TV8'den 'Dizi' Devrimi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,493
Reaksiyon puanı
2,346
Puanı
809
Okan Bayülgen TV8'in kendi bünyesinde çekeceği dizilerle oyunculara telif haklarını vereceğini söyledi.

Başarılı televizyoncu Bayülgen sunuculuğunu yaptığı Medya Kralı programında, TV8'in yeni kurduğu içerik şirketiyle dizi üreteceklerini açıkladı. Televizyon dünyasının daha önce yapılmayanı yapacaklarını dizideki hak sahiplerine telif haklarını devredeceklerini söyleyen Bayülgen, dizi sürelerinin de 45 dakikayla sınırlandırılacaklarını açıkladı.

TELİF HAKLARI OYUNCULARIN OLACAK

Bayülgen, "Diziler arasındaki rekabet, hayranlık duyduğumuz oyunculara öyle bir tesir etmişki biz şimdi TV8 içinde kurduğumuz içerik şirketiyle süresi 45 dakikayı geçmeyen diziler üretiyoruz, yazıyoruz. Birçok oyuncunun ben fikrini alırken Süreleri 45 dakikayı geçmeyen diziler yapıyoruz. Dolayısıyla hem oyuncular için hem sağlıklı şartları oluşacak insanlar sette ölmeyecek hem de telif haklarını üzerinizde bulundurabileceksiniz. Telif haklarını devretmeyeceksiniz. Ömür boyu telif haklarınız baki olacak. Türkiye'de ilk biz yapıcaz bunu. Eserin üzerinde eser sahibi, müzisyen, oyuncular, yönetmen ve diğer çalışanlar. Hukuki olması gereken evrensel ölçülerde diyorum.

YARI PARA MI ALACAĞIZ

Oyuncular bana 'Yani yarı para mı alacağız' diyorlar. Evet 45 dakika değil mi? Sen 90 dakika çekiyorsun. Evet yarısını alacaksınız. 45 dakikalık dizinin de reklam karşılığı o kadar. Öyle işleri de kimseler istemiyor. Çünkü dizileri dünya ölçeğinde insani boyuta indirdiğiniz zaman televizyoncular ne yapacaklarını şaşırıyorlar, televizyonculuk yapmayı öğrenmemişler ki dizi yayınlamayı öğrenmişler son 10 küsür senedir. Ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Bu daha çok program daha çok dizi çekmeleri demek.

BU TAVRI RİYAKARCA BULUYORUM

Sezon sonunda eline geçen para yarısı olacak diye istemiyorlar. İyi ama kardeşim telif hakkını da ömür boyu sana veriyoruz, uzun vadede o kaybını kapatacaksın. Oyuncu cevap veriyor: 'Hay allah. Neyse dur bakayım. Benim de randevum var diziyle ilgili bugün.'

Böyle bir tavrı ben bunu kusura bakmayın riyakarca buluyorum. Yani rekabet o kadar fena ki ve oyuncularımız geleceklerinden endişeliler ki, ne olursa olsun bugün kazanayım derdindeler. Halbuki oyunculuk ömür boyu, 90 yaşında da 90 yaşındaki adamı oynarsın" dedi.



manset-okan-dizi.jpg
 

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,493
Reaksiyon puanı
2,346
Puanı
809
Dizilerin 45 dakika'dana fazla olmamasi beni çok mutlu etti..
 

capslock

Favori Üye
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
4,703
Reaksiyon puanı
13
Puanı
159
yoksa acunun showu ele gecırmesı gıbı okanda tv8ı mı ele gecırıyor ?

Ancak proje basarılı olur umarım.
 

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,493
Reaksiyon puanı
2,346
Puanı
809
Bakalim hangi oyunculara teklif götürülmüs..
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Okan Bayülgen, karşılaşılan kötü durumlara tepkisini gösteriyordu ve TV8'de modayı değiştirmeyi planlıyor yani 90 dakikalık değil, 45 dakikalık olacak. Bu uygulama tutarsa eğer, bu moda değişebilir. Okan Bayülgen'in TV8'de başarılı uygulamalara imza atacağını düşünüyorum.