TRT 1'den 2 Yeni Dönem ve 1 Süper Kahraman Dizisi!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
58,650
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
trt-1-kolaj-1613957_2.jpg

TRT 1'den 2 yeni dönem ve 1 süper kahraman dizisi!

Bu sezon Uyanış: Büyük Selçuklu, Masumlar Apartmanı, Gönül Dağı ve Teşkilat dizileri ile adından söz ettiren TRT 1'in yeni sezon için hazırladığı dizlerin detayları belli olmaya başladı.
  • Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Enver Paşa liderliğinde bir grup Osmanlı subayının Libya topraklarında İtalyan işgaline karşı başlattığı destansı mücadele ele alınacak olan Trablusgarp dizisi,
  • Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı nasıl yazdığı ve mücadelesini anlatan mini dizi,
  • Genç izleyicilere aksiyon ve heyecan şöleni yaşatacak olan ve kökleri bin yıl önce İskenderiye, Bağdat ile Semerkand’a dayanan kod adı Altay olan süper kahraman dizisi hazırlanıyor.
Bunların yanı sıra Hay Sultan, Mevlana, Barbaroslar, Alparslan ve Dünya Hali dizileri de yeni yayın döneminde izleyici ile buluşacak.

Ayrıca, yaz sezonu içerisinde Tozkoparan İskender (Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı) ile Gönül Dağı (Kurban Bayramı) özel bölümleriyle ekrana gelecek.

TRT yeni sezonda da iddialı yapımlar ile adından söz ettirmeye devam edecek.

Tarih üzerinden reyting alma düşüncesi devam ediyor. Gerçekçi bir şekilde yapsanız yine sorun değil de, tarihi şahsiyetleri reyting malzemesi yapmak hiç iyi değil.

• Beğendim
Reactions: Gizmen
Biri söylesin şu insanlara lütfen günümüzü anlatan normal bir dizi yapsınlar. Özellikle Mehmet Akif Ersoy dizisi hazır mini diziyken gerçekten iyi bir iş çıkarabilirler ortaya. Yine Trablusgarp dizisini de güzel işlerler umarım. Gerçi bu beklentilerimin boşa çıkacağı gün gibi ortada ama. :A

Süper kahraman dizisi kim TRT kim, kesin uyduruk bir şirket diziyi alır ve torpille öylece devam eder. Bu arada o dizi hiçbir gence aksiyon ve heyecan şöleni yaşatmaz, o duyguyu yaşamak isteyenler için çok güzel yabancı diziler var zaten. Boşa vergiler saçılıyor.

• Beğendim
Reactions: Doğan
Altay dizisi denilen eğer t world ise onu instagramda görmüştüm. yıllardır üzerinde çalışıyorlar ancak sorun şu trt.. trt..trt

Bu kadar diziyi ne yapacaklar merak ediyorum. Artık dijital platform kurmalarının zamanı gelmedi mi?

• Olmamış
Reactions: Tolstoyevski
Yeni dönem diye okurken dönem olmayan 2 yeni dizi olarak algıladım başta :A
Dönem dizlerini sevmiyorum nedense. MD, Ertuğrul vs tarz dizilerine hiç bakmadım

İki dönem dizisi de ilgimi çekti, şans verebilirim. TRT’nin tarih bilinci oluşması açısından bu tarz projeleri yayınlaması güzel diye düşünüyorum.

TRT'nin dizilerini beğeniyorum. Uyanış, Masumlar Apartmanı, Teşkilat hepsi güzel dizilerdi. Aşırı provokatif olmadığı müddetçe izlerim. Süreleri kısaltıp gece de 2 dizi yayınlamaya başlarsa çok güzel olur. TRT bu işe önce olmalı.

Bu kadar diziyi ne yapacaklar merak ediyorum. Artık dijital platform kurmalarının zamanı gelmedi mi?
Bir yerde Mevlana dizisi dijital iş olacak diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum TRT'nin dijital platform düşüncesi var
------

Yeni dönem diye okurken dönem olmayan 2 yeni dizi olarak algıladım başta :A
Dönem dizlerini sevmiyorum nedense. MD, Ertuğrul vs tarz dizilerine hiç bakmadım
Ben de tarihi sevmeme rağmen bakmıyorum tarih dizilerine

• Beğendim
Reactions: mesmeso and Dosi
Bir yerde Mevlana dizisi dijital iş olacak diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum TRT'nin dijital platform düşüncesi var
------

Ben de tarihi sevmeme rağmen bakmıyorum tarih dizilerine
bana da bu süper kahraman dizisi dijital olacakmış gibi geliyor. İnstagramda 1 saat muhabbetleri dönüyor doğrumu bilemiyorum ama.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
TRT'nin reytinge ihtiyacı yok.Tarihi diziler süper bence başarı tesadüf değildir