Gerçekten çok iyi filmdi be!
Filme başlamadan önce böyle bir etki bırakacağını hiç düşünmüyordum ama bıraktı. Motivasyon veren kaliteli filmlere bir yenisi daha eklendi. Geçen yılki Whiplash'ın biyografik ve ipte yürüyen adam versiyonu diyebiliriz, tabi Whiplash'ın kalitesi bir başka.
İlk defa bir filmi İmax 3D izlemediğim için çok pişman oldum, gerçi daha önce hiç Imax izlememiştim ama bu filmle çok rahat açılış yapılabilirdi. Buradan
@OzaN'a bizi uyurmadığı, böyle mükemmel bir filmi Imax olarak izleyin diye önermediği yani etiketlemediği için sitemlerimi gönderiyorum (sitem göndermek deyimini de tarihte ilk kez kullanmış olduk
)
JGL'nin oyunculuğu müthişti. Fransız aksanı olsun, mimik ve hareketleri olsun diyerek söz yok. Biyografinin senaryolaştırılıp kurgusal olarak işleniş planı da yerli yerinde ve tam takır tutarlıydı, hiçbir sahnede kopukluk yoktu. Ve tabi baştan sona kadar ileri derece sürükleyici olması da diğer önemli detay.
Böyle bir olayın yaşanmış olduğunu daha önce nereden duydum bilmiyorum ama hiç dikkat etmemiş ve umursamamıştım. Philippe Petit'e helal olsun, bu adam kıldan ince sırat köprüsünden bile geçer tövbe haşa.
Ekli dosyayı görüntüle 47784
Yan karakterler de başarılı şekilde sahneye aktarılmış oyuncular tarafından. Kadın karakterin çok işlevi olmadığı için pek etkili olduğunu söyleyemem ama Ben Kingsley ve fotoğrafçı adamın oyunculukları da çok iyiydi.
Müzikler de efsaneydi, hele ipin üstünde yürürken çalan Fur Elise... Ah be nasıl oldu da böyle bir filmi sinemada izlemeyi kaçırdık, gittik Bridge'yi izledik boş yere. Yazık oldu güzelim filme ama bu haliyle bile beni heyecanlandırmaya yetti, bir de Imax izleseydim çok daha zevk alabilirdim kuşkusuz. Neyse, yakın zamanda veya bir ara Man Of Wire adlı belgeseli de izlemek gerekir, bu adamın ve o ekibin birinci ağızdan yapılan hayat hikayeleri, röportajları..
Bir de, bu tarz filmlerin olmazsa olmazı olan gerçek görüntülere bu filmde yer verilmemiş, çok da kötü olmuş. Keşke yer verilseydi.
Ekli dosyayı görüntüle 47785
Oscar Adaylıklarım
- En İyi Film
- En İyi Uyarlama Senaryo
- En İyi Erkek Oyuncu
- En İyi Film Müziği
8.3/10