Mesele de o, ne mutlu Türküm diyene diyebilecekler mi yoksa kendi içlerine gömülüp Arap kültürünü yavaş yavaş ülkede genişletecekler mi? Araplar tarih boyunca bizi pek sevmemiştir bizim onları sevdiğimizin aksine, bugün asırlarca Osmanlı'nın hükmettiği Arabi topraklara gidecek olsanız Osmanlı mimarisinin çok büyük bölümünü yıktıklarını, yok ettiklerini görürsünüz. Söz gelimi en son Suudlar da böyle yapmıştı diye hatırlıyorum, Kabe çevresinde artık Osmanlı izi bulmak zor. Bu da demektir ki bu herifler aslında dibine kadar kavimci. Yani pek sanmıyorum Türk kültürüne ayak uyduracaklarını.
@Doğu Bir gece ansızın 2 milyon vatandaş yapacak kadar yürek yemiş olmadıklarını biz de biliyoruz, bunu adım adım azar azar yapma amacındalar. Önce 10 bin 20 bin kişi alacaklar, bakın aldığımız bu diyecekler ve bunun devamı gelecek. 10 sene sorma bir bakmışsın ülkede mülteci kalmamış, hepsi vatandaş olmuş.
Bu gelen suriyeliler zaten Suriye'nin kuzey bölümünden yani Türkiye ile sınır olan yerlerden gelenler.Çoğu az çok Türkçe biliyor.Türk kültürünüde bilen insanlar.Çokta Arap milliyetçisi olduklarını düşünmüyorum öyle olsa kalıp mücadeleye katılırlardı.
Suudların mimariyi yıkmasıda normal.Adamlar vahhabi bildiğim kadarıyla.Hz.Hatice'nin evi dahil olmak üzere birçok önemli tarihi eseri yıktılar.Türbeleri yıktılar.Hatta Hz.Muhammed'in evini bile yıkacaklardı.Yani yıkma konusunda ben çok kasıtlı olarak burayı Osmanlı yapmış hadi yıkalım kafasında olduklarını düşünmüyorum.