Son Bitirdiğiniz Yabancı Dizi Sezonu ve Yorumu

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,738
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Ray Donovan - Sezon 1

Dizi aslında daha ilk bölümden kolayca kendine bağladı. Ana karakterlerin başarısı bunda temel etken fakat tam anlamıyla tüm karakterleri benimsemek zaman aldı.

Bir de dizinin ilk sezonuyla çok fazla ses getirememesinin sebebi ilk bölümlerdeki senaryo durgunluğu olabilir. Dizi sezonun sonlarına doğru vites yükselterek oldukça iyi bir noktaya geldi.

Eğer ikinci sezonda son bölümlerdeki yüksek temponun üstüne koyarak ilerlerse bir anda efsane olma yolunda ilerleyen işler arasına dahil olabilir. Eminim dizi ekibi de bu durumun farkındadır ve ikinci sezonda dizi daha da iyi bir noktaya gelecektir.

Tabii bu yazdıklarım ilk sezonun kötü olduğu anlamını çıkarmasın ilk sezon da gayet başarılıydı herkese rahatlıkla tavsiye edebilirim. Sırf Liev Schreiber ve Jon Voight performansları için bile izlenebilir. :) Şu an IMDb'deki 8.2 puanını hakediyor ama dediğimi yaparlarsa 8.6'lara yükselmemesi için bir sebep göremiyorum.

Sezon karnesi:

3 bölüm 9 puan
9 bölüm 8 puan

Ortalama: 8.25

Sezona puanım:

8/10


ray-donovan-s1-ep10-schreiber-voight.jpg


@destere @Forumdash @sürgünüm
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
[HASHTAG]#SixFeetUnder[/HASHTAG] 1.Sezon

Dizi uzun zamandır izlemek istediklerim arasındaydı. Gel zaman git zaman derken zaman geçti başka işler girdi araya derken bu yaz diziye başlama fırsatı buldum (hatta bulduk:))

Diziyi CNBC-e zamanında arada izlerdim.Hatta bi sahnesinde dejavu bile oldum :X Tabii diziyi en çok izleme şevkine kavuşturan Michael C.Hall'du.
Dexter sayesinde MCH'ıu daha çok sevdim ve beni sonraki /önceki projelerini izlemeye itti.

Diziyi ağır bulurum sanıyordum ama dizinin kendine has karamizahı ve karakterlerin herbirinin rol dağılımları, diziyi daha ilk bölümden sevmeme yetti de arttı bile:X

Heralde önereceğim diziler arasında ilk 10'unuma girdi.


Diziye ilk sezon puanım 8.5/10 olur heralde:)
 

yatutarsa

Favori Üye
Katılım
8 Ekim 2012
Mesajlar
20,001
Reaksiyon puanı
13,224
Puanı
1,060
Six Feet Under 1. Sezon

Bana kalsa Mart ayında başlayacaktım ama etkinliği bekledim, iyi ki de beklemişim. Tek başıma izlemektense birlikte yorumlayarak izlemek daha iyi oldu.

Michael reyiz için başlamıştım esasında,-zaten yakında figüran olarak bile oynadığı filmleri/dizileri izlemeyi düşünüyorum- pek bir beklentim yoktu diziden ama beklediğimden iyi çıktı. :D

İlk sezon pek olay olmadı, yavaş işleyen bir sezondu ama güzeldi. Dram dizisi ama komedi yönü de çok iyi sağlanmış özellikle Ruth karakteriyle. :D

8/10
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,738
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Six Feet Under - Sezon 1

Diziye daha çok Dexter'dan dolayı çok sevdiğim Michael C. Hall etkisiyle başladım ve daha ilk bölümden kolayca bağlandım.

Özellikle ilk bölümleriyle çok iyi bir giriş yapmasına rağmen belki de çok sık izlemenin verdiği bir şeyin etkisiyle sezon ortasında biraz monotonlaşmaya başladı dizi. Fakat son bölümlerde yeniden vites yükselterek iyi bir noktada tamamladılar. Açıkçası gelecek sezonlarda monoton olmamayı başarıp başaramayacaklarını merak ediyorum, dilerim olmazlar. :)

Özetle kaliteli ve çok farklı konusu, tarzı olan bir dizi. Herkesin seveceğini garanti edemem ama herkese denemesini önerebilirim rahatlıkla. :)

Son olarak diziyi forumda etkinlik olarak izledik. Katılımcılara teşekkürler. 13 yıl önce çıkmış diziyi yeni diziymişçesine izledik, yorumladık. Çok güzel oldu. :)

Sezon karnesi:

5 bölüm 9 puan
6 bölüm 8 puan
2 bölüm 7 puan

Ortalama: 8.23

Sezona puanım:

8.5/10

sfu_s2_1_1088629688.jpg



@Forumdash @sürgünüm @yatutarsa @berkann
 

yatutarsa

Favori Üye
Katılım
8 Ekim 2012
Mesajlar
20,001
Reaksiyon puanı
13,224
Puanı
1,060
Shameless 1. Sezon

Taa Şubat ayında başlasam da araya diziler girince anca bitrebildim ilk sezonu. :)

İlk başladığımda günde 3 bölüm izledim, kendini çabuk sevdiren bir dizi. :)

Hiçbir bölümünde sıkmadan izletti, tavsiye edeceğim diziler arasında.

8.5'tan 9/10
 

yatutarsa

Favori Üye
Katılım
8 Ekim 2012
Mesajlar
20,001
Reaksiyon puanı
13,224
Puanı
1,060
Dexter 8. Sezon
Efsaneyi bugün uğurladım gözyaşları içinde :(

Diziyle ilgili genel bir yorum yapmak için tamamen bitmesini bekliyordum artık birazcık uzun bir yorum yapabilirim herhalde. :D

Dexter'a 6 Ekim 2013'te başladım yani daha ben başladığımda bitmişti dizi çok pişmanım keşke 7. sezonda falan yakalasaydım da en azından final sezonunu güncel izleyebilseydim.

Neyse, Dexter'a başlarken bu kadar seveceğimi hiç tahmin etmiyordum ama daha diziye başlarken ne zaman bitireceğimi hesap etmeye başlamıştım yani başlarken bitirme niyetiyle başladım diğer dizilerden farklı olarak. :D

En iyi jeneriğe sahip dizidir, tokken acıktırır adamı :D Bir de Dexter'ın jeneriğin başında tıraş olup evden sakallı çıkması gibi tuhaf bir durum vardır. :D Aslında jeneriğiyle bile kendini özetliyor dizi; gününe cinayetle başlayan (sinek öldürüyor :)) Dexter'ın sabah rutini çok değişik bir şekilde aktarılmış, sürekli yakın planlar Dexter'ın donuk suratı.. Aslında orada gerçek Dexter'ı görüyoruz sonra evden çıkıyor ve Miami güneşi altında her zamanki yalandan gülümsemesiyle "normal" hayatına karışıyor.

Kan, ölüm, cinayet ilgimi çeker bu tarz filmleri vs izlemeyi severim Dexter'da daha ilk bölümden beğenimi kazanmıştı.

Dizinin ilk sezonu Delirtici Düşlerin Dexter'ı kitabından uyarlanmış kalan sezonlar ise kitaptan bağımsız gitmiş.

Dexter diğer dizilerden çok farklı bence; birçok dizi gibi kendine bağlıyor ama bunun için ne uçan kaçan süper karakterler ne yaşayan ölüler ne de aşırı cinsellik gibi şeyler kullanmıyor. Kurgusu, senaryosu, oyunculukları çok güzel ve bunlar yetiyor diziye bağlanabilmek için.

Diziye başlamadan önce dizide bile olsa bir seri katili sevebileceğim, o sevinince sevinip o üzülünce üzüleceğim aklıma gelmezdi herhalde. İzlerken gerçekten çok içselleştirdim Dexter'ı onun başına gelen benim başıma geliyor gibi hissediyordum (sözlüklerde bu konuda yanlız olmadığımı görünce sevinmedim değil :D) Bu en çok Michael C Hall'un mükemmel oyunculuğu (mükemmel oyunculuğunu biraz açacak olursak; MCH rolünü oynamıyor yaşıyor resmen bir insan bir seri katili bu kadar mı güzel oynar? Dexter'ın duygusuzluğunu çok iyi yansıtıyor, hem de bazı röportajlarını ve katıldığı tv programlarını izledim gerçekten çok eğlenceli birisi. Diziyi izleyene kadar favori oyuncum başkaydı ama MCH artık o tahtın sahibi ve inecek gibi durmuyor :) :) ) ve bence Dexter'ı Dexter yapan en önemli noktalarından biri olan monologlar sayesinde oluyor. Dizide size bir ayrıcalık sağlanıyor; kimliğini çok iyi bir şekilde saklayabilen bir seri katil var ve onun seri katil olduğunu sadece siz ve kurbanları biliyormuşsunuz gibi yani bu sizi hem diziye daha çok bağlıyor hem de biraz objektifliğinizi zedeliyor çünkü Dexter aslında kanunlardan kurtulabilen kurbanları yakalarken bazen dark passenger'ına yenilip "insanları kanundan kaçırabiliyor" da ama bu sizin için sorun olmuyor tabii :D Sadece Michael C Hall değil tabii ki dizinin diğer oyuncuları da çok iyi özellikle dizinin Debra'sı Jennifer Carpenter. Kendisinin özellikle 7 ve 8. sezonlardaki oyunculukları tek kelimeyle enfes.

Ayrıca dizi katil,adalet,suçlu, suçsuz gibi kavramları da size sorgulatıyor. Yani sonuçta sadece suçluları öldürse de insanları öldüren bir katil var ve bu suç mu değil mi karar veremiyorsunuz.
Mesela özellikle 2. sezonda Dexter bir ara yakalanacak konuma gelmişti ve resmen bir katilin yakalanmaması için dua ettik diziyi izleyen milyonlar olarak. :D

Bir seri katilin iç dünyasını çok iyi bir şekilde gözler önüne seriyor dizi.

Tabii bunlar yüzeysel şeyler biraz daha derine girip senaryoyu inceleyecek olursak;

Dexter 3 yaşında abisiyle birlikte bir konterynerda annesinin gözleri önünde doğranmasını izlemiş ve "kanlar içinde doğmuştur". Polis memuru Harry Morgan onu evlatlık alırken kardeşi Brain Moser'ı kaderine terketmiş garibimin çekmediği dert çile kalmamış ve binbir zorlukla doktor olmuş, hayatı boyunca kardeşi Dexter'ı takip etmiş ve en sonunda çok trajik bir şekilde 1. sezon finalinde seri katil kardeşin ölümü de kendisi gibi seri katil olan kardeşinin elinden olmuştur. [HASHTAG]#RIPRudyCooper[/HASHTAG]

Harry Morgan 10 yaşlarındayken Dexter'da tuhaflıklar olduğunu farketmiş ve onu bir hastaneye getirip tedavi etmeye çalışacağına onu bir psikopat olarak görmüş ve kafasını kurtaramadığı psikopat oğlu yüzüne psikopatlara takan -bence kendisi de psikopat olan- Evelyn Vogel'ın insafına bırakmıştır. İkili birlikte Dexter'a nasıl hayatta kalacağını öğretmiş, içindeki öldürme güdüsünü yok etmeye çalışacaklarına bunu kanalize etmesini sağlamışlar ve sadece kötü adamları öldürerek bu ihtiyacını sağlamaya çalışmışlardır ki bu bence çok yanlıştı be adam çocuk daha 10 yaşında, anası gözleri önünde doğranmış onu kurtarmaya çalışacağına niye canavar gibi görüp cinayetlerine devam etsin diye kodlar öğretiyorsun :bağır: Gerçi kendisi de 8*12 de hata ettiğini gördü ama iş işten geçmişti tabii.

Dexter kendisini normal olarak gösterebilmek için kan sıçrama analisti olmuş ve bir de eski kocasından şiddet gören Rita'yla çıkmaya başlamıştır. İlk zamanlar sadece kamuflaj için olsa da Harry'nin göremediği o insan zamanla ortaya çıkmış ve Dexter, Rita'ya gerçekten aşık olmuştur.

Her şey normal giderken ikinci sezonda Doakes isimli beyefendi kafayı Dex'e takmış onu takip etmeye başlamış en son lam kutusunu bile bularak seri katil olduğunu anlamıştır. Tabii Dexter sadece suçluları öldürse de birinci kural hayatta kalmaktır! Zeki kahramanımız Bay Harbour Butcher'ı Doakes olarak göstermiştir ve şehir dışında bir yerde esir tutarken kahramanımızın gözü kara terapisti ve sevgilisi Lila, Dokaes'un gerçeği öğrendiğini öğrenmesi üzerine bulunduğu yeri patlatmıştır. Dexter'ın gerçeğini öğrenenlerin sonu hayırlı olmuyor tabii, Lila'nın ölümü de Dexter'ın elinden olmuştur. Pek sevmezdim zaten onu :D

Üçüncü sezonda katilimiz bir hata yaptı ve kendine bir partner buldu: Miguel Prado. Birlikte cinayetler işlese de Miguel kontrolden çıkmıştır ve o da plastikleri boylamıştır. :) :)

Dizinin en iyi sezonlarından biri olan 4. sezonda Trinity amca çıkagelmiş ve döngüsüne Miami'de devam etmeye karar vermiştir. Ve Trinity ile birlikte 2. sezon diziye dahil oldukta sonra çıkan Special Agant Lundy de onunla birlikte gelmiştir. Dexter binbir zorlukla Trinity'yi öldürse de eve geldiğinde bizi şoke eden o sahneyle karşılaşmıştır: Rita kanlar içinde küvette yatmaktadır ve Harrison da annesinin kanları içinde ağlıyor tıpkı babası gibi. Burada kafama takılan şey ise Trinity'nin bu mizanseni bilerek hazırlayıp hazırlamadığı yani Dexter'ın geçmişini öğrenip oğluna da öyle bir yaşatmak istedi yoksa tesadüf müydü (b) Zaten plastiklere sarılıykenki aşırı mutlu halinden belliydi melun peşin peşin almış intikamını.ss

En vasat belki de tek vasat sezon olarak gördüğüm 5. sezonda ise Dexter, Rita'nın acısını yaşar ve onun ölümü için kendisini suçlar. Bu sırada bir cinayet mahallinde Lumen'ı görür ve onun intikamını almaya çalışarak bir anlamda vicdanını rahatlatmaya çalışır. Bir süre sonra bu aşka dönüşse de melun Lumen Jordan Chase ve adamlarının işi bitince Dexter'ı bırakıp gitmiş ve en nefret ettiğim karakterler arasında adını yazdırmıştır. :D Bence öyle yapacağına Dexter, Lumen'ı görüce onu da öldürseydi başka şekilde Jordan Chase ve adamlarının durumunu öğrenip onları öyle öldürseydi daha iyi olurdu. Ayrıca bu sezon 2. sezondaki Doakes'un izinden giden Quinn kıl payı kendini kurtardı plastiklerinden halbuki ne kadar isterdim onu da okyanusa atılırken :D Bir de bu sezon istemediğim iki ilişki başladı: Debra&Quinn ve Batista&LaGuerta

Altıncı sezona gelindiğinde yine her sezon olduğu gibi bir seri katil ortaya çıkmış ve diğerlerinden farklı olmak üzere dünyanın sonunu getirmeye, Hristiyan inanışlarına göre "Tanrı'yı kıyamete zorlamaktadır". Travis Marshall kendini seçilmiş olarak görmüştür ve bunu profösörü Gellar'ı anlatmış ancak prof ona katılmayınca onu öldürmüş ve bütün sezon bizi bir hayali karaktere küfür ettirmiştir. :D İlk başlarda üzülmüştüm bile Travis'e çünkü Gellar onu zorluyor gibiydi bu yaptıklarına. Yine bu sezon Debra'nın abisine duyduğu hayranlık aşka dönüşmeye başladı ve sezon finalinde abisini suçüstü yakaladı. Yakalamasıyla da belalar hiç eksik olmadı. :( Dexter, Travis'i öldürtükten sonra lamı orada unutmuş ve Doakes'un Bay Harbour Buthcer olduğuna baştan beri inanmayan LaGuerta onu bulunca dizinin seyri bir anda değişmiştir. Bence LaGuerta'nın Dexter'a dikkatini vermesi için başka bir şey bulunmalıydı çünkü ölenin kan örneğini almak ritüelin en önemli parçalarından biri Dexter onu unutmuş olamaz. Neyse, LaGuerta sadece bu lama dayanarak ilk başta BHB'nin hala yaşadığı kanısına varmıştır.

7. sezonda ise işler iyice karışmış ve Dexter Koskhka'lardan Isaac Sirko'nun sevgilisi ve adamı olan Victor'ı öldürünce başına büyük bir bela almıştır. Bir yandan onunla uğraşırken bir yandan da çatlak LaGuerta adım adım Dexter'a ulaşmaktadır. Neyse ki Debra biraz olsun engelledi onu Dexter'ın göründüğü fotoğrafı elinden alması çok iyi olmuştu mesela. :) :) LG en sonunda çok ileri gitmiş ve Dexter'ı tutuklatmıştır tabii bu tehlike devam edemezdi, Dexter tam onu ve annesinin ölümüne emir veren çete liderini öldürüp birbirlerini öldürmüşler gibi gösterecekken Debra olay mahalline gelmiş LaGuerta'yı vurmuştur. Keşke hiç gitmeseydi Dex ne güzel halledecekti. :( Ayrıca bu sezon soğukkanlı seri katilimizi Mecnun'a çeviren, büyüleyici güzelliğiyle Hannah McKay çıkagelmiştir. Sezon finalinde de hem Isaac'ten hem LaGuerta'dan hem de -yasal yollardan- "hayalet"ten kurtarmış ve bir sezonu daha başarıyla kapatmıştır.

Vee final sezonu 8. sezon, aslında en başta bahsettiğim Vogel olayı bu sezon ortaya çıktı. 8*10'a kadar sıradan bir sezon gibi giderken anca son üç bölüm final havasına girebildi dizi. Normal bir sezon olarak çok iyi bir sezon olsa da final sezonu olarak bakarsak yeterli değildi bence.

Büyük Final'de ise Showtime sağolsun Dexter'a yakışmayacak bir şekilde onu uğurladık. Debra, Dexter Daniel'ı öldürmedi diye Daniel tarafından vurulmuş ve stv'vari bir şekilde yatağa mahkum kalmış sonra Dexter tarafından öldürülmüştür (Dexter pek çok cinayet işledi hatta 4. sezonda masum bir fotoğrafçıyı ve 5. sezonda Rita'nın acısını çekerken benzinlikte laf attı diye bir adamı öldürmüş ama onlar bile bu kadar koymamıştır)..

En sonunda ise evimizin seri katili Harrison ve Hannah'yı kendinden uzaklaştırmış, kendine öldü süsü vermiş ve oduncu olmuştur. Valla o son sahneyi düşündükçe daha çok kızıyorum Showtime'a koskoca Dexter'ı oduncu yaptılar :bağır:

Bir anlamda diziyi özetleyen replik: "Nobody realizes that some people expend tremendous energy merely to be normal." (Hiç kimse bazı insanların yalnızca normal olmak için inanılmaz çaba sarfettiğini anlamaz.)

Ayrıca Dexter, baştan sona izlediğim ilk yabancı dizi oldu.

Dizinin İngilizce kelime dağarcığıma katkıları :X : Blood,proof,victim,harbour,butcher,bay,truck,cop,sergeant,captain ve passanger :D

"Ne uzun yazmışım la öyle :eek:" diyor, Dexter'ın izlediğim en mükemmel dizi olduğunu belirtip, 9. sezon umuduyla sözlerimi "We love you Dexter" diyerek noktalamak istiyorum. :D

Diziye genel puanım: 11/10 :)))
Neler yazmışım diye bir bakayım dedim de @OzaN a yer vermemişim hiç, olmamış. :D Dizi hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyordum sadece Ozanın çok sevdiğini biliyordum ve onu referans alarak başladım diziye yoksa başlamayacaktım belki de. En sevdiğim dizime başlama sebebimsin adminim teşekkürler :X
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,738
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Neler yazmışım diye bir bakayım dedim de @OzaN a yer vermemişim hiç, olmamış. :D Dizi hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyordum sadece Ozanın çok sevdiğini biliyordum ve onu referans alarak başladım diziye yoksa başlamayacaktım belki de. En sevdiğim dizime başlama sebebimsin adminim teşekkürler :X
Vay bunu bilmiyordum, bir şey değil. :D
 

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Breaking Bad 1. Sezon

Er ya da geç başlamam gereken bir diziydi. İlk sezon bence dizinin başlangıcından öncesini konu ediniyordu bu yüzden çoğu yerlerinde sıkıldığım oldu. Fakat bazı sahneler ve özellikle son 2 bölüm diğerlerinden iyiydi.

1. Bölüm: 9.0
2. Bölüm: 8.0
3. Bölüm: 8.0
4. Bölüm: 8.0
5. Bölüm: 7.0
6. Bölüm: 9.0
7. Bölüm: 8.0
Ortalama: 8.1... bir şey etmesi gerek. :D

Sezona puanım: 8.0

@OzaN Genel Yorum Konusu açsana bize. :D @gundix123 @yatutarsa izliyor. @Reytinger de bir ara başlamak istiyordu. :D
 

yatutarsa

Favori Üye
Katılım
8 Ekim 2012
Mesajlar
20,001
Reaksiyon puanı
13,224
Puanı
1,060
Breaking Bad 1. Sezon

Er ya da geç başlamam gereken bir diziydi. İlk sezon bence dizinin başlangıcından öncesini konu ediniyordu bu yüzden çoğu yerlerinde sıkıldığım oldu. Fakat bazı sahneler ve özellikle son 2 bölüm diğerlerinden iyiydi.

1. Bölüm: 9.0
2. Bölüm: 8.0
3. Bölüm: 8.0
4. Bölüm: 8.0
5. Bölüm: 7.0
6. Bölüm: 9.0
7. Bölüm: 8.0
Ortalama: 8.1... bir şey etmesi gerek. :D

Sezona puanım: 8.0

@OzaN Genel Yorum Konusu açsana bize. :D @gundix123 @yatutarsa izliyor. @Reytinger de bir ara başlamak istiyordu. :D
ben de söyledim "açmam lazım, hatta tüm büyük dizilere açmam lazım" dedi ve dediğiyle kaldı :F
 

Reytinger

Favori Üye
Katılım
1 Ağustos 2012
Mesajlar
8,367
Reaksiyon puanı
3,255
Puanı
460
Konum
Osmaniye
Breaking Bad 1. Sezon

Er ya da geç başlamam gereken bir diziydi. İlk sezon bence dizinin başlangıcından öncesini konu ediniyordu bu yüzden çoğu yerlerinde sıkıldığım oldu. Fakat bazı sahneler ve özellikle son 2 bölüm diğerlerinden iyiydi.

1. Bölüm: 9.0
2. Bölüm: 8.0
3. Bölüm: 8.0
4. Bölüm: 8.0
5. Bölüm: 7.0
6. Bölüm: 9.0
7. Bölüm: 8.0
Ortalama: 8.1... bir şey etmesi gerek. :D

Sezona puanım: 8.0

@OzaN Genel Yorum Konusu açsana bize. :D @gundix123 @yatutarsa izliyor. @Reytinger de bir ara başlamak istiyordu. :D
Hala istiyorum.:T:
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
[HASHTAG]#PennyDreadful[/HASHTAG] 1.Sezon bitirdim

Korku ve gerilim dizilerini hep sevmişimdir.Bu diziye başlarkende hiç tereddüt etmemiştim zaten.Lakin dizinin ilk bölümü beni biraz hayal kırıklığına uğratmişti. Türü sevdiğimden olsa gerek bi türlü diziyi bırakamadım onca ağır dialoglara rağmen:XGenel kanı olarak dizinin ağır işlendiği ortak kanaattı.
Oyunculugunu dizide biraz abarttsa da Eva Green son 2 bölümde harikalar yarattıyor:X
Diziye genel puanım 8/10 fazlası abartıdır ilk sezon için. Yer yer izlemek bile istemeyebilirsiniz.


Üzerinden bir hafta geçecek nerdeyse unutmuşum :X
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,738
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Surviving Jack - Sezon 1

Aslında tam sezon sayılmaz sadece 7 bölüm yayınlandı ve apar toplar yayından kaldırıldı. Fakat kalan tek bölüm olan 8. bölüm büyük ihtimalle hiç yayınlanmayacak. O nedenle sezon yorumunun yapmanın tam sırası.

Bazı diziler var ki hakettiği değeri göremeden çok erken bir şekilde ayrılıyor aramızdan bu dizi de öyle bir dizi. Belki başka bir kanalda, başka bir günde, başka bir saatte yayınlansa fenomen olabilecekken reyting kurbanı olup apar topar bitirildi.

Yine de dizi az zamanda sevgimi kazanmayı başardı. Özellikle dizide oluşturulan baba karakteri harika. Christopher Meloni bu diziyle sevdiğim oyuncular arasına girdi. Takip etmeye çalışacağım yer aldığı işleri. :)

Dizinin güzeli Lili Reinhart'ı da iyi yerlerde görürüz umarım.

Sezon karnesi:

1 bölüm 9 puan
5 bölüm 8 puan
1 bölüm 7 puan

Ortalama: 8.0

Normalde bu ortalamayla 8 vermem gerekir ama devam etseydi 9 vereceğim daha çok bölüm olacağına inandığım için: 8.5

4 Ağustos düzenleme:

Sekizinci bölümü de izledim ve dizinin devam etse gideceği gidişatı az çok belli oldu. Son bölüm de 8'likti ve puanımı 8.5 yerine 8 olarak güncelliyorum. :)

8/10

Surviving-Jack-Review.jpg
 
Son düzenleme:

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,738
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Veep - Sezon 3

Dizi kendine has tarzıyla yayın hayatına devam ediyor. Bence dizinin en büyük avantajı harika bir cast'a sahip olması. Kadrodaki herkes parlıyor. Zaten iki oyuncusu Emmy aldı geçen yıl, bu yıl da üç oyuncusu aday oldu.

Dizi bildiğimiz komedilerin çok dışında ve dramaya da göz kırpan bir yapıya sahip. Yani senaryosu ön planda, kahkaha attırmayı hedeflemeyen ama zaman zaman kahkaha attırabilen bir dizi. Fakat zaman zaman sıkıcı hale gelebildiği de doğru. Zaten bu yüzden hem Amerika'da hem de Türkiye'de ödül çevreleri dışında pek izleyeni yok. :(

Üçüncü sezon önceki sezonlara göre biraz daha iyiydi. Artık karakterlere iyice ısınmamız da bunda etkili. Ayrıca senaryoda da önemli gelişmeler oldu.

Emmy'de bence en iyi komedi dizisi ödülünü hakedecek kadar iyi değil, Veep'ten daha çok beğendiğim çok komedi var ama oyuncuları özellikle de Julia Louis-Dreyfus ve Tony Hale kazandıkları ödülleri sonuna kadar hakediyorlar. :)

Sezon karnesi:

6 bölüm 8 puan
3 bölüm 7 puan
1 bölüm 6 puan

Ortalama puan: 7.5

Sezona puanım:

7.5/10

Üç sezon sonunda diziye genel puanım: 7.5/10

veep.jpg