FK5 There's Something About Mary / Ah Mary Vah Mary (1998) Film Bilgileri &Yorumları

gundix123

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
0129387.jpg


Ah Mary Vah Mary - There's Something About Mary (1998)

Türü: Komedi, Romantik
Yönetmen: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Senaryo: Ed Decter (story), John J. Strauss (story), Ed Decter (screenplay), John J. Strauss (screenplay), Peter Farrelly (screenplay), Bobby Farrelly (screenplay)

Oyuncular:
Cameron Diaz
Ben Stiller
Matt Dillon
Chris Elliott
Keith David

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Çekingen, etrafına kızgın genç Ted (Ben Stiller), üçüncü sınıf bir özel dedektifin yardımıyla, tam on üç sene sonra lisede aşık olduğu Mary'nin (Cameran Diaz) peşine düşer. Ne var ki, dedektif de Mary'ye aşık olur. Kısa süre sonra ise, her iki erkek de Mary ile ilgilenen herkesin ona aşık olduğunu ve onu elde etmeye çalıştığının farkına varır.

Filmin Fragmanı

 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Geçen ay izlemiştim. Film hakkında yorumlar çok komik olduğu yönündeydi ama pek güldüğüm bir yerini hatırlamıyorum.

Tam klasik romantik komedi diyemeyiz. Absürt bir tarzı var. Sıkıcı bir film değil ama birkaç sahne dışında gülmedim.

Köpekle kavga sahnesi, fermuar sahnesi ve Matt Dillon'un olduğu bazı sahneler güzeldi.

Oyunculardan Matt Dillon müthiş performans sergilemiş bence. Gördüğüm en iyi komedi performanslarından biri. Cameron abla zaten yoruma gerek yok. Ama Ben Stiller bu filmde çok zayıf geldi bana.

Bir de şarkı söyleyen elemanlar gereksizdi.

Eğlenceli ama komik değil.

5.5/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Eğlenceli bir filmdi, beklediğimi buldum ben. Daha fazlası olsa daha güzel olabilirdi ama sağlık olsun yetinmeyi bilmek lazım. :):)

@Danger UA!'ya katılıyorum aslında pek komik değildi film. Komik olsun diye yapılan yerler güldürmedi pek ama genel olarak eğlenceli bir konusu vardı. Farklı tarzıyla falan büyük beklentiye girilmemesi şartıyla izlenebilitesi olan bir film.

Cameron Diaz'ı gittikçe daha çok seviyorum galiba. :) Etkinliğin geçen sezonunda 1999'daki Being John Malkovich ile izlemiştik kendisini. Bu yıl ise 1 yıl geriye gittik ve inanılmaz bir değişim. İki Cameron Diaz arasında neredeyse hiç benzerlik yok. :) Çok sempatikti bu filmde de, özellikle gençlik kısmında. :):)

Matt Dillon iyi oynamış belki ama acayip gıcık oldum film boyunca kendisine. :D Ben Stiller'ın karakterini sevdim, erkekler arasında en iyisiydi. :):)

Neticede ben sevdim filmi ama çok komik veya çok üst düzey bir film değil. Beklentiyi düşürüp izlemenizi öneririm. Özellikle Cameron Diaz'ı seviyorsanız zevk alacağınıza inanıyorum...

6.5/10
 

gundix123

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
Açık konuşmak gerekirse filmin türü sinemada bilim-kurgu türüyle beraber en sevmediğim türdü. Genelde eğlendirme amaçlı oluyor ama ben birkaç istisna film hariç bu tür filmlerde eğlendiğimi hatırlamıyorum. :)

Oyuncu kadrosu gerçekten iyi. Birbirinden iyiydi oyuncular da. Cameron Diaz gençliğinde çok güzelmiş gerçekten de. :D Karakteri de tatlıydı, sevdirdi kendini.

Bu filmin de hikaye ve senaryo kısmını beğenmedim. Bugün film konusunda sorun bende mi acaba diye düşünmüyor değilim. :D

Neyse, yazacak pek bir şey bulamadım. :D Kısacası, bu türü sevenler için beğenilebilecek bir film ama benim gibiler için iyi bir film olduğunu söylemek zor. :)

Puanım: 5.5/10
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Çok güzel bir romantik komedi filmi bence. Romantik komedilerin vazgeçilmez isimlerinden Cameron Diaz ve Ben Stiller gibi iki mükemmel oyuncu oynamış, nasıl kötü olabilir ki. :)

Bu arada Matt Dillon'un hakkını da yememek lazım. İş ustalarından olunca ne kadar da güzel, ne kadar zevkli oluyor.

Hepimizin içinde zaman zaman böyle bir merak olmuştur, hoşlandığımız o malum kişi şu anda ne yapıyor acaba? diye. Tabii filmde aşık adamın başına gelmeyen kalmıyor. :)

Özellikle en sevdiğim sahneler filmde, gülme krizine sebep olan fermuar meselesi, Mary'nin saçına sürdüğü jöle ve Martha'nın köpeğinin Ted'e saldırısı harikaydı. :)

İşte romantik komedi diye ben buna derim. Puanım 7.5/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Geçen yıl izleyip yorumlamıştım filmi. İzlediğim gün çok beğenmiştim açıkcası, yorumumu aynen geçireyim.

İşte geçen yıl yaptığım yorumum:

Farelly kardeşlerden (Peter ve Bobby), izleyiciyi ters köşe yapan, eğlendiren ve bir o kadar da ders çıkartan nitelikte bir film.

Konu bir kere eğlenceyi işaret ediyor. Bir gelişiyor olaylar, insanı iyi güldürüyor. Olaylar öyle bir sarpa sarıyor ki; komedinin dozajı artıyor. Arada bir sinirimin bozulduğu sahneler de vardı. Sanırım bu kendimi Ted'in yerine koymaktan kaynaklanıyor.

Şu bir gerçek; Cameron Diaz'ın çok güzel ve fiziğinin düzgün olduğunu söylemek lazım. Etkileyici bir güzelliği vardı. Ben Stiller desek, özellikle genç hali ile iyi güldürdü. Matt Dillon sinir olduğum bir karakteri canlandırdı ve o bıyıklar neydi öyle. Genel olarak iyi ve eğlenceliydi.

8/10