The Notebook / Not Defteri (2004) Film Bilgileri & Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,288
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
FavoriForumum.Net Film Dünyası
cdOAGP4gbU7KrA3O.jpg

The Notebook / Not Defteri
Yapım Yılı: 2004
Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 7.9/10
Süre: 123 dakika
Yönetmen: Nick Cassavetes
Senarist: Nicholas Sparks
Oyuncular: Rachel McAdams, Ryan Gosling, Joan Allen, Gena Rowlands, Sam Shepard, Kevin Connolly, James Garner, Heather Wahlquist, Jennifer Echols, Anthony, Tim Ivey, Ed Grady, Starletta Dupois, Renée Amber

Filmin Özeti
Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna'daki sahil kasabası Seabrook'a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah'la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar.Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir.

Oyuncular
NCBES5BfpLFOlJBn.jpg

Rachel McAdams
NzO4ps0qmfb5G4s4.jpg

Ryan Gosling
fTiYxJeD6K3G4dUr.jpg

Joan Allen
4IKIauZn1aIg4a00.jpg

Gena Rowlands
UI8s2CVWwyDQ28hU.jpg

Sam Shepard
Filmin Fragmanı

[sene]3198393[/sene]
Anahtar Kelimeler
The Notebook film bilgileri, The Notebook çıkış tarihi, The Notebook film yorumları, The Notebook film incelemesi, The Notebook film konusu, The Notebook oyuncu kadrosu, The Notebook başrolleriNot Defteri film bilgileri, Not Defteri çıkış tarihi, Not Defteri film yorumları, Not Defteri film incelemesi, Not Defteri film konusu, Not Defteri oyuncu kadrosu, Not Defteri başrolleri

Son düzenleme:
Kara Sevda ile olan afiş bağlantısı sebebi ile daldım filme ve konu olarakta çok benziyor özellikle başlangıcı.

Bir yaz aşkı başlıyor ve aile ayırıyor. Sonra başka birine aşık oluyor kız vs. Konu çok şuradan ama duygu yüklü.
Ryan Gosling ve Rachel McAdams süper uyumlu olmuş. Çok sevdim bu ikiliyi. Ryan'ın yanına Emma Stone'dan sonra en iyi yakışan kişi olmus.:)

Kara Sevda ile olan afiş bağlantısı sebebi ile daldım filme ve konu olarakta çok benziyor özellikle başlangıcı.

Bir yaz aşkı başlıyor ve aile ayırıyor. Sonra başka birine aşık oluyor kız vs. Konu çok şuradan ama duygu yüklü.
Ryan Gosling ve Rachel McAdams süper uyumlu olmuş. Çok sevdim bu ikiliyi. Ryan'ın yanına Emma Stone'dan sonra en iyi yakışan kişi olmus.:)
Yeşilçam filminden farkı yok.

Tesadüfen gördüm bu filmi ve daldım filme. :D

Afiş gerçekten benziyor, hatta bir ara bunun konusu olmuştu @sokak sanati :D Dediğin gibi yaz aşkı başlıyor, daha sonra ailesini onu üniversiteye New York'a gidiyor ve orada Allie birine aşık oluyor ve hikaye öyle şekilleniyor.

O hikaye okuyan ve onu dinleyen kadının filmde ara ara çıkıp konuşmasına ilk başta anlam verememiştim, sonradan anladım olayı. :D

Noah'a o sakallı hal yakışmamıştı, tamam yaşlandırmışsınız ama sakalsız çok daha cooldu, bizimle diğilsin maalesef. :(

Süresi çok uzun, sıkıldım ben sonradan. Yani 2 saat 3 dakika yerine, 1 saat 30 dakika falan yapsalardı çok daha müko olurdu. :)

Sonda ikisinin birden ölmesine çok şaşırdım. :( El ele ölmeleri güzel düşünülmüş, şaşırdım o sahnede tabi.

Öyle akılda kalacak bir film değildi benim için, fena sayılmayacak bir işti. :)

7/10

Tesadüfen gördüm bu filmi ve daldım filme. :D

Afiş gerçekten benziyor, hatta bir ara bunun konusu olmuştu @sokak sanati :D Dediğin gibi yaz aşkı başlıyor, daha sonra ailesini onu üniversiteye New York'a gidiyor ve orada Allie birine aşık oluyor ve hikaye öyle şekilleniyor.

O hikaye okuyan ve onu dinleyen kadının filmde ara ara çıkıp konuşmasına ilk başta anlam verememiştim, sonradan anladım olayı. :D

Noah'a o sakallı hal yakışmamıştı, tamam yaşlandırmışsınız ama sakalsız çok daha cooldu, bizimle diğilsin maalesef. :(

Süresi çok uzun, sıkıldım ben sonradan. Yani 2 saat 3 dakika yerine, 1 saat 30 dakika falan yapsalardı çok daha müko olurdu. :)

Sonda ikisinin birden ölmesine çok şaşırdım. :( El ele ölmeleri güzel düşünülmüş, şaşırdım o sahnede tabi.

Öyle akılda kalacak bir film değildi benim için, fena sayılmayacak bir işti. :)

7/10
Bu filmin dizisi yapılacak bizzat konusunu ben açmıştım, CW'de ekranlara gelecek. :A

Haftada 160DK dizi izlemek yerine 40 DK'lık dizi olması daha iyi bence. Umarım datlu bir iş olur. Kara Sevda'da başroller itici zaten. :A

Burak iyi aslında.ss Neslihan yetersiz tabi. Diğer çocuk süper ama şu Emir karakteri.:D
Yabancı aşk dizisi benim ilgi alanımda değil.:F

Burak iyi aslında.ss Neslihan yetersiz tabi. Diğer çocuk süper ama şu Emir karakteri.:D
Yabancı aşk dizisi benim ilgi alanımda değil.:F
Ben özellikle Burak'ı beğenmiyorum zaten. .ss Friends de yabancı aşk dizisi sayılır izliyorsun ama. :A Bu arada ara vermeden önce bayağı kaptırmıştın hemen yorumlarını konusuna yapıyorsun. :A

Ben özellikle Burak'ı beğenmiyorum zaten. .ss Friends de yabancı aşk dizisi sayılır izliyorsun ama. :A Bu arada ara vermeden önce bayağı kaptırmıştın hemen yorumlarını konusuna yapıyorsun. :A

O komedi ama. Romantik komedi her türlü gider bende.:D Sezonu bitirdim, bıraktım. En son Rachel'in eski nisanlisinin düğününü izledik işte. Güzeldi.:X