Son Bitirdiğiniz Yabancı Dizi Sezonu ve Yorumu

Ray Donovan - Sezon 1

Dizi aslında daha ilk bölümden kolayca kendine bağladı. Ana karakterlerin başarısı bunda temel etken fakat tam anlamıyla tüm karakterleri benimsemek zaman aldı.

Bir de dizinin ilk sezonuyla çok fazla ses getirememesinin sebebi ilk bölümlerdeki senaryo durgunluğu olabilir. Dizi sezonun sonlarına doğru vites yükselterek oldukça iyi bir noktaya geldi.

Eğer ikinci sezonda son bölümlerdeki yüksek temponun üstüne koyarak ilerlerse bir anda efsane olma yolunda ilerleyen işler arasına dahil olabilir. Eminim dizi ekibi de bu durumun farkındadır ve ikinci sezonda dizi daha da iyi bir noktaya gelecektir.

Tabii bu yazdıklarım ilk sezonun kötü olduğu anlamını çıkarmasın ilk sezon da gayet başarılıydı herkese rahatlıkla tavsiye edebilirim. Sırf Liev Schreiber ve Jon Voight performansları için bile izlenebilir.
Şu an IMDb'deki 8.2 puanını hakediyor ama dediğimi yaparlarsa 8.6'lara yükselmemesi için bir sebep göremiyorum.

Sezon karnesi:

3 bölüm 9 puan
9 bölüm 8 puan

Ortalama: 8.25

Sezona puanım:

8/10

@destere @Forumdash @sürgünüm

[HASHTAG]#SixFeetUnder[/HASHTAG] 1.Sezon

Dizi uzun zamandır izlemek istediklerim arasındaydı. Gel zaman git zaman derken zaman geçti başka işler girdi araya derken bu yaz diziye başlama fırsatı buldum (hatta bulduk
)

Diziyi CNBC-e zamanında arada izlerdim.Hatta bi sahnesinde dejavu bile oldum
Tabii diziyi en çok izleme şevkine kavuşturan Michael C.Hall'du.
Dexter sayesinde MCH'ıu daha çok sevdim ve beni sonraki /önceki projelerini izlemeye itti.

Diziyi ağır bulurum sanıyordum ama dizinin kendine has karamizahı ve karakterlerin herbirinin rol dağılımları, diziyi daha ilk bölümden sevmeme yetti de arttı bile

Heralde önereceğim diziler arasında ilk 10'unuma girdi.

Diziye ilk sezon puanım 8.5/10 olur heralde

Six Feet Under 1. Sezon

Bana kalsa Mart ayında başlayacaktım ama etkinliği bekledim, iyi ki de beklemişim. Tek başıma izlemektense birlikte yorumlayarak izlemek daha iyi oldu.

Michael reyiz için başlamıştım esasında,-zaten yakında figüran olarak bile oynadığı filmleri/dizileri izlemeyi düşünüyorum- pek bir beklentim yoktu diziden ama beklediğimden iyi çıktı.

İlk sezon pek olay olmadı, yavaş işleyen bir sezondu ama güzeldi. Dram dizisi ama komedi yönü de çok iyi sağlanmış özellikle Ruth karakteriyle.

8/10

Six Feet Under - Sezon 1

Diziye daha çok Dexter'dan dolayı çok sevdiğim Michael C. Hall etkisiyle başladım ve daha ilk bölümden kolayca bağlandım.

Özellikle ilk bölümleriyle çok iyi bir giriş yapmasına rağmen belki de çok sık izlemenin verdiği bir şeyin etkisiyle sezon ortasında biraz monotonlaşmaya başladı dizi. Fakat son bölümlerde yeniden vites yükselterek iyi bir noktada tamamladılar. Açıkçası gelecek sezonlarda monoton olmamayı başarıp başaramayacaklarını merak ediyorum, dilerim olmazlar.

Özetle kaliteli ve çok farklı konusu, tarzı olan bir dizi. Herkesin seveceğini garanti edemem ama herkese denemesini önerebilirim rahatlıkla.

Son olarak diziyi forumda etkinlik olarak izledik. Katılımcılara teşekkürler. 13 yıl önce çıkmış diziyi yeni diziymişçesine izledik, yorumladık. Çok güzel oldu.

Sezon karnesi:

5 bölüm 9 puan
6 bölüm 8 puan
2 bölüm 7 puan

Ortalama: 8.23

Sezona puanım:

8.5/10

@Forumdash @sürgünüm @yatutarsa @berkann

Shameless 1. Sezon

Taa Şubat ayında başlasam da araya diziler girince anca bitrebildim ilk sezonu.

İlk başladığımda günde 3 bölüm izledim, kendini çabuk sevdiren bir dizi.

Hiçbir bölümünde sıkmadan izletti, tavsiye edeceğim diziler arasında.

8.5'tan 9/10

Neler yazmışım diye bir bakayım dedim de @OzaN a yer vermemişim hiç, olmamış.
Dizi hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyordum sadece Ozanın çok sevdiğini biliyordum ve onu referans alarak başladım diziye yoksa başlamayacaktım belki de. En sevdiğim dizime başlama sebebimsin adminim teşekkürler

Vay bunu bilmiyordum, bir şey değil.

Breaking Bad 1. Sezon

Er ya da geç başlamam gereken bir diziydi. İlk sezon bence dizinin başlangıcından öncesini konu ediniyordu bu yüzden çoğu yerlerinde sıkıldığım oldu. Fakat bazı sahneler ve özellikle son 2 bölüm diğerlerinden iyiydi.

1. Bölüm: 9.0
2. Bölüm: 8.0
3. Bölüm: 8.0
4. Bölüm: 8.0
5. Bölüm: 7.0
6. Bölüm: 9.0
7. Bölüm: 8.0
Ortalama: 8.1... bir şey etmesi gerek.

Sezona puanım: 8.0

@OzaN Genel Yorum Konusu açsana bize.
@gundix123 @yatutarsa izliyor. @Reytinger de bir ara başlamak istiyordu.

ben de söyledim "açmam lazım, hatta tüm büyük dizilere açmam lazım" dedi ve dediğiyle kaldı

Hala istiyorum.

[HASHTAG]#PennyDreadful[/HASHTAG] 1.Sezon bitirdim

Korku ve gerilim dizilerini hep sevmişimdir.Bu diziye başlarkende hiç tereddüt etmemiştim zaten.Lakin dizinin ilk bölümü beni biraz hayal kırıklığına uğratmişti. Türü sevdiğimden olsa gerek bi türlü diziyi bırakamadım onca ağır dialoglara rağmen
Genel kanı olarak dizinin ağır işlendiği ortak kanaattı.
Oyunculugunu dizide biraz abarttsa da Eva Green son 2 bölümde harikalar yarattıyor

Diziye genel puanım 8/10 fazlası abartıdır ilk sezon için. Yer yer izlemek bile istemeyebilirsiniz.

Üzerinden bir hafta geçecek nerdeyse unutmuşum

Surviving Jack - Sezon 1

Aslında tam sezon sayılmaz sadece 7 bölüm yayınlandı ve apar toplar yayından kaldırıldı. Fakat kalan tek bölüm olan 8. bölüm büyük ihtimalle hiç yayınlanmayacak. O nedenle sezon yorumunun yapmanın tam sırası.

Bazı diziler var ki hakettiği değeri göremeden çok erken bir şekilde ayrılıyor aramızdan bu dizi de öyle bir dizi. Belki başka bir kanalda, başka bir günde, başka bir saatte yayınlansa fenomen olabilecekken reyting kurbanı olup apar topar bitirildi.

Yine de dizi az zamanda sevgimi kazanmayı başardı. Özellikle dizide oluşturulan baba karakteri harika. Christopher Meloni bu diziyle sevdiğim oyuncular arasına girdi. Takip etmeye çalışacağım yer aldığı işleri.

Dizinin güzeli Lili Reinhart'ı da iyi yerlerde görürüz umarım.

Sezon karnesi:

1 bölüm 9 puan
5 bölüm 8 puan
1 bölüm 7 puan

Ortalama: 8.0

Normalde bu ortalamayla 8 vermem gerekir ama devam etseydi 9 vereceğim daha çok bölüm olacağına inandığım için: 8.5

4 Ağustos düzenleme:

Sekizinci bölümü de izledim ve dizinin devam etse gideceği gidişatı az çok belli oldu. Son bölüm de 8'likti ve puanımı 8.5 yerine 8 olarak güncelliyorum.

8/10

Son düzenleme:
Veep - Sezon 3

Dizi kendine has tarzıyla yayın hayatına devam ediyor. Bence dizinin en büyük avantajı harika bir cast'a sahip olması. Kadrodaki herkes parlıyor. Zaten iki oyuncusu Emmy aldı geçen yıl, bu yıl da üç oyuncusu aday oldu.

Dizi bildiğimiz komedilerin çok dışında ve dramaya da göz kırpan bir yapıya sahip. Yani senaryosu ön planda, kahkaha attırmayı hedeflemeyen ama zaman zaman kahkaha attırabilen bir dizi. Fakat zaman zaman sıkıcı hale gelebildiği de doğru. Zaten bu yüzden hem Amerika'da hem de Türkiye'de ödül çevreleri dışında pek izleyeni yok.

Üçüncü sezon önceki sezonlara göre biraz daha iyiydi. Artık karakterlere iyice ısınmamız da bunda etkili. Ayrıca senaryoda da önemli gelişmeler oldu.

Emmy'de bence en iyi komedi dizisi ödülünü hakedecek kadar iyi değil, Veep'ten daha çok beğendiğim çok komedi var ama oyuncuları özellikle de Julia Louis-Dreyfus ve Tony Hale kazandıkları ödülleri sonuna kadar hakediyorlar.

Sezon karnesi:

6 bölüm 8 puan
3 bölüm 7 puan
1 bölüm 6 puan

Ortalama puan: 7.5

Sezona puanım:

7.5/10

Üç sezon sonunda diziye genel puanım: 7.5/10