tabii'den Yeni Bir Dizi Daha : Şeytan Adası'nda Esir Türk: Polis Cemil

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
58,597
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
GcaLYRyX0AAflyA

'İzlediğine Değsin' sloganı ile sezona iddialı başlangıç yapan tabii, orijinal yapımlarına bir yenisini daha ekliyor.

Yönetmen koltuğuna Nihal Ağırbaş Sarıkaya'nın oturduğu, senaryosunu Ömer Erbil'in kaleme aldığı ve başrolünde Gürbey İleri'nin yer aldığı dokü-drama türündeki 4 bölümlük dizinin çekimleri geçtiğimiz günlerde başladı.

Bir Türk polisinin işgal altındaki İstanbul'da başlayan ve Fransız hapishanelerinde devam eden zorluklarla dolu mücadelesini anlatan dizinin oyuncu kadrosunda Melisa Berberoğlu, Levent Sülün, Betigül Ceylan, Hayati Akbaş, Abidin Yerebakan ve Mehmet Çepiç gibi isimler yer alıyor.
1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da geçen dizide, polis memuru Cemil, Fransız ordusunda görevli askerlerin Türk kadınlarını taciz etmesiyle başlayan olaylara müdahale eder ve iki Fransız işgal askerini öldürür. 10 yıl kürek cezasına çarptırılan Cemil, önce Fransa'ya ardından Güney Amerika'daki Fransız Guyanası'na gönderilir. Cemil'in bir sonraki durağı ise korkunç yaşam şartlarıyla bilinen ve en azılı suçluların gönderildiği Şeytan Adası olur. Cemil bu yılları büyük zorluklarla geçirirken ülkesinde de büyük değişiklikler yaşanmaktadır. Verilen istiklal mücadelesinin ardından işgal kuvvetleri ülkeyi terk etmiş ve Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Polis Cemil hakkında basında çıkan haberlerin ardından onun serbest bırakılması için devreye girecektir.
GcaLYRGXMAAbeM5

Şeytan Adası'nda Esir Türk: Polis Cemil, yakında tabii'de!

İddialı bir dizi gibi görünüyor. İzleyebilirim.

• Aynen
Reactions: Dante
İddialı bir dizi gibi görünüyor. İzleyebilirim.
bende listeme aldim , izleyecegim .

bu bahse gecen ada - seytan adasi, hani su meshur papillon/kelebek(1973) filmindeki filmin tam merkezindeki -surgun ada- sanirim.

dedigim gibiyse, saglam bir proje geliyor gibi ...

simdiden heyecanla beklemeye basladim.

@Hobbit , @Mehmet Can

Son düzenleme:
Ay kimsenin izlemeyeceği diziler çekmekten bıkmadılar.

Zor bir konusu var. İlgi görür mü emin değilim.

Zor bir konusu var. İlgi görür mü emin değilim.
evet zor bir konu. bakalim cekimleri nasil olacak, renk filtre vs merak ediyorum.
bu arada ,zaten mini dizi . 4 bolum olacak ustteki habere gore.

ben bir sans verecegim . -her zaman bahse gecen ^ada nin konusunun gectigi dizi/film pek gelmez- , <- sadece yerli degil dunya dizi,film projeleri cercevesindedir bu dedigim yorum . en son ^papillon filminin ^remake'ini izlemistim ,cok iyi yansitmislardi donemi ve meshur mekani .

neyse. tum izleyecek olanlara iyi seyirler .

• Beğendim
Reactions: Yakamoz-Asi
bende listeme aldim , izleyecegim .

@Emre Ozansoy bu bahse gecen ada - seytan adasi, hani su meshur papillon/kelebek(1973) filmindeki filmin tam merkezindeki -surgun ada- sanirim.

dedigim gibiyse, saglam bir proje geliyor gibi ...

simdiden heyecanla beklemeye basladim. guzel bir surpriz oldu bu haber. kendi adima tesekkur ediyorum .

@Hobbit , @Mehmet Can
Papillon filmi dedin. Nerden baksan 10 yıl olmuştur TV de izlemiştim belki de daha eski. Konuyu bilen unuttum sadece hapishane var aklımda kalan :D

Dizinin yapmak istediği şey güzel ama fazla bütçe istiyor olabilir. Bakalım diziyi nasıl işleyecekler. Aslında güzel bir konudan çıkarım yapmışlar konuyu okuyunca ama dizide kurgu önemli :)

• Beğendim
Reactions: Dante
Papillon filmi dedin. Nerden baksan 10 yıl olmuştur TV de izlemiştim belki de daha eski. Konuyu bilen unuttum sadece hapishane var aklımda kalan :D

Dizinin yapmak istediği şey güzel ama fazla bütçe istiyor olabilir. Bakalım diziyi nasıl işleyecekler. Aslında güzel bir konudan çıkarım yapmışlar konuyu okuyunca ama dizide kurgu önemli :)
orj filmi kult filmdir .
^remake olani da cok begenmistim .-tavsiye ederim .

bu arada , orj'un muzikleri cok iyidi, hatta muazzamdi,, en cok aklimda kalan bolum asagidaki parca.
merhum jerry goldsmith - filmin muziklere imza atan efsane buyuk ustad .

baslikta yer alan mini doku drama diziye dair son olarak sunlari diyebilirim ;

yonetmeni ve yazari yuzunden benim hissiyatim iyi bir eserin ortaya cikacagi .

asagidaki odullu doku drama belgeseli bi ara izlemeyi dusunuyorum. arkeoloji turu yayinlara merakliyimdir .

dikkatimi ceken nokta , bu projede de yonetmen ve yazar beraber calismislar.
troya hazineleri asirlik hasret belgeseli .

• Beğendim
Reactions: RüzgarGülü
İlgi görebilir ama Gürbey'im NOW'ıma yani yuvasına geri dönmeli artık. :D