2021 Swan Song - Film Yorumları

Dosi

Konu Sahibi
Co-Admin
Reaksiyon puanı
122,277
Puanı
1,060

13207508.jpg

Swan Song

Tür:
Dram, Bilim-Kurgu
Süre: 116 dakika

Yönetmen: Benjamin Cleary
Senaryo: Benjamin Cleary

Oyuncular:
Mahershala Ali
Naomie Harris
Glenn Close

IMDb Linki

Puanlar:
Rotten Tomatoes: 74%

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Beklediğimden daha güzel bir filmdi. Tam olarak bilim kurgu soslu dram diyebiliriz. Black Mirror bölümü tadında olan filmlerden biriydi tabii, bu tür filmlerin sayısının artması güzel bir şey. Ama filmin en büyük problemi akıcılık sorunu yaşamasaydı zaman zaman, yani biraz ağır ilerleyişi yok diyemeyiz.

Tren sahnesindeki çikolata olayı cidden kötü bir durum, Allah yaşatmasın :A

Ailesini klonuna bırakmak düşüncesi her ne kadar zor olsa da aslında ailesi adına en iyisi. Ben dahil çoğumuz bunu yapamayız sanırım, öleceksem öldüğümü bilsinler mezarıma arada çiçek bıraksınlar modunda oluruz ama öte yandan hayatta kalanlar asıl acıyı çekeceği için…

Black Mirror’da da bu tarz bir bölüm vardı, kadın ölem kocasının klonunu eve getiriyordu ama klon olduğunu bildiği için ve zaten klon ruhsuz bir şey olduğu için sorun oluyordu. Bu filmde ise aile bilmiyor ve klon da çok gerçekçi olduğu için sorunsuz bir durum. Ama ben yine de filmden son dakika bir ters köşesi bekledim. Mesela hastalanan Cameron’un yani orijinal olanın da aslında bir klon olduğunun ortaya çıkması ama ilk sürümlerden olduğu için böyle erken hastalanması filan. Güzel bir son olurdu…

Geleceğin dünyasındaki arabaları da çok beğendim, sürücüsüz bir dünya umarım bir gün gerçekten de olur.

6.7

Az bir oyuncu kadrosu olan sessiz, sakin bir filmdi. İşleyiş bakımından epey ağırdı. Zaman zaman akıcı olmayışı daha da ağırlaştırsa da güzel bir drama olmuş.

Trendeki çikolata sahnesi ve Cam'ın verdiği tepkiler güldürdü. Karşılaşma evresinden evliliğe çok keskin bir geçiş olmuş biraz yadırgadım. Kendini sırf ailen üzülmesin diye klonlatmak ve bu kopya her ne kadar aynı sen de olsa fazlasıyla üzücü ve acı veren bir durum. Katlanmasının zor oluşunu da oyuncu epey iyi canlandırmış.

7/10

Filmi yarısında bıraktım. Çikolata muhabbeti iyiydi ama onun dışında beni aşırı baydı. :A Bu yıl bu şekilde bıraktığım belki de tek filmdir. İkinci yarısı bariz daha iyiydi ya da sonu çok güzel diyen varsa devam edeyim. :A

İrlandalı yönetmen Benjamin Cleary'nin ilk uzun metrajlı film yönetmenliğinde ve aynı zamanda senaristliğini üstlendiği filminde Mahershala Ali başrolde yer alıyor. Black Mirror tarzında olan film yakın gelecekte geçiyor ve ölümcül bir hastalığa yakalanan Cameron'un, eşi Poppy, oğlu Cory ve yeni doğacak olan çocuğundan habersiz alternatif bir tedaviye girmesi anlatılıyor. Bu tedavide Cameron, doktor gözetiminde mükemmel klonuyla yer değiştirilecek ve böylece klonuyla yaşamaya devam edecek. Peki Cameron için işler umduğu gibi gidecek midir?

Klon olduğu için karmaşanın hakim olduğu ve bu yüzden takip etmekte zorlanılan bir film. Bir de işin içine anılar da giriyor, film bu açıdan da karmaşıklaşıyor. Karmaşıklık bazen berraklaştığı oluyor, o zaman keyifli bir filme dönüşüyor ama genel olarak çok karmaşık bir film. Daha başarılı bir film ortaya çıkabilirdi ama özellikle sonlara doğru, özellikle de son sahnesi iyiydi. Tabii ki filmin iyi olup olmadığı kişiden kişiye değişir, muhtemelen izleyiciyi de bölecektir ve filmin genel bir sıkıntısı, kitleye ulaşamaması. Filme iyi bir tanıtım yapılmalıydı, 2021'in kıyıda köşede kalan filmlerinden birisi oldu.

Aslında 6 ama özellikle son sahneleri için:

6.5/10