Cevabın için teşekkürler.Diğer yorumları da bekliyorum.Necip Fazıl Kısakürek'e sormuşlar:
- "Üstad, kimileri "Allah" diyor, kimileri de "Tanrı". Bu iki isim arasında nasıl bir fark vardır, siz hangisinin kullanılmasını daha uygun görürsünüz?"
Üstad cevap vermiş:
- "Allah, Tanrı'nın belasını versin!"
Cevabın için teşekkürler.Diğer yorumları da bekliyorum.
Tanrı kelimesini bir tek hristiyanlar mı kullanıyor ?tanrıda neymiş biz hristiyanmıyız tabikide Allah dicez
+1tanrıda neymiş biz hristiyanmıyız tabikide Allah dicez
Açıklayıcı bir cevap daha teşekkürler.Tanrı eski Türkçe'den gelen bir kelimedir. Hatta eski Türkçe'de Tenri denirmiş. Şuan eski Türkçe kullanmadığımız için yanlış.
Çok iyi bir söz vardı:
-Tanrı sizi korur, bizi Allah korusun.
Ama Türk toplumlarında da hala Tanrı diyen pek çok insan mevcut.kimin kullanıp kullanmadığı benim umurumda değil Kuranda Tanrımı geçiyo Allah mı sen ona bakıcaksın eskiden bizim çok bilmiş adamlarımız türkçeye çevirme gibi bi ahmaklığa düşmüşler ama Allahdan şimdi öyle değiliz.
Dinde dayatma yoktu.Allahtır o kadar demekle tartışma olmaz.Sen kendi fikrini söyledin.Bakalım başka ne fikirler var.Eminim cevaplar gelecektir bu konuya.o onların sorunu herkez kendinden sorumludur ama doğrusu Allah dır okadar.
Evet farklı bir cevap daha geldi.Teşekkürler Esra.İkisi de aynı anlamda bana göre. Tabii çoğunlukla Allah kelimesini kullanıyorum bende. Önemli olan hangi kelimeyi kullandığın değil hangi anlamda kullandığındır.
Evet farklı bir cevap daha geldi.Teşekkürler Esra.