Disney+ The Mandalorian - 1. Sezon Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
The Mandalorian.jpg


Star Wars evreninde geçen ilk live-action dizi olan The Mandalorian, Disney+’ta yayınlanmaya başladı. Iron Man, The Jungle Book ve son olarak The Lion King'in yeniden çevrimi gibi filmlerin yönetmeni olan Jon Favreau‘nun yaratıcısı olduğu dizi, yayınlanan ilk iki bölümüyle izleyicilerin beğenisini kazanmayı başardı.

Diziyle ilgili yorumlarınızı sezon boyunca bu başlıktan yapabilirsiniz...

Önemli Not: Dizi hakkında spoiler butonu kullanmadan spoiler vermek yasaktır, bu kurala uymayanlar forumdan uzaklaştırılacaktır. Spoiler butonu kullanmadan önce de hangi bölüme dair spoiler içerdiği, kitap veya diğer kaynaklardan spoiler içeriyorsa belirtilmelidir.
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Dizi güncel zamanda yapılmış (Yani Disney'in yaptığı) en iyi Star Wars işi. Hatta belki de bittiğinde şimdiye kadar yapılmış en iyi Star Wars işi olacak... Star Wars evreninin hakkını gerçekten veren bir yapım. Ve The Force Awakens gibi eski işleri kopyalayıp yapayım kafasında bir iş asla değil. Gerçekten orjinal ve çok kaliteli bir iş. Teknik olarak zaten çok çok üst düzey. Süresi 30 40 dakika arasında olmasına rağmen ve ilk sezonu 8 bölüm olmasına rağmen 100 milyon dolar bütçeyle çekilmiş. Ortada büyük bir emek var. Tabi bütçesi yüksek diye CGI abanalım görsel efekte boğalım gibi bir şey de göremiyoruz. Dizide hoş bir doğallık hakim ve sanırım gerçek figüranlar kullanılmış bir çok yerde. Ya da CGI ise bile hiç hissettirilmiyor. İzlemenizi sonuna kadar tavsiye ediyorum... @Tolstoyevski @bazinga
 
Son düzenleme:

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
1x1

@MEnes in son çağrısı üzerine izlememek olmazdı ve ani bir torr...t operasyonu neticesinde pilot bölümü aradan çıkarmış olduk.

Öncelikle dizinin en güzel unsuru süresinin nispeten kısa olması. Her bölümü 45 dakika üzerine Star Wars Dizisi pek kolay izlenemezdi. 30-35 dakika bandında devam ederse harika olur.

Gerçekten de söylenildiği gibi eli yüzü çok düzgün, göz kanatmayan duru bir görüntü kalitesine ve yönetmenliğe sahip. Star Wars evreninin içine pek giremeyenleri öyle bağımlısı yapacak bir yapım da değil elbette ama sevmeyenleri dahi sıkmama potansiyeline sahip.

İlk bölüm için konuşmak erken ama ne kadar az ışın kılıcı ve ışın silahlarıyla çatışma sahneleri olursa o kadar keyifli ve izlenilir. Işın kılıçlarını ama özellikle de ışın tabancalarını gördükçe fenalık basıyor. Star Wars’i 4-5-6-1-2-3-4-5-6-7-8 şeklinde sırasıyla izlemiş olmama rağmen hiçbirinde bu ışık tabancalarına alışamadım. Eğer dizide çatışma sahnelerini tadında uygularlarsa çok yerinde olur.

Başroldeki karakterin bir çeşit bounty hunter olması en çekici kısmı dizinin. Eğer imparatorluk meselelerinden, cumhuriyet siyasetinden filan uzakta daha halka yönelik ve daha karanlık bir temaya sahip dizi olursa izlemeye devam ederim büyük ihtimalle, ki üçüncü bölümde belli olur az çok.

Son sahneye Bebek Yodayı koymuş olmaları çok akıllıca olmuş, o sahneden sonra 2.bölümü izlememek mümkün olmazdı zaten. O bebek Yoda’nın bizim esas seride izlediğimiz Yoda’nın bebeklik hali mi olduğunu yoksa aynı türden farklı canlılar mi olduklarını henüz kestiremedim. Büyük ihtimalle açıklaması vardır tabi. Dizide geçen zaman 3 ile 4 arası mı ondan da emin değilim tam.

7.0/10
 
  • Beğendim
Reactions: MEnes

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
1. Sezon ve 1x8...

Şimdiye kadarki en iyi Star Wars işinin en iyi Star Wars bölümüyle sezona veda etmiş bulunmaktayız. The Mandalorian gerçekten mükemmel bir iş olduğunu özellikle son 2 bölümüyle kanıtlamıştır. Ama özellikle sezon finalinde gerçekten neden bu kadar muazzam olduğunu çok daha net bir şekilde kanıtlamıştır. Taika Waititi yönetmiş sezon finalini, kusursuz bir iş çıkarmış. Ludwig Göransson ise kendini aşmış, seviyeyi arşa çıkarmış. Sezon boyunca zaten çok çok iyiydi ama sezon finalinde öyle bir duygu yoğunluğu vermiş ki müzikler öyle zamanlarda öyle şekilde kullanılmış ki gerçekten ayakta alkışı hak eden cinsten.

Hikaye olarak nereye konumlanacak ve nereye gidecek merak ediyordum, bu sorunun cevabını da buldum sezon finalinde, hoşuma da gitti. Dizi gerçekten çok çok kaliteli. Büyük emek verilmiş ve kısa süresiyle, sempatik karakterleriyle, komedi unsurlarıyla, dram unsurlarıyla, klişe olmayan hikayesiyle, aksiyon dozunu ayarlamasıyla her şeyiyle mükkemel bir yapıt. Pedro Pascal sadece sesiyle bile mükemmel oynamış.

Sezona genel bir özet geçmek lazım. İlk bölümden son bölüme her şey ama her şey Baby Yoda üstünden gitti zaten. Yaşanan tüm olaylar onu elde etmek amacıyla yaşandı. Çok değerli bir ödüldü ve o ödülü Mando hiç bir zaman bırakmadı. Baby Yoda da bunun karşılığında en önemli anlarda Mando'yu bırakmadı. The Force kullanımı o kadar etkili ve güçlüydü ki The Last Jedi çöpünden sonra çok iyi geldi bu dizi. Dizide Force kelimesini duymadık henüz ama Jedi kelimesini duyduk sezon finalinde. Jediların peşine düşüp Yoda'yı eğitimi için teslim etme üzerinden gidecek 2. sezon. Ben bu hikayeye sonuna kadar varım. Bakalım daha ne çılgınlıklar izleyeceğiz.

Mandolarian'lar da sanırım çok azaldılar. Adını son bölümde duyduğumuz, yüzünü son bölümde gördüğümüz Din Djarin yani ana karakterimiz bu yolda tek başına kaldı ve kalmaya devam edecek gibi. Moff Gideon karakteriyle Giancarlo Esposite namı diğer Gus Fring de çok iyi iş çıkardı son 2 bölümde. Sezon başından sonuna kadar en etkileyici karakterlerin başında gelen Kuiil ve IG droidinin ölümü gerçekten üzdü. Özellikle IG'nin ölüm sahnesi çok vurcuydu. Kullanılan müzik ve sahnenin etkisi çok iyiydi. Diyaloglar da baya üzücüydü. Diğer yan karakterler Mando'dan ayrıldılar ama onların da çok yardımı oldu. Ekip olayının samimiyeti şu kısa süreli dizide bile çok iyi aktarıldı izleyenlere. Gerçekten adamlar baştan sona her şeyiyle planlı ve kaliteli bir iş yapmışlar.

Baştan sona Baby Yoda'nın şapşallıkları, tatlılıkları, komiklikleri çok çok iyiydi. Mükemmel yapmışlar bu kısımları. İlk bölümlerden son bölüme kadar hep bir tebessüm oluştu yüzümüzde izlerken. Gerçekten çok samimi bir iş yapmışlar. Ne diyeyim Jon Favreu'yu takdir etmek lazım. Keşke J.J Abrams yerine filmler de böyle iş bilen adamların eline teslim edilseydi. Son olarak 'This is the way' ve 'I have spoken' diyerek bu mükemmel diziyi bizlere sunanlara teşekkürleri borç bilerek sözlerimi noktalıyorum...

1. sezon genel puanı 9.0/10
1x8 puanu 9.5/10