2015 The Martian / Marslı - Film Yorumları

Şükür bende izledim.
Yok ya bu seneki Oscar filmleri gayet şişirme haberlerle dolu ama içleri boş sanırım. Revenant'la da hayal kırıklıgı yaşadım bunla da:(

Şunu da belirteyim... İntersteller'da Matt de oynamıştı keşke o karakterin geçmişine giden bir film olsaydı:F İnanaın daha çok sevilirdi.

Görselliği de yoktu filmin. Mars diye gösterilen yer Walter Wahite'ın paraları sakladiği çöle çok benzettim:unamused: (Breaking Bad izleyip aklına gelmeyen? @OzaN @destere?)

Matt'in botanikle ugraşı hem çok hem de duygusaldı garibim dedim. Gübre yerine arkadaşlarının dışkısını kullanması:mask: yer yer eğlenceli dklardı. Keşke tek takılsaymış. Gravity'deki gibi sonradan bişeyler yapıp kendisi gelseymiş dunyaya da Nasa'daki bilgiç bilgiç konuşmalar olmasaydı. O terimleri bilsem ben de astronot olurdum.

Filmde neden bu kadar iğrenç müzik çalıyorlar dedim meğer yönetmen sonda "survivor" şarkısının orjinal versiyonunu çalmak için aynı temada gitmiş:F her filmin jenerik akışını izlemem, bu izlettirdi.

İlk defa amerika bişey yapamadı olaya çini dahil ettiler. Çin artık büyük güç demeye mi getirdiler naptılar pek anlamadım. O kadar sıkıcı ilerliyordu ki film subliminal mesaj arıyordum artık.

Bizim HOC'daki gazeteci kızın hikayeside yan hikaye olarak götürdü.Keşke onun aşkını izleseydik sonda oğlana bişey olacak sandım o derece sardı o karakter.

Eğlenceli sahneleri eğlenceli ama şevkle izleyemedim 2.saat,nde sıkılmaya başladım. İnterstaller konu olarak çok daha iyiydi. Gravity'de süreden yırttıgı için izlettiriyordu ama bu sakız gibi uzatılmıştı adeta.

7'den fazlasını hak etmiyor. 6.5/10

interstaller de sıkıcı yerler dağınıktı :) gravityde ise sandra vardı hiç sıkılmadım :) bu filmdeyse ilk bir saatten sonra tamamen sıkıcıydı , yani vatandaşın marsta tek başına bamyasıyla oynadığı sahneelrde yine sıkılmadım oralar güzeldi patates yetiştiriyordu büşeyler yapıyordu bayağı ilgimi çekmişti :)
sonra ABD tüm ihtişamıyla kurtarma pozisyonuna geçince içine ettiler filmin birde dünyada sadece abd mi var demesinler diye , birazda araya çekik katalım diye çinli ittifakı serpiştirip filme gaz vermeye çalışmışlar ama nafile çaba :)
yani filmin gidişatını bilseydim ilk bir saat sonrasını izlemezdim :)

BB deki sahne izlerken aklıma gelmedi ama sen şimdi söyleyince gerçekten benzerlik var gibiydi )

filmin kitabini dun bitirdim.ne yalan soyleyim kitab daha zevkliydi trajikomik bir janrdaydi daha cok.ama filmde hicte oyle deyildi.ama en azindan cok garipde olsa film bana bir insanin marsda yasaya bilecegini inandirtdi.ama genel olarak ortalama bir filmdi keske kitabda yazilanlarin yarisi olsaydi o zaman en az 9 verirdim=5.6

Forum İstatistikleri

Konular
172,932
Üyeler
8,482
Son Üye
Tufan