Suriyelilere Verilen Haklar (!)

Zeytinburnu belediye başkanının dediği aklıma geldi. :D

Zamanında böyle olacağı belliydi şimdi kararı alan kesimde bile ciddi ayrışma var. Konuyu bakarsak her karara doğrudur diyenlerde burda. İllaki bir gün kırılacak onlarda imkanı yok hani böyle şeylerin kabul edilebilmesinin. Arap seviciliği yapmayın. Bildiğin bizden üstün görüyorsunuz.

Bugün hürriyet gazetesi @Harunnn60 a cevap vermiş)))

http://mobil.hurriyet.com.tr/caresizlikten-buradayiz-ulkemize-geri-donecegiz-40138220

Zamanında böyle olacağı belliydi şimdi kararı alan kesimde bile ciddi ayrışma var. Konuyu bakarsak her karara doğrudur diyenlerde burda. İllaki bir gün kırılacak onlarda imkanı yok hani böyle şeylerin kabul edilebilmesinin. Arap seviciliği yapmayın. Bildiğin bizden üstün görüyorsunuz.

Arap seviciligi ne yahuu ki Suriyeden gelenler sadece arap değil Türkmen kürt Arap.. bunları biz çok seviyoruz diye sahip çıkamıyoruz adamlar ölmek üzeriyken bize sığınmış. boğulmakta olan bir adamı teknene almak yerine bir de biz mi tekme atalım

http://mobil.hurriyet.com.tr/caresizlikten-buradayiz-ulkemize-geri-donecegiz-40138220

Arap seviciligi ne yahuu ki Suriyeden gelenler sadece arap değil Türkmen kürt Arap.. bunları biz çok seviyoruz diye sahip çıkamıyoruz adamlar ölmek üzeriyken bize sığınmış. boğulmakta olan bir adamı teknene almak yerine bir de biz mi tekme atalım

Orada ki son röportajı oku bence.

Çanakkale’de 70 bin Suriyeli şehit olmuş. Onu bil, sonra bize ‘defol’ de. Bazıları o zaman Osmanlı vardı diyor ama o mirası siz aldınız; biz almadık ki. Biz öldük, mirası siz aldınız; neden biz almıyoruz da def olup gidiyoruz.

Orada ki son röportajı oku bence.
Adam ne güzel Türkiyeyi çok seviyor işte paylasamiyor işte. Ben daha çok Türkiyeyi seviyorum diyor. Bu adama vandatandaslik verilse Türkiyenin ne zararına adam 360kisi çalıştırıyor. Bunun yarısı Suriyeli yarışı Türk olsun Türkler ekmek yiyor. bunun gibi faydalı insanlarin ülkemize katkısı bereket getirir.

işte aslından kopmuş yada kopma noktasına gelmiş sosyal medyanın yönlendirdirdiği bi genç örneği. neymiş islamcıymış kardeş islamcı nedir ya islamcı diye bişey mi var müslüman vardır yada yoktur. sen müslüman değilmisin ne demek ailemden soğudum müslümanlar diye ailenden mi soğuyorsun yazık o zaman onlara seni yetiştirememişler
iktidar yüzünden ailesinden soğumuşmuş bugün ailesinden soğuyan yarın dininden soğur vatanından soğur sonrası Allah muhafaza
kendinizi sosyal medyanın belli sitelerin akımına kaptırmayın sözlüktür forum sayfalarıdır vs. aileniz sizin herşeyiniz yarın öbür gün herkes gider ailen kalır akrabaların kalır ne demek soğumak. beş para etmez muhalefet partileri yüzünden mi ailenden soğuyorsun o adamlar gelse ülke gelişecek mi sanıyorsunuz
özellikle sosyal medya gençleri zehirliyor bunun lamı cimi yok acilen çok acilen çözümler bulunmalı bende gencim ama asla hiçbir sayfadan zerre etkilenmiyorum takmıyorum adam ailemden soğudum diyor vah vah vah

Birincisi beni sosyal medya,sözlük filan yönlendiremez.Eğer dediğin gibi bir durum olsa 7 Haziran da HDP ye oy vermem gerekirdi ama gittim MHP'ye verdim. :D
Sen tarihçi değil misin İslamcılığı ben mi sana öğreteyim ?
İnsanları sırf müslüman diye mi sevmeyecem böyle bir aptallık olabilir mi?Aklını kullanabilen herkesin başımın üstünde yeri vardır kimliği ne olursa olsun.
İkincisi haddini bil sen kimsin ki ailemin yetiştirme tarzına laf atıyorsun laf atabilecek biri varsa o da benim başkası değil. Ben her şeyden soğurum vatanımdan soğumam.

Yahu vatandaşlık verilirse ülkerine döneceklerini mi sanıyorsun?

Suriyelilerin sığınmasına kimse bir şey demiyor ama vatandaşlık verilirse olacakları düşünüyor herkes

Suriyelilerin sığınmasına kimse bir şey demiyor ama vatandaşlık verilirse olacakları düşünüyor herkes

Dineyler vardı lafımiz onlara. vadasliga karşı çıkmak anlaşılır bir şey zaten %83 karşı çıkıyor. bu durumda Erdoğan geri adım atacaktır zaten

Kız işte bizi anlatan bir şey :
d718bad15b870b087443cdf95f7dd1cc.jpg
Kardeşim Allah biliyor bak seni severim. Onun için bu tür şeylere itimat etmeyin.

Ya her şeyi geçtim bu caps saçmalığında yayınlanan saçma sapan fotoğraflara inanmayın. Neymiş sınavsız geçiş [emoji2] [emoji2] bu tür şeylerin doğruluğuna inanmak için capslere, forumlara ve sözcüklere bakmak yerine Resmi Gazeteye bakın. Şu an için öyle bir şey Resmi Gazetede yayınlanmadı. Her şeye itimat etmeyin.

Birincisi beni sosyal medya,sözlük filan yönlendiremez.Eğer dediğin gibi bir durum olsa 7 Haziran da HDP ye oy vermem gerekirdi ama gittim MHP'ye verdim. :D
Sen tarihçi değil misin İslamcılığı ben mi sana öğreteyim ?
İnsanları sırf müslüman diye mi sevmeyecem böyle bir aptallık olabilir mi?Aklını kullanabilen herkesin başımın üstünde yeri vardır kimliği ne olursa olsun.
İkincisi haddini bil sen kimsin ki ailemin yetiştirme tarzına laf atıyorsun laf atabilecek biri varsa o da benim başkası değil. Ben her şeyden soğurum vatanımdan soğumam.
bugün ailesinden soğuyan yarın vatanından soğur sonra dininden soğur bu senin için değil senin gibi konuşan herkes için geçerli
konuşmalarınızdan belli nasıl bir provokasyonun etkisi altında kaldığınızın

Türkiye yardımsever,misafirperver ülkedir.Biz misafirimiz geldiği zaman ne var, ne yoksa maddi olarak ve manevi olarak güler yüzlü misafirperverliğimizi her zaman göstermiş milletiz.Ama her önüne geleni misafir olarak kabül etmedik,etmemeye de devam edecez.Her önüne geleni misafir kabül edersek bu misafir kendini ev sahibi zanneder misafirlikten çıkar. İnsanlar Suriyeli neden sevmiyor ? Atına binen her Suriyeli geliyor.Bu gelenler arasında hoş geleni var diğer taraftan da hoş gelmeyeni var.Diğer ifadeyle bu ülekeye zararı olan Suriyeli vatandaşlar var .Bizim milletimiz bu hoş gelmeyen vatandaşlardan şikayetçi .

Bir insan ülkesinde savaş varken topraklarını terkediyorsa o insandan hayır gelmez diyerek sözlerimi noktalamak istiyorum .

Son düzenleme:
@beyazsoy biraz konuyu farklı yere çekiyorsun. Öğlende yazdın bir şeyler neyse tartışma olmasın iyi anlaşıyoruz filan dedik. Ama yazayım.
Çoğu kişini istediği Suriyelilere kötü davranılsın öldürülsün defol gitsin değil. Milletin istediği eşit haklar ve orada ki savaş bitince geri evlerini dönmeleri. Eğer baştan ırçılık olsaydı ilk geldikleri andan başlardı. Millet ne oldu da bir anda suriyelilere karşı cephe aldı?
Cevabı sen iyi bilirsin. :)

Geçen bana diyordun bir kişi kötü davrandı diye bunu tüm sığınmacılara mal edemezsin diye. Şimdi kendi bir foto paylaşmışsın ırçılıkta son nokta filan diye. O zaman sende tek fotoya göre değerlendirme bunu.

Yani işin açıkçası milletin basitçe istediği bu suriyelilere verilen hakların azaltılması. Ve vatandaşlık için halka da sorulması. Ki bunda kötü bir şey yok gayet doğal bir istek. Umarım açıklayacı bir mesaj yazmışımdır.

Yardım etmek güzel şey ama sırf bilmediğim için soruyorum Türkiye'den başka kaç ülke var topraklarına bir anda milyonlarca insanı alan ve milyarlarca lira harcayan? Erdoğan, Batı'ya sürekli sitem ediyor hiç mülteci almadınız diye ki sonuna kadar haklı ama keşke biraz da Arap ülkelerine yapsa aynı çağrıyı?

Anlaşılan bundan sonra kendi ülkemizde mülteci gibi yaşayacağız. Yardım etmek elbette ki iyi bir şey, ama her şeyin bir sınırı var. Vatandaşlık fikri zaten absürd, bir de böyle ayrıcalıklar getirmek tamamen geleceği göremeyen bireylerin ürünü. En az 10 sene sonra Suriyeli nüfusu Türklerden fazla olursa şaşırmam.

Yardım etmek güzel şey ama sırf bilmediğim için soruyorum Türkiye'den başka kaç ülke var topraklarına bir anda milyonlarca insanı alan ve milyarlarca lira harcayan? Erdoğan, Batı'ya sürekli sitem ediyor hiç mülteci almadınız diye ki sonuna kadar haklı ama keşke biraz da Arap ülkelerine yapsa aynı çağrıyı?
Yardım yapmazlar mı :)))

Listede Suudi Arabistan-Katar-Birleşik Arap Emirlikler-Kuveyt filan ben göremiyorum. Sözde bunlar müslümandı galiba. Hatta islam birliği ve arap birliği (!) kurmuşlardı 20 den fazla ülke.

4 Eylül 2015 verisi
Syrian_refugees_in_the_Middle_East_map_en.svg.png

Bu arada Erdoğan otobüslere bindirir yollarız derken alkış biz dediğimiz zaman ırkçı oluyoruz o da tuhaf. 🙄

@beyazsoy biraz konuyu farklı yere çekiyorsun. Öğlende yazdın bir şeyler neyse tartışma olmasın iyi anlaşıyoruz filan dedik. Ama yazayım.
Çoğu kişini istediği Suriyelilere kötü davranılsın öldürülsün defol gitsin değil. Milletin istediği eşit haklar ve orada ki savaş bitince geri evlerini dönmeleri. Eğer baştan ırçılık olsaydı ilk geldikleri andan başlardı. Millet ne oldu da bir anda suriyelilere karşı cephe aldı?
Cevabı sen iyi bilirsin. :)

Geçen bana diyordun bir kişi kötü davrandı diye bunu tüm sığınmacılara mal edemezsin diye. Şimdi kendi bir foto paylaşmışsın ırçılıkta son nokta filan diye. O zaman sende tek fotoya göre değerlendirme bunu.

Yani işin açıkçası milletin basitçe istediği bu suriyelilere verilen hakların azaltılması. Ve vatandaşlık için halka da sorulması. Ki bunda kötü bir şey yok gayet doğal bir istek. Umarım açıklayacı bir mesaj yazmışımdır.
O fotoğrafı niye yanlış anladı sana mesaj vermek istesem etiketkerdim daha önce yaptığım gibi.

O resimdek, ırkçılığı yapani bağlar bir kişinin yaptığı ile tüm toplumu yargilamadim. ama Türk toplumda ırkçılık bilenin aksine fazla(tüm Türkler ırkçı demiyirum) olduğu Suriyeliler olayında ortaya çıktı. Dediğim bu kadar.
Suriyelilere artan nefretin suçu tek taraflı değil dilencileri toplamayan belediyiden gerekli güvenlik önlemi almayan polislere ve gösterilen misafirperverliği hor kulanan Suriyelilere suçlu tabi. İlk başta yapılan hatalar görüldü ve önlem alıyor. Umarım bu savaş biterde herkes rahatlar

Bu arada Erdoğan otobüslere bindirir yollarız derken alkış biz dediğimiz zaman ırkçı oluyoruz o da tuhaf. 🙄

))) ya onu Avrupaya gitmek isteyen Suriyeliler için dedi. adamlar Avrupaya gitmek istiyor engel oluyoruz. Engel olmaz yardımcı oluruz demek istiyor. Yoksa otobüse bindirip Suriyeye ölüme yollariz değil dedigi(sanırım Twitterdan gördün bu yazıyı)))

Çevredeki Suriyeye sınır olan tüm ülkelerde mülteci var googla sorsan rakamları görürsün