Sence zeka mı? Bence zeka değil.Çok eski bir Survivor izleyicisi değilim 2016 dan beri izliyorum ama bu yarışmada Fazla Zeka konuşturmaya çalışan hiçbirinin kazandığını görmedim. Örnek Semih Örnek Hakan.
Zekilik iyiliktir. Bkz: Atakan, Adem, Hilmicem ve s.
Çirkefleşmek çocuk oyuncağı. İnan bana herkes yapar. Ama insanlar dışarısını da düşünüyor bence.
Örnek: Doğukana limon satarım dostumu satmam diyip sonraki konsey oyunu bilerek kaybedip Doğukanı yazmak. Herkes bunu yapar, herkes bilerek oyun kaybedebilir. Bunun adı zekilik değil çakallık.
O oyunda da Merve acılar içinde kıvranarak 4 oyun alıp hastaneye kaldırılmıştı, ama Hakan bilerek yenilmişti. Nerede vicdan? Sonra izleyicileri gerizekalı yerine koyup bilerek yapmadım demişti.
Genel olarak hep Merve çıkarıyordu foyasını ortaya. Herkesin gözü açıkken Merve gözükapalı Hakanın öksürdüğünü bile anlamıştı.
Eğer bu kadar düşünceli ve zeki Hakan Serenayın elenmesini istemiyordusa Serenayın yazıldığı konseyin sonraki oyununu da kaybetseydi? Ama Serenayın elenmesi onun işine gelirdi. Miras oylar var sonuçta.
Ah çok doluyum çok. O kadar dikkatli izliyordum ki 2015'i. Benden kaçmazdı hiçbiri.