(Tartışma) - Allah Yerine Tanrı İfadesini Kullanmak Sizce Ne Kadar Doğru ?

Allah bir tanrıdır, bizim tanrımızın adıdır. O nedenle Allah şeklinde kullanımı tabii ki daha doğrudur. Ama bazıları tanrı ve Allah'ı iki farklı olgu gibi algılıyorlar bu da yanlış. Yani tanrı diyince başka dindeki tanrıları kastetmiş olmuyor.

Yani soruya doğrudan bir cevap verecek olursak belli bir ölçüde doğrudur "tanrı" ifadesinin kullanımı ama çok daha doğru olan ve kullanılması gereken "Allah"tır şüphesiz.

İkisini de doğru kabul ediyorum fakat daha çok "Allah" kelimesini kullanıyorum.
Gerek günlük hayatta kullanılan bazı kelime grupları gerekse kendi konuşmalarımda genelde "Allah" kelimesini kullanırım.

"Yaradan tek ise Allah'tır "ve daima Allah diye kullanırım.Dillerde Tanrı sanki birden çok kişiymişler çoğaltilabiliyor ve cinsiyet bile ekleyebiliyorsun.

Tanrı(lar)
Tanrı=Erkek
Tanrıça=Kadın

TDK'daki anlamı:

[TABLE="width: 630"]
[TR]
[TH="align: center"]tanrı (I)
isim, din b. (***)[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]1. isim, din b. (***) Çok tanrıcılıkta var olduğuna inanılan insanüstü varlıklardan her biri, ilah

Bizim dinimizde tek tanrı var. Bu yüzden Allah kullanımı daha doğrudur bence.

Ben de Allah derim.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Çoğu şarkı sözünde tanrıyı kullanırlar.
Örnek: Tanrı istemezse insan ölmezmiş, Tanrı'dan dileğim bu kadar falan filan.

Ama doğrusu Allah'tır.

türkçe olan Tanrıdır ve Tanrı derken neyi kast ettiğin ortadadır sen ister Tanrı dersi ister Allah önemli olan içinden hangi duygularla hissedip söylediğin ben her ikisinide kullanıyorum

Her ikisinide kullanırım konuşurken. Tanrı ile Allah aynı anlamda. Bence tanrı kelimesinin abes kaçmasının sebebi yabancı filmlerin tanrı olarak çevrilmesi diye düşünüyorum.

- - - Ekleme - - -

"Yaradan tek ise Allah'tır "ve daima Allah diye kullanırım.Dillerde Tanrı sanki birden çok kişiymişler çoğaltilabiliyor ve cinsiyet bile ekleyebiliyorsun.

Tanrı(lar)
Tanrı=Erkek
Tanrıça=Kadın
Nasıl bir alaka kurdun anlamadım ama sonuçta -lar ekleyince çoğul oluyor. :D

Nasıl bir alaka kurdun anlamadım ama sonuçta -lar ekleyince çoğul oluyor. :D
Orda dillerdeki çoğul ekinden bahsetmemiştim.Demek istediğim "Allah(lar)" diye bişey duydun mu??? Mesela mitoloji "Tanri(lar)ı" gök yüzü tansırı aşk tanrısı zart tanrısı zurt tanrısı.Kısacası ota b...ka tanrı var:F Aşk Allah'ı Gök Allah'ı Yağmur Allah'ı filan duydun mu??? Allah birdir.

Tanrı bence sadece Allah'ı ifade etmez yani mesala hintler ineğe tapar onların tanrısı odur,ya da adam puta tapar onun tanrısı odur yani ''Tanrı ifadesini kullanmak doğru olmaz''

Ayrıca Allah'ın 99 ismi varken neden Tanrı ?