@beyazsoy cum güzel kardesim ben hic kimseyi savunmuyorum sadece senin söyledigin yanlislari düzeltmeye calisiyorum simdi yine yanlis bir sey söyledin aile ödüllerinde bugüne kadar herkes agladi diyorsun ama herkes kelimesi yanlis bir kelime cünkü herkes aglamadi mesela gökhan keser ailesinden gelen resim ve videolara bakarken aglamak yerine gülerek izliyordu onlari olmasi gerekende bu tamam herkes özler kabul ediyorum ama aglamak istemezsen aglamazsin planin falan bozulmaz merak etme sen herkes kendini aglamaya hazirliir ve agliyor aglamak istemeyende aglamiyor bu kadar basit semih de aglamadi cok normal bir durum sen bu yüzden adama ailesini sevmiyor diyemezsin bu cok yanlis bir söz
atakan fani degilim ve atakani da savunmuyorum atakanin o sözü cok yanlisti ben bunu kabul ediyorum sen benim söylediklerimi cok yanlis yerlere cekiyorsun ben atakani savunuyorum demedim sen gönüllüler haftalarca ac kalmisken demissin bende onu düzelttim sadece ben bunu dedikten sonra sende diyorsun ki tamam senin dedigin gibi olsun aclik en cok ilk zamanlarda hissedilir oruc tutan herkes bilir diyorsun olayi nerelere cekiyorsun atakanin söyledigi cok yalis bir sözü cok cok daha kötü bir sözmüs gibi göstermeye calisiyorsun yapma bunu ayrica bugün olan olayda efecan bile atakana hak vermisken sen hala niye olayi baska yerlere cekerek atakana saldirmaya calisiyorsun anlamiyorum umarim anlatabilmisimdir benim kimsenin fani oldugum falan yok hakli oldugu konularda savunurum haksiz olunca da elestirimi yaparim bu yarismada tek bidr kisinin faniyim o kisi de damladir avatarimda da görüldügü gibi
Bende anlamadım o yüzden size sorayım dedim.@beyazsoy bak hala adama aileye önem vermiyor demeye calisiyorsun gülmekte bir duygudur diyorsan eger semih de güldü zaten orda adamin ailesinin ne kadar sevdigini nerden bilebilirsin ki böyle bir söz kullaniyorsun bu konuda kesinlikle yanlissin bir kere ve ben zaten sana kelimelere takildigimi söylemistim zaten bir seyi anlatmak istiyorsan dogru kelimlerle anlat ben sana en bastan beri bunu söyledim zaten yanlis kelimeler kullanarak olayi büyütmeye calisma
Nihalden örnek vermek ne alaka atakan zaten nihalin araya girmesine sinirlendi ve atakan ahlak dersi vermiyor gördügü yanlis bir seyi söylüyor adamin bunu söylemeye hakki yok mu ahlak dersi verecek biri degil falan diyorsun adama konusmayi mi yasakliyorsun sana göre zaten kimsenin konusmaya hakki insanlarin konusup konusmamasina sen mi karar veriyorsun verdigin örnekleri cürütmeye calismiyorum umutlarini yesinler demedi kizlara küfür etmedi demiyorum cünkü atakan bunlari yapti gercekleri inker etmem eger etseydim o zaman bu adamin fani olurdum ama degilim yanlislarini da dogrularini da söylüyorum sen bu adamin yaptiklarini büyütmeye calistigin icin bende neden bu adama sardin diyorum cünkü sarmissin belli ayrica adam hic de mazlum gibi falan davranmiyor bunu nerden cikardin anlamiyorum turabinin savunulacak bir yani yoktu zaten neden savunsunlar hasani da senle ugrasmamak icin savunmamislardir herhalde nerden bileyim ben yanlis sekilde saldirdigin icin ben bunlari söylüyorum baska bir derdim yok
@Harunnn60 bu ne anlamadim ben
Ünlüler kaybedince gönullulerle yine kavga ettiler "ünlü kayması" yuzunden. Sanırım o tartişmadan sonrasının yorumları
Hacı sana uzun cevap verince takiliyorsun kelimelere ve mesajın özünü kaybediyorsun..konuyu dagitiyirsun ve tartismamiz uzuyorm Burası köşe yazı değil ki kelimelere tek tek özen gösterdiğim illa abartacagim çünkü ne kadar abartirsan anlaşılması kolaylaşır ( bak buna da itiraz etme çok önemli bir yazarin sözü))) ama sende tam tersi oluyor@beyazsoy bak hala adama aileye önem vermiyor demeye calisiyorsun gülmekte bir duygudur diyorsan eger semih de güldü zaten orda adamin ailesinin ne kadar sevdigini nerden bilebilirsin ki böyle bir söz kullaniyorsun bu konuda kesinlikle yanlissin bir kere ve ben zaten sana kelimelere takildigimi söylemistim zaten bir seyi anlatmak istiyorsan dogru kelimlerle anlat ben sana en bastan beri bunu söyledim zaten yanlis kelimeler kullanarak olayi büyütmeye calisma
Nihalden örnek vermek ne alaka atakan zaten nihalin araya girmesine sinirlendi ve atakan ahlak dersi vermiyor gördügü yanlis bir seyi söylüyor adamin bunu söylemeye hakki yok mu ahlak dersi verecek biri degil falan diyorsun adama konusmayi mi yasakliyorsun sana göre zaten kimsenin konusmaya hakki insanlarin konusup konusmamasina sen mi karar veriyorsun verdigin örnekleri cürütmeye calismiyorum umutlarini yesinler demedi kizlara küfür etmedi demiyorum cünkü atakan bunlari yapti gercekleri inker etmem eger etseydim o zaman bu adamin fani olurdum ama degilim yanlislarini da dogrularini da söylüyorum sen bu adamin yaptiklarini büyütmeye calistigin icin bende neden bu adama sardin diyorum cünkü sarmissin belli ayrica adam hic de mazlum gibi falan davranmiyor bunu nerden cikardin anlamiyorum turabinin savunulacak bir yani yoktu zaten neden savunsunlar hasani da senle ugrasmamak icin savunmamislardir herhalde nerden bileyim ben yanlis sekilde saldirdigin icin ben bunlari söylüyorum baska bir derdim yok
@Harunnn60 bu ne anlamadim ben
Acun 1 saatten fazla seyircilerle t***** geçmiş desene
Kelimelere takılıp kalıp özü kaçıriyorsun burda haftalarca aç kaldı demenin sebebi kaçıncı hafta bu sözü söyledinin aklımda kalmadığı sadece gönüllülerin bayağı aç kaldığı aklımda kaldı vardı bu iki bilgiyi en iyi birleştiren cümle haftalarca oldu ( burdaki kasit gönüllülerin çok aç kaldığı bir durumu betimlemek) görüldüğü üzere sen gereksiz kelimelere takiliyosun ben survivorun saniye saniye ne olduğunu aklımda tutacak halim yok köşe yazısı da yazmıyorum.. Niye takildik bu konuya çünkü taktın hala bırakmıyor dönüp donup buraya geliyoruz..@beyazsoy bence konuyu dagitan sensin ben sana basit bir sey diyorum sen olayi edebiyata bagladin benim abartmaktan kastim şu adamin yaptigi yanlisi büyütmeye calisiyorsun ve yanlis kelimeler kullaniyorsun evet burasi köse yazisi degil ama yanlis kelimeler kullanmaman gerekir o zaman olay farkli boyuta gidiyor mesela söyle bir mesaj yazmistin "atakan gönüllüler haftalarca ac kalmisken onlara umutlarini yesinler dedin simdi burda ne konusuyorsun" gibi bir sey dedin bu mesaji su sekilde yazamaz miydin "atakan gönüllüler ödül kaybettikten sonra onlara umutlarini yesinler simdi burda ne konusuyorsun" deseydin daha dogru olurdu gönüllüler haftalarca ac kalmisken diyerek olayi gercek dısı bir sekilde büyütmüs oluyorsun haftalarca ac kaldilar demesende mesajin gayet anlasilirdi bence
Nihal bu kavgada ki asıl haksiz olan kisiydi zaten ondan veririm demene takilmam normal haksiz olan bir kisiden niye örnek veriyorsun ki
Atakan fani degilim cünkü benim girdigim bir konu ben sana tek bir sey söylüyorum olayi farkli konulara ceken sensin ve yanlis gördügün bir seyi söylemek bu böyle olmamali demek yani düsünceni söylemek ahlak dersi mi oluyor atakan gelinde size bir ahlak dersi vereyim demedi düsüncelerini söyledi isteyen bunlari dinler isteyen dinlemez atakani elestiremezsin demiyorum sana elestir ama olaylari olmayan seyler katarak büyütmeden elestir dedigim sey bu kadar basit
Semih kendini hazirlamistir ailesini görmemeye ve tepki vermemistir ne psikolojisinden bahsediyorsun senin psikolojik teorilerin adamdan daha mi iyi bilecek ailesini sevip sevmedigini bence de bu konuyu tartismayalim kimin ailesini ne kadar sevdigini biz bilemeyiz
aynen öyle ya ben de şimdi izledim şok oldum yalancıııııBu nagihan be kadar yalamci ya atakana tugbayi yazarim demisti simdi tugbaya yazmam dedim diyor
Fragman güzel dokunulmazligi yine gönüllüler kazanmis gaiba
Bana da Gönüllüler kazanmış gibi geldi.Bu nagihan be kadar yalamci ya atakana tugbayi yazarim demisti simdi tugbaya yazmam dedim diyor
Fragman güzel dokunulmazligi yine gönüllüler kazanmis gaiba
Kelimenin önemsizliğini sayfalarca anlattım ama hala kafanı değiştirmek imkansız.. Haftalarca aç demekle çok çok aç demek arasında ne fark var karşı tarafa duyduğun empati değişir mi değişmez o zaman kelimenin önemi yok önemli olan sana bu kelime ne duygu ok duyurduğu.@beyazsoy kelimelere takilirim ben kelimeler önemlidir eger bir seyi tam hatirlamiyorsan o konu hakkinda kesin konusmalar yapmamak gerekir ve sen en azindan şunu biliyorsun yarisma baslayali 1 ay oldu atakan bu sözü söyleyeli de baya oldu en 3 hafta oldu elemeler falan baslamamisti bunlar aklinda kalir ve bu zaman ilk haftaya falan denk geliyor ilk hafta olan olayda haftalarca demek pek mantikli gelmiyor bana ve sunu da söyliyim atakan su anda eskisi gibi düsüncesizce sözler söylemiyor her oyun sonunda karsi takimi tebrik ediyor dikkatli konusuyor yani su anda onlardan empati bekleyebilir cünkü kendisi de su anda cok düsüncesizce davranmiyor ilk haftaya göre baya bir degisim var bence kendisinde
Atakanin ordaki asıl siniri nihale karsiydi araya girmesin biz kendi problemlerimizi kendimiz cözeriz demeye calisti ben kimseye ders vermeye calistigini düsünmüyorum zaten ders öyle verilmez
İşte takikdigin yer burası haftalarca cümlenin ana ögesi değil ve bal gibi de iki kelime gönüllerin çok aç olduğunu anlatıyor. Kime sorasan sor (survivor ortaminda) neyse önemli değil sen takılmaya devam et ben sıkıldım)))@beyazsoy bende sana ne demek istedigimi sayfalarca anlattim ama sen anlamiyorsun cok ac olmakla haftalarca ac olmak arasinda ki fark şu cok ac olmak dogru bir sey ama haftalarca ac olmak ise yalan bir sey fark bu
Dedikodu konusu beni ilgilendirmez dedikodu yapiyor dogru herkes yapiyor zaten meselemiz dedikodu degi zaten atakan oyun sonlarinda ki konusmalari konusunda ilk hafta ki gibi sert konusmuyor karsi takimi tebrik ediyor cok kötü sözler söylemiyor
Nihal ünlü düsmesi muhabbetine falan girdi tekrar atakan da sen karisma dedi biz erkeklerle hallederiz sorunumuzu falan dedi nihal bu her seye karisir onu da savunma simdi bos konusma da üzerine yok onun
@Yiğitt ne diyorsun ya ne cahili ne anlatiyor orda anlatta bizde bilelim