olcaktır…
1.Bölüm
Münevver: Hikmet! Hadi sofraya
Hikmet: Tamam, geliyorum
Münevver: Gel canım. Ben de Kaanı alıp geleyim
Münevver Kaanın odasına girer...
Münevver: Kaan.. Oğlum, canım uyandın mı sen? Hadi gel bakalım. Kahvaltıya
Münevver Kaanı kahvaltıya getirir. Bu sırada
Münevver: Hikmet! Faturalar gelmiş bu gün para koysan da hepsini yatırsam
Hikmet: Hangi parayla Münevver? Daha maaşımı almadım ki
Münevver: İyi de bu hafta yatırılması lazım yoksa elektrik, su hepsi gider
Hikmet: Bakalım işler ne oluyor. Aslında daha belli değil söylemeyecektim ama Niyazi iş teklif etdi
Münevver: Ne işi?
Hikmet: Ne işi olacak işte çalıştıkları şantiyede işçi olarak. Sanki müdür koltuğuna mı gidecem. Niyazi ve diğer işçiler apartmanı yapıyorlar,
bizde lazım olan kum, su işte ne varsa getir-götür işleri
Münevver: İyi de burdakı işle farkı yok ki
Hikmet: Maaşı farklı işte Münevver. 150 Tl fark var arada. Bizim 1 aylık fatura paramız
Münevver: Ne diyeyim Hikmet. Hayırlısı. Sen daha iyi bilirsin..
Sahne 2I Lale ve Niyazinin eviI
Lale: Niyazi geç kaldın çabuk yap kahvaltını
Niyazi: Tamam çıkıyorum. Zaten işden önce Hikmetle bir konuşacağım
Lale: Ne hakkında?
Niyazi: Bizim şantiyede apartmanın yapılması için getir-götür işlerinin yapılmasına ihtiyac var. Rza bey söyledi. Ben de Hikmete teklif etdim. En
azından maaşı şimdikinden yüksek
Lale: İyi yapmışsın da. Hikmet ne dedi bu işe?
Niyazi: Daha net bir cevap vermedi. Neyse ben çıkıyorum. Akşama görüşürüz
Lale: İyi işler!
Sahne 3I Hikmet ve Lalenin evinin önüI
Niyazi kapıyı çalar...
Hikmet: Geldin mi? Hadi gidip bakalım bu işe
Lale: Günaydın Niyazi. Şimdi mi gidiyorsunuz Hikmet
Niyazi: Günaydın. Evet gidelim de Hikmet bir işi görsün
Lale: Tamam iyi işler. Beni haberdar et Hikmet
Sahne 4I İş yeriI
Niyazi Hikmete iş yerini gezdiri.
Niyazi: Gel istersen seni Rza beyle tanıştırayım
Hikmet: Oğlum ben daha karar vermedim
Niyazi: Karar vermeyecek ne var. Aynı iş maaşı yüksek
Hikmet: Ya Niyazi sen bu Rza beyi pek sevmiyordun. Sorun olmasın başımıza... Yok bu iş çok zor olacak gibi..
Niyazi: Yok ya ne sorun olacak. Hadi gidelim
Hikmet ve Niyazi Rza beyin odasına girer. Sonra
Niyazi: Merhaba Rza bey. Bahs ettiğim arkadaşımı getirdim
Rza bey: İyi de ben sana net bir cevap söylemedim neden getirdin?
Hikmet: Uzatmaya gerek yok Rza bey. İş varsa çalışırım yoksa giderim
Rza bey: İş var, iş var da çalışa bilirmisin. Malların 10u kattan yukarı çıkarılması gerekiyor. Daha asansör de hazır değil
Hikmet: Yaparım elbet. İşim bu benim
Rza bey: Tamam o zaman anlaştık. 10 gün deneme süresi veriyorum sana. Eğer beceremezsen karışmam...
Hikmet: Peki sigorta
Rza bey: 10 gün sonra düşünürüz. 10 gün boyunca başına ne gelirse sorumlu değilim...
1.Bölümün sonu