Son Bitirdiğiniz Yabancı Dizi Sezonu ve Yorumu

Breaking Bad 2. Sezon

201110200113.jpg


Sezon iyi başlamasına rağmen ortalara doğru iyice sıkmaya başlamıştı. Ancak 8. bölümden sonra -8 dahil- daha heyecanlı bir hal almaya başladı ve daha az sıkıldım. Tabi bunu dizinin ağır işlemesine alışmış olmamda etkilemiş olabilir.

Gelecek sezonların daha heyecanlı olacağına inanıyorum ve olayların nasıl şekilleneceğini merak ediyorum.

9 puan: 3 bölüm
8.5 puan: 4 bölüm
8 puan: 5 bölüm
7 puan: 1 bölüm

Ortalama: 8.3/10

Sezona genel puanım: 8.5/10

2 sezona genel puanım: 8.5/10 (ilk sezon 8/10'du)
 
Game Of Thrones 1.Sezon :

İlk bölümde Ak Gezenler ile başlamıştı ve gayet heyecanlıydı. Fakat tekrar başlayınca anladım ki beni sıkan 2,3,4 ve ilerleyen bölümlerdeki durgun sahneler olmuş, yanlış anlaşılmasın durgun sahneler derken.:D Ama cidden çok hareketsizdi. Bugün 9 ve 10'u izleyince anladım ki dizi daha yeni başlıyor. 2.sezona yarın başlarım.:) Çok heyecanlandım. Sezon finali muhteşemdi zaten.:)

Puan: 9.5 /10
 
Friends 3. Sezon


Bu sezonda oldukça eğlenceli geçti. Arada temposu düşük bölümler vardı ama geneli komik bölümlerdi.

9/10
 
Shameless 2. Sezon
1325612176722_Shameless2_1280x640_Overlay_640_320.jpg

İlk sezona oranla daha az komedi vardı. Çok fazla güldürmese de tuhaf bir enerjisi var dizinin, izlettiriyor kendini. Sıkmıyor en azından. :)
Bu sezon en çok Sheils ve Estefania'ya güldüm :D
Bölümlere puan vermemiştim ama genel olarak sezonu değerlendirdiğimizde; 8.5/10 diyebiliriz.
 
Modern Family 1. Sezon

Çok sıcak ve doğal bir dizi olduğunu daha ilk bölümde anlayabiliyorsunuz. Karakterlerinin hepsi birbirinden farklı ve ilginç karakterler. Phil, Luke gibi komik ve absürd karakterlere sahip olması da başka bir artısı. Dizideki hiçbir karakter arka planda kalmıyor kesinlikle. Aileler arasından tercih yapmak bile zor olsa da Phil ve Luke faktörü ile Dunphy ailesinin favori ailem olduğunu söyliyebilirim. :D

Bu çizgide devam ederse en favori yabancı komedi dizim olur çok net. 😎

9/10
 
Fargo 1. Sezon

Aslında zorla başladığım ve ilk 3. bölüm zorla devam ettiğim ama 4. bölümden itibaren inanılmaz sürükleyicilik kazanan ortalama güzelllikte bir diziydi.
Ortalama dedim çünkü ben Finalde inanılmaz şeyler bekliyordum.
Çok şok olmayı ama kötülerin cezalandırılmasıda yetti bana.

Dizinin oyuncularını pek sevmedim özellikle başroldeki Billy Bob'u. Adam çok coll oynuyordu ama karakterindenmidir nedir çok fazla iticiydi. İhtiyarlara yer yokdaki adama bayılmıştım bundan öyle olmadı.:( Benzer bir karakter olmasına rağmen. Birde gülüşü çok iticiydi.:(

Diziye puanım:7.5

En iyi bölümleri:
10. Bölüm (sezon finali) :9
6. Bölüm:8.5 puan
9. bölüm:8 puan.


fargo_tca.jpg
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Breaking Bad 3. Sezon

Yabancı dizilere meraklı herkesin izlediği, izlemeyen varsa da mutlaka bir gün izleyeceği birkaç diziden birisi de bu dizi. IMDb'deki puana bakarak elbette bir beklenti içinde izliyorum diziyi. Ama bu beklentiyi olabildiğince azalttığım için gayet keyif alarak izleyebiliyorum.

Sezona geçecek olursak, sezonun başları sezonun geneline bakarsak durgun. Ama durgun kısmı yanlış anlaşılmasın işleyiş her ne kadar yavaş olsa da bölümleri sıkılmadan izleyebiliyorsunuz. Dizinin en güzel kısımlarından birisi de bu. Çünkü eğer olaylar sürekli olarak hızlı bir şekilde gelişse aksiyon sürekli tavan olsa dizi elbet bir yerden sonra hikaye biteceği için saçmalayacak ama bu dizi için bu yüzden bunu söylemek yanlış. Ayrıca dizinin bu özelliğinden dolayı da dizinin gerçeklik payı bana göre epey fazla. Dizinin de en sevdiğim yönü bu gerçekçilik.

Oyunculukların hepsi çok iyi. Tabii ki başrolün ağırlığı diğer karakterlere göre daha fazla. Burada da bu ağırlığı çok iyi kaldırabilen Bryan Cranston devreye giriyor. Oyunculuğu gerçekten çok iyi. Bu sezon bazı sahneler vardı ki o sahnelerde oyunluğun ancak bu kadarı mümkün olabilir diyorum. Zaten bakıyorum ki onu da zaten Bryan Cranston başarmış. :D

Aaron Paul da gerçekten çok iyi bir oyuncu. Oynadığı karakter zaten tarz bir karakter. Bu karakter de bu adama gerçekten çok yakışıyor. Diğer karakterleri tek tek analiz edemem ama bu sezon da dahil olmak üzere oyunculuklar çok iyi yo. :D

Kısacası şimdilik diziye süper diyemesem de çok iyi diyebilirim. Bu sezon da 3 sezon içerisinde en iyi sezondu.

Sezona Puanım: 9/10

NYgAZQ.jpg
 
Breaking Bad 3. Sezon

NYgAZQ.jpg


Bu sezon çok aşırı sevdiğim bölümler olmasa da kötü diyebileceğim bölüm sayısı pek fazla değildi. :D Genel olarak iyi bir sezondu.

Dizinin en büyük artısı bence oyunculuk. Bryan Cranston'ın oyunculuğu gerçekten çok iyi.

9 puan: 1 bölüm
8.5 puan: 4 bölüm
8 puan: 6 bölüm
7.5 puan: 1 bölüm
7 puan: 1 bölüm

Ortalama: 8.1

Sezona genel puanım: 8.5/10

3 sezona puanım: 8.5/10
 
Breaking Bad 3. Sezon

proxy.php


Şaka şaka 2. Sezon :))

Ben ilk sezonu daha çok beğenmiştim galiba. :D
 
It's Always Sunny in Philadelphia - Sezon 4

Dizi kendi temposunda devam ediyor. Bence bu sezondaki en büyük sıkıntı istikrardı. Bazı bölümler gerçekten çok iyiydi ama bazı bölümler sıkıcıydı.

Açıkçası dizinin 8.9 puanının abartı olduğunu düşünüyorum. Dizinin en sevdiğim komediler arasında olduğunu söylemek zor fakat karakterleri çok seviyorum ve bazı bölümler gerçekten çok iyi. O nedenle bırakmaya da pek niyetim yok. :D

Sezon karnesi:

1 bölüm 9 puan
2 bölüm 8 puan
5 bölüm 7 puan
3 bölüm 6 puan
2 bölüm 5 puan

Ortalama: 6.76

Sezona puanım:

7/10

Dört sezon sonunda genel dizi puanı: 7/10

sun.jpg
 
Sıkıcı olan bölümlerde bile karakterlerin birbirleriyle olan konuşmalarını izlemek bile keyif veriyor :D Özellikle her konuda anında birbirlerini satmaları filan :D

@OzaN
 
Six Feet Under 1. Sezon

Gregory-Crewdson-photographe-01.jpg


Çok gerçekçi bir dizi. Bunda en büyük etken karakterlerin çok iyi yaratılmış olması. Başroldeki 4 isim de ayrı bir dünya. Bu yüzden en sevdiğim karakter diye bir şey yok. Ama Claire'nın konuşmaları bana biraz daha yakın gibi geliyor.

İlk başlarda ölülerin konuşuyor olmasını beğenmemiştim ancak daha sonradan ısındım. Diziyi kendi gibi yapan şeylerin başında geliyor. Ayrıca ilk bölümlerde olan sonradan olmayan reklamlar tam bir trajikomik örnekleriydi. Keşke onlar da devam etselerdi.

2. sezonda olaylar nasıl gelişecek. Bir farklılık olacak mı bilmiyorum ama birkaç şeyi görmek istemiyorum.
Billy'nin saçma sapan tripleri beni sıkıyor. Umarım gelecek sezon bu kadar göz önünde olmaz kendileri.
Bir de tabiki gereksiz sevişme sahneleri. Erkek-kadın ya da erkek-erkek, her ikisi de azalsa iyi olur. Gerçi bence David'in sahneleri, Nate'in sahnelerine oranla daha gerekliydi. :D Ama azalsın, her ikisi de. :D

9.5 puan: 2 bölüm
9 puan: 2 bölüm
8.5 puan: 2 bölüm
8 puan: 5 bölüm
7.5 puan: 1 bölüm
7 puan: 1 bölüm

Ortalama: 8.3/10

Sezona puanım: 8.5/10
 
Sherlock - Sezon 1 ve 2

Normalde sezonları teker teker yorumluyordum ama Sherlock'un ilk sezonu yorumlamayı unutmuşum. Belki de sadece üç bölüm olduğundan ve sezon bitirmişim etkisi yaratmadığındandır. Neyse ikisini birden yorumlayalım. :)

Dizinin ilk dört bölümünü daha önceden izlemiştim ve her ne kadar beğensem de ciddi anlamda abartıldığını düşünmüştüm 9.3 imdb puanı ve aşırı övgülerle. İzleyeli birkaç yıl olduğu için pek çok şeyi unuttum ve en baştan başladım. Özellikle 2. ve 3. bölümlerde çok sıkıldığımdan dolayı diziye karşı yine olumsuz bir tavır takınmıştım. Fakat ikinci sezonun 1. ve özellikle de 3. bölümü o kadar iyiydi ki dizi hakkında olumsuz düşüncelerim kısmen kırılmadı. (Hala 9.3 puanın biraz abartı olduğunu düşünüyorum o ayrı.)

Özellikle zekice bir şeyler izlemek isteyenlerin seveceği bir dizi. Bence tek sıkıntısı bölümlerin 90 dakika olması. Bence bu durum bölümlerde zaman zaman temponun düşmesine yol açıyor ama sezonların sadece üçer bölümden oluştuğu düşünüldüğünde sürenin uzun olması anlaşılabilir. Bu diziyi de böyle kabulleneceğiz artık. :)

Az bölüm olduğu için bölümlere verdiğim puanları direkt yazayım:

1x1 | 9 Puan
1x2 | 7 Puan
1x3 | 6 Puan
2x1 | 9 Puan
2x2 | 8 Puan
2x3 | 9 Puan

1. Sezon ortalama: 7.33

1. Sezona puanım:

7/10

2. Sezon ortalama: 8.66

2. Sezona puanım:

8.5/10

İki sezon sonunda diziye ortalama puanım: 8/10


Sherlock-Holmes-006.jpg
 
Nikita Season 1

nikita__wallpaper__by_tvdavidsan-d5dar3n.png


İlk sezonda bitirseler çok iyi olabilirdi sanki, karakterlere okadar bağlandım ki kötü bir kutuplaşmadan korkuyorum. :(

22 bölüm boyunca sürekli beklenilmeyen şeyler gerçekleşti, gerçek bir çılgınlıktı. Bir dizi sezonumun daha sonunda tekrardan başarılı bir tercihle gelmiş bulunuyorum. Nikita wallpaperlarını bize yanlış tanıttıklarını söyleyebilirim, dizi gerçekten benim için üst sıraları aldı, istediğim herşeyi verdi, istemediklerimde oldu son bölümde ama olsun herzaman istekler olmuyor. :D
Son bölüme gelelim tekrardan, kimin eli kimin cebindeymiş bunu öğrendik, division'u yaratanlar, percy hakkında kötü şeyler düşünüp yeni safhaya geçtiler, ekiple. Alex'i de kattılar. Nikita Alex'in babasını öldürmüş ama şansı yoktu Alex'ide o sıra kurtarıp gruptan ayrılmıştı. Division herkesi öldürdü. :( Şimdi hükümetin adamlarının vakti başa Alex geçecek gibi. Umarım zamanı geldiğinde nikitanın safına katılır. Nikita şimdilik Michael ile mutlu bir yaşam sürecek gibi..

Ve hayatıma bu müziği kattı..



Sezona Puanım: 9
 
Son düzenleme:
Community Season 3

Community_S3_DVD.jpg


Dizi bir türlü yayını oturtamasada bu sezon(bir iyi , bir kötü) önümüzde sezonu merakla bekliyorum. Bu sezon karakterlerin rolleri bayağı bir değişmişti muhtemelen düşmesinin sebebi odur fakat son 4-5 bölümde bence çok iyi toparladılar, puanımın şekillenmesinde etkili oldu yoksa çok kötüydü gerçekten. :(

Annie için başlamıştım diziye gerçekten hayranıyım, bir gün yurtdışına gidersem imza almayı deneyeceğim kişilerden daha önce yapmadığım birşey. :D Kamera arkadası görüntüler daha eğlenceli. :)

Chang'in sonu oldu güvenlik görevlisi olarak gelemez artık, hoca olsunda ders bölümlerine hasret kaldık. Jeff son bölümlerde kendi eski haline döndü grubu toplama konuşma işleri onundur, britta son bölümlerde sadece güzelliği eski haline döndü onun dışında pek aktif değildi. Troy için sonunda beklediğimiz olay gerçekleşti, ama erken kestiler, belki devam edebilir, oralardan da bölüm çıkar gibi. Sezon 4 inşallah bundan daha iyidir sezon 1'i arattırmasın bize.


Sezona Puanım: 7.5
 
Son düzenleme:
Game of Thrones 1. Sezon

MatrixMCI_GameOfThrones.jpg


Başlayıp başlamama konusunda çok tegirdindim. Ama diziyi izlemeye başladıktan fikrim tamamen değişti.

Öncelikle dizinin görsel efektleri muhteşem. Ayrıca sevişme sahneleri, ölüm sahneleri ve dövüş sahneleri de çok gerçekçi. Oyunculuklar başarılı. Sırıtan bir oyunculuk yok, o kadar fazla oyuncu olmasına rağmen.

Hanedanların herhangi birini tutmasam da, Lannisterları sevmediğimden eminim. En yakın olarak Starklar geliyor şu an için.

Benim gibi hala başlamayan varsa hemen başlasın.

10 puan: 2 bölüm (9. ve 10 bölümler)
9.5 puan: 1 bölüm
9 puan: 3 bölüm
8.5 puan: 3 bölüm
8 puan: 1 bölüm

Ortalama: 9.0

Sezona puanım: 9.5/10
 
Orphan Black 1.Sezon :
Başlamayanlara söylemeliyim kesinlikle başlasınlar fakat 5.bölümü beklemeleri gerekiyor ki asıl heyecanı yaşasınlar.

İlk bölümden itibaren sevdim ben zaten fakat 3 ve 4 arası bayağı boşluk verdim ondan dolayı sıkıntılı oldu diğer bölümleri izlemek. Ama başladın mı zor bırakıyorsun. Tatiana Maslany çok tatlı ve çok da başarılı bir oyuncu.:)

Bu arada dizideki Kira karakterini canlandıran kız çok tatlı. :bhr:

9/10
 

1.Sezon Bitirdim

Diziyi ne zamandır izlemek aklımdaydı. Hatta bi ara (yalan olmasın @OzaN'a demiştim bile). Her neyse dün ve bugun izledim 2 günde kolayca biterebileceğiniz suç/polisi/gerilim dizisi.

Diziye en çok başlama neden olarak Gillian Anderson'ı gösterebilirim:X Kendisine [HASHTAG]#Hannibal[/HASHTAG] 'dan beridir aşk mı diyeyim hayranlık mı diyeyim yoksa başka birşey mi diyeyim bilemiyorum ama kendisine adlandıramadiği duygular beliyorum :bhr:

Bu dizi de Gillian yine sexapilatisini konuşturuyordu:X Bunu yorumlayacak değilim elbet ama es geçmekte olmaz hani:X

Dizi çok ağir ilerliyor. Dİzinin genel konusu seri katilin peşinden koşmak ve onu yakalamakken, yandan/alttan işlenen bir başka dava daha oluyor. BU davada zengin kimsenin yediği haltlar bu beni enterese etmeyen senaryoydu oraları izlerken açıkcası sıkılıyordum:(

Seri katilli kısımlarda diziye pür dikkat odaklığim anlardı. Seri katilimizi "grinin 50 tonu" filminde oynayacak olan Jamie Dornan oynuyor onu söyleyelim. Seri katilin gizlneme biçimini Dexter'a benzetenler var. o yorumlara "ehh biraz" diyeceğim. Jamie Dornan'ın oyunculugu yine "once upon time"'daki gibi seyrciyi etkileyen bir performansı yok. Ekran yüzü sadece :X Bunu iyi kullanıyorlar o kadar:A

Genel olarak dizinin ağır işlenişi ve ilgimi çekmeyen kısımlarıyla beni sıksada dizi 4.bölümden sonra tempoya ağirlik veriyor gayet tam seyirci odaklı bir performansa bürünüyor.

Dizinin 2.sezonu ne zaman yayınlanacaği belirsiz ama reyting olarak iyi başlangiç yapmiş.Buna sevindim, yine mini dizi tadında 6 bölümlük olacakmiş:X

Merak edenlere;
Dizinin Süresi:1 saat (58-59 dk)
Bölüm sayısı:5 Bölüm (ilk sezon)
Sezon sayısı: 1 Sezon (ikinci sezonun ne zaman belirsiz)


Bence bi bakın musait zamanda;
@destere @sürgünüm @OzaN @berkann @yatutarsa @Harunnn60

@primavera 'yı diziye davet ediyorum Jamie Dornan 'ı izlesin filmden önce :X

hatta @xemrexxx diyorum azcık vucuduna kaliteli diziler girsin hep MY - PLL olmaz:F
 

1.Sezon Bitirdim

Diziyi ne zamandır izlemek aklımdaydı. Hatta bi ara (yalan olmasın @OzaN'a demiştim bile). Her neyse dün ve bugun izledim 2 günde kolayca biterebileceğiniz suç/polisi/gerilim dizisi.

Diziye en çok başlama neden olarak Gillian Anderson'ı gösterebilirim:X Kendisine [HASHTAG]#Hannibal[/HASHTAG] 'dan beridir aşk mı diyeyim hayranlık mı diyeyim yoksa başka birşey mi diyeyim bilemiyorum ama kendisine adlandıramadiği duygular beliyorum :bhr:

Bu dizi de Gillian yine sexapilatisini konuşturuyordu:X Bunu yorumlayacak değilim elbet ama es geçmekte olmaz hani:X

Dizi çok ağir ilerliyor. Dİzinin genel konusu seri katilin peşinden koşmak ve onu yakalamakken, yandan/alttan işlenen bir başka dava daha oluyor. BU davada zengin kimsenin yediği haltlar bu beni enterese etmeyen senaryoydu oraları izlerken açıkcası sıkılıyordum:(

Seri katilli kısımlarda diziye pür dikkat odaklığim anlardı. Seri katilimizi "grinin 50 tonu" filminde oynayacak olan Jamie Dornan oynuyor onu söyleyelim. Seri katilin gizlneme biçimini Dexter'a benzetenler var. o yorumlara "ehh biraz" diyeceğim. Jamie Dornan'ın oyunculugu yine "once upon time"'daki gibi seyrciyi etkileyen bir performansı yok. Ekran yüzü sadece :X Bunu iyi kullanıyorlar o kadar:A

Genel olarak dizinin ağır işlenişi ve ilgimi çekmeyen kısımlarıyla beni sıksada dizi 4.bölümden sonra tempoya ağirlik veriyor gayet tam seyirci odaklı bir performansa bürünüyor.

Dizinin 2.sezonu ne zaman yayınlanacaği belirsiz ama reyting olarak iyi başlangiç yapmiş.Buna sevindim, yine mini dizi tadında 6 bölümlük olacakmiş:X

Merak edenlere;
Dizinin Süresi:1 saat (58-59 dk)
Bölüm sayısı:5 Bölüm (ilk sezon)
Sezon sayısı: 1 Sezon (ikinci sezonun ne zaman belirsiz)


Bence bi bakın musait zamanda;
@destere @sürgünüm @OzaN @berkann @yatutarsa @Harunnn60

hatta @xemrexxx diyorum azcık vucuduna kaliteli diziler girsin hep MY - PLL olmaz:F
bnm diziler yeterince kaliteli.ss
 

1.Sezon Bitirdim

Diziyi ne zamandır izlemek aklımdaydı. Hatta bi ara (yalan olmasın @OzaN'a demiştim bile). Her neyse dün ve bugun izledim 2 günde kolayca biterebileceğiniz suç/polisi/gerilim dizisi.

Diziye en çok başlama neden olarak Gillian Anderson'ı gösterebilirim:X Kendisine [HASHTAG]#Hannibal[/HASHTAG] 'dan beridir aşk mı diyeyim hayranlık mı diyeyim yoksa başka birşey mi diyeyim bilemiyorum ama kendisine adlandıramadiği duygular beliyorum :bhr:

Bu dizi de Gillian yine sexapilatisini konuşturuyordu:X Bunu yorumlayacak değilim elbet ama es geçmekte olmaz hani:X

Dizi çok ağir ilerliyor. Dİzinin genel konusu seri katilin peşinden koşmak ve onu yakalamakken, yandan/alttan işlenen bir başka dava daha oluyor. BU davada zengin kimsenin yediği haltlar bu beni enterese etmeyen senaryoydu oraları izlerken açıkcası sıkılıyordum:(

Seri katilli kısımlarda diziye pür dikkat odaklığim anlardı. Seri katilimizi "grinin 50 tonu" filminde oynayacak olan Jamie Dornan oynuyor onu söyleyelim. Seri katilin gizlneme biçimini Dexter'a benzetenler var. o yorumlara "ehh biraz" diyeceğim. Jamie Dornan'ın oyunculugu yine "once upon time"'daki gibi seyrciyi etkileyen bir performansı yok. Ekran yüzü sadece :X Bunu iyi kullanıyorlar o kadar:A

Genel olarak dizinin ağır işlenişi ve ilgimi çekmeyen kısımlarıyla beni sıksada dizi 4.bölümden sonra tempoya ağirlik veriyor gayet tam seyirci odaklı bir performansa bürünüyor.

Dizinin 2.sezonu ne zaman yayınlanacaği belirsiz ama reyting olarak iyi başlangiç yapmiş.Buna sevindim, yine mini dizi tadında 6 bölümlük olacakmiş:X

Merak edenlere;
Dizinin Süresi:1 saat (58-59 dk)
Bölüm sayısı:5 Bölüm (ilk sezon)
Sezon sayısı: 1 Sezon (ikinci sezonun ne zaman belirsiz)


Bence bi bakın musait zamanda;
@destere @sürgünüm @OzaN @berkann @yatutarsa @Harunnn60

@primavera 'yı diziye davet ediyorum Jamie Dornan 'ı izlesin filmden önce :X

hatta @xemrexxx diyorum azcık vucuduna kaliteli diziler girsin hep MY - PLL olmaz:F
Hacı Hannibal'da ki kadın değilmi o, dizide buz gibi bakışlarının hayranıydım bende izlerim bu diziyi.:)