- Reaksiyon puanı
- 6,723
- Puanı
- 1,060
Sağolasın. Üçgenli soru kolaymış ama x ve y'i nereye koyacağımı bilemedim ama bundan sonra anladım nereye koyulacağını.
Diğeri uğraştırıcı bir soruymuş.
Felsefesi olmayan sey yasayamaz))) chp niye kaybediyor hep felsefesi yok)))Vay vay konuşmalara gel
Chp'nin kendine hayrı yokFelsefesi olmayan sey yasayamaz))) chp niye kaybediyor hep felsefesi yok
Etiketlememisin il soru Ekli dosyayı görüntüle 36405
Olaya hiç çözüm youlundan bakmamışım ki. Hep 45-b yolundan gitmeye çalışmıştım. Basitmiş.
Diğer soruyu anladım da gerçekten zormuş. Biz zor soruyoruz, iyi yayınız mantığıyla sorulmuş soru.Allah razı olsun, çok büyük duamı alıyorsun.
Bir de bu var, önceden yazmışım ama görmemişsin sanırım.
1.sorunun benzerini sormuştun 2 parantezine alYarın son yazılımız var ve 20 soru sadece trigonometri. Birkaç tane çözemediğim soru var, şimdilik. Yardımcı olursan sevinirim.@beyazsoy Bu arada öncekinden 85 almıştım, sayende.
1) √3sin15 + cos15 = ?
2) sin²·² π/12 + cos²·² π/12 = ? (Üsler 4 olacaktı ama, 4 olmadığından, 2.2 diye yazdım.)
Sorular biraz kolay olabilir ama daha yeni başladım çözmeye.Özellikle ilk sorunun nasıl çözüleceğini biliyorum ama cevabım yanlış çıkıyor. Şimdiden teşekkürler.
1.sorunun benzerini sormuştun 2 parantezine al
2( √3/2sin15 + 1/2cos15) bu da 2(cos30sin15+ sin30 cos15) bu da 2.sin(15+30)
2.soruya biraz bakayım o da dönüşüm formulunden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?