AMC The Walking Dead 9. Sezon Yorumları

11. bölüm

23. dakikanın 38. saniyesinde bölümü kapatmama sebep olan çelişkili ve bilgisizce edilmiş o sözler;

Entrikalı bir topluluğun lideri olan kişinin ağzından çıkan çelişkili sözler:

"Adamlarınız, topraklamıza girdi. Bunun için çatışma çıkarmayacağız. Adamlarınız, adamlarımı öldürdü. Bunun için de çatışma çıkarmayacağız."

Önceki davranışlarına bakıldığında bu çelişkiyi açıklamak istemiyorum. Tek cümle yeterli aslında: "zamanında bunun için çatışma çıkarmıştınız."

Şimdi de bilgisizce edilmiş sözlere geçelim:

(Daryl'nin, alayınızı tarayacacak cephaneye sahibiz, şeklindeki tehdidinden sonra arkalardan bebek sesi duyulur. Daryl 'bebeği dışarı mı çıkardınız?' sorusunu sorar ve Alfa konuşmaya başlar.)

"Biz hayvanız. Hayvanlar dışarda yaşar. Hayvanların bebekleri de olur. Bebeklerimizi de dışarıda tutarız o yüzden."

İnanılmaz cahilce zihne sahip kişi tarafından kurulmuş cümleler (ilk cümle ve üçüncü cümle hariç, belki de bu zamana kadar ifade ettiği kesin şekilde doğru olan yargıları bu ikisi) bunlar. Son cümle mide bulandırıcı. Sen muazzam bir beyne sahipsin ve topluluğun ile günler içerisinde adam akıllı bir barınma ortamı inşa edebilirsin. Sana "günün çoğunu evinde geçir." demiyorum. 17-18 saat dışarıda kal ama gel evine yat ve uyu. Küçük bireyler burada kalsın. Basit, değil mi? Cümlelere hak vermeye çalışsak, aylakların var olduğu doğada, dışarıda gezerek hiçbir yavruyu büyütemezsin. Yok öyle bir dünya.

Gelelim diğer bir bilgisizce kurulmuş cümlelere:

(Ölüler takas alanına doğru gelirler. Bebek ağlamaya başlar ve aylakları alana doğru çeker ve Alfa -rehinelere doğru dönerek- konuşmaya başlar.)

"... Bir anne çocuğunu susturamıyorsa, ölüler susturur. Doğal seçilim."

O tazecik milf ananın seçilimi, beyinsiz kadın! Bunu gerçekten açıklamaya gerek duymuyorum.

Bir topluluğun lideri bir dizide ancak bu kadar cahil ve mantıksız konuşabilir. Midem bulandı izlerken. Metin yazarlarının kafasını yaşamak istiyorum. Böylesine vasıfsız, karizması olmayan bir karakteri diziye kattığı için yönetmene, senaristlere de ayrıca teşekkür ediyorum. İnanılma abi, inanılmaz.

Buna bende şaşırdım ama senin yorumuna daha çok şaşırdım. Örnek verirsem günümüzde de iktidarlar kendi halkını mı düşünür yoksa ailesini mi? Her yönetimde ki kişi her zaman kendi çıkarlarını düşünür.

Alfa da önce kendini sonra kızını düşünüyor. Ki kızına vurması bile sevgisinden ama onun sevgisi ve nefreti çok farklı. Bence çok derin bir karakter. Abartmışsın.

Reactions: DarkLegenD
Aile kurumunu düşünürsen zaten halkı düşünmüş olursun. Alfa'nın kafa yapısıyla bakacak olursak, doğan hiçbir bebek -çok yüksek ihtimalle- hayatta kalamaz. Böylelikle zaten var olan bireyler ölünce ortada 'halk' kalmaz.
o bebeği -daha doğrusu herhangi bir bebeği- paşa paşa* koruması lazım.

Bence çok düz bir karakter. Beşiktaş vs Fenerbahçe maçının çok etki ettiğini düşünmüyorum, ama abarttığımı düşünmen konusunda sana saygı duyarım.

Reactions: Harunnn60
Alfa zaten insan yapısına düşman bir karakter. Kadının kafasında artık şöyle bir düşünce var? Burası yürüyen ölülerin dünyası. İnsanlara yer yok? bu kafada. Madem kurallar böyle bizde onlara uyucağız demiş. O maskeleri takması , aylakları taklit etmesi , kendi ve halkı tamamen onlara izole olmuş durumda. İnsanlığı düşman görüyor bu dünyada tutunamayacaklarını düşünüyor. Geçen bölüm kızı demişti bunları. bu bölüm de anası zaten doğal seçilim diyor. sen şimdi kalkıp bu kadından insanlık duygusu bekleyemezsin.
Dediğim gibi Negan ve Vali'den sonra çok değişik bir kötü.

Kızı ile olan bağı için şuan bir şey diyemem ama kızını önemsiyor buna eminim.

Spoiler bölge için düşüncem Lydia az-biraz geçmişi anlatınca şekillenmişti: Fısıldayanların ve liderlerinin acilen bir psikolojik tedavi görmesi gerekiyor. Sağlıklı bir düşünce yapısı değil bu.

Bak dediğime geldin.

Senin neye sinirlendiğini biliyorum

O bebeği öyle bırakmalarına cidden bende çok sinirlendim ama karşımız da çok değişik bir psikopat gurup var , sınırları yok asla. Negan ve Vali'nin kendi ahlak kuralları vardı ama bunlar bir haber sanırım.

Değişik bir topluluk oldukları konusunda yanılmayı çok isterim.

Bebeği bırakmaları ve bunun sebebini doğal seçilim olarak göstermesi beni deli etti. Hem iğrençliğin seviyesini mantıksızlar içinde zorluyorsun, hem de kötü topluluğun liderini vasıfsız ve doğru kararlar veremeyecek olan biri olarak yazıyorsun.

Tadında bıraksalar ya keşke artık ya, sıkmadı mı?
Bitince toptan izleyeceğim ben de...

Bu arada yayın hakkını Netflix almış diyorlar, doğru mu?
Dizi Darye kalmışkan bitmesi yönünden katılmıyorum reytinge zaten biz @Forumdash ile takılmıyoruz CW ci olmanın faydaları
@dreamy @MasacRE

Ve yarı CW ci @DarkLegenD de bize katılır

Kötü karar olarak daha ne verdi ki şuan Alfa? Kızını geri aldı mı aldı.

Sen olayı insani bakıyorsun hala. Karşında ki kadın insancıl duygularını yitirmiş. Tamamiyle farklı bir tür.

Aaa şu buzlamalayı bırak @Forumdash @MasacRE @dreamy kullansın ayoll onlara yakısır
Küfür etmiş biplemişler yada firirkik vermiş sansurlemişler gibi duruyor
@Yiğitt @sokak sanati @xemrexxx @serhatt

Reactions: Çiğdem