Telefon Elimizde mi, Yoksa Biz mi Onun Esiriyiz?

Sizce telefon kullanımınız ne düzeyde?

• Neredeyse hiç kullanmam, teknolojiyle arama mesafe koyarım.

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    6

RüzgarGülü

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
12,800
Puanı
860
Screenshot_2025-05-21-16-50-19-98_96b26121e545231a3c569311a54cda96.jpg

Hiç fark ettiniz mi, elimizde olmadan telefonumuza uzanıyoruz. Uyanır uyanmaz ekran ışığıyla güne başlıyor, yatmadan önce son bir bildirim kontrolüyle günü bitiriyoruz. Eskiden insanlar boş kaldığında hayallere dalardı, şimdi sosyal medya akışında kayboluyoruz.

Kendime dönüp sorduğumda, evet... galiba bir telefon bağımlısıyım. Ama bu yalnızca benim sorunum mu, yoksa çağımızın kaçınılmaz gerçeği mi?

Telefonlarımız bize her şeyi sunuyor: bilgi, eğlence, iletişim. Ama aynı zamanda gerçek hayattan koparıp bizi dijital bir hücreye mi hapsediyor?

Sizce bu durum farkında olmadan yalnızlaşmamıza mı neden oluyor? Yoksa dijital çağın sunduğu bir kolaylık mı?

Siz de kendinizi gün içinde defalarca telefon ekranına bakarken buluyor musunuz?
Yoksa bilinçli bir kullanıcı mısınız ve teknolojiyi dozunda mı kullanıyorsunuz?

yeri geliyor bagimlisi oluyoruz ama kendimi kontrol etmeyide basariyorum. Özellikle Türkiye'de pek kullanmiyorum. telefonda olan 15 Gb ve yanina haftalik gelen sil süpüler ile yarisi bile gitmiyor. Son günde yegenlere veriyorum bitirsinler diye :A
Eve Laptop getirdigimden beri telefon ile isim cok az oluyor.
Biz telefondan cok internetin bagimlisiyiz. Internet paketim azalirsa idareli kullaniyorum misal.
Bizim burada tüm sistemler internet üzerine. Marketlerde bile alis veris yaparken makinelerden esyalarimizi gecirip ödemeyi hep internetten yapiyoruz. Ben nadiren siraya girip calisanlarla muhatap oluyorum. 'Insansiz kasa' sistemi olan marketlerde islemi ordan yapiyorum.

• Güldürdün
Reactions: RüzgarGülü
Forumun bile bağımlısıyız. Yıllardır müdavimi olduk :D

@bazinga başımıza bela etti :F :F
------

yeri geliyor bagimlisi oluyoruz ama kendimi kontrol etmeyide basariyorum. Özellikle Türkiye'de pek kullanmiyorum. telefonda olan 15 Gb ve yanina haftalik gelen sil süpüler ile yarisi bile gitmiyor. Son günde yegenlere veriyorum bitirsinler diye :A
Eve Laptop getirdigimden beri telefon ile isim cok az oluyor.
Biz telefondan cok internetin bagimlisiyiz. Internet paketim azalirsa idareli kullaniyorum misal.
Bizim burada tüm sistemler internet üzerine. Marketlerde bile alis veris yaparken makinelerden esyalarimizi gecirip ödemeyi hep internetten yapiyoruz. Ben nadiren siraya girip calisanlarla muhatap oluyorum. 'Insansiz kasa' sistemi olan marketlerde islemi ordan yapiyorum.
Evet daha çok internet bağımlısıyız. Telefon artık elimizden hiç düşmüyor her yerde bilgisayardan foruma girmeye üşeniyorum sadece konu açmak için pc deyken bile kolay geliyor telefon çoğu şeyde :)

• Güldürdün
  • Beğendim
Reactions: bazinga and Dosi
Bilemiyorum yoğun olduğum zaman bırakıyorum genelde boşlukta çok kullanıyorum başka uğraşlarda kullanımım net azalıyor

Günlük hisselere bakıyordum bir ara o çok kötü bağımlılık. Özellikle kripto borsa takibi çok kötü aşırı bağımlılık yapıyor ve sürekli bakmak gerekiyor. :)