Son Bitirdiğiniz Yabancı Dizi Sezonu ve Yorumu

GAME OF THRONES 3.SEZON :
Bu sezon bence diğer sezonlardan farklı dikkat çeken olay bölümlerdi. Normalde yavaş başlayıp heyecanla biten sezonlar bu sefer bence tam tersi oldu. Hızlı başladı tersi bitti. En iyi bölüm olarak görülen 9. Bölüm bence abartılacak kadar da iyi değil. Sadece son 10 dakikası bayağı hareketli ve hüzünlüydü.

Robb Stark hatalarını ihanetle çekti.

Bu sezon genel olarak değerlendirirsek de bayağı iyidi ya. Çok şaşırtan çok üzdüren olaylar oldu. Gelecek sezon çok daha farklı şeyler olacağını hissettiyor.

En çok hissedilen karakter Daenerys oldu.
Khalessi her savaşta kazanarak gücünü gösterdi ama sadece denizin aşağısına. Yeni sezonda inşallah Westeros'a da gösterecek.

En kafama takılan yer tabi ki Stark'lar veya Kıştepesi ne olacak? Kime kalacak? Bence Rickon otursun.

Cersei de Jamie'ye kavuştu.

Sezon Puanı : 9.5/10

Dexter 3. Sezon

Önceki 2 sezona göre gerçekten gözle görülür bir düşüş yaşandı bu sezon dizide. Özellikle ilk 5-6 bölüm benim açımdan can sıkıcıydı. Her ne kadar puan anlamında 8'in altına düşmesem de genelde 8'de kaldım ve bu da Dexter için kötü bir sonuç

Fakat dizi özellike son 4-5 bölüm biraz toparladı durumu. Yine de bu tam anlamıyla durumu kurtarmaya yetmedi. Bu sezon aslında güzel şeyler de vardı.

Bence bu sezonun en güzel olaylardan birisi de Dexter'ın babasıyla konuşma sahnelerinin doğmasıydı. Daha önce flashback'ler oluyordu ama bunun kadar iyi olmuyordu bence.

Neyse yorumumu klişe bir cümleyle bitireyim.
Kısacası, çoğu dizi için iyi sayılabilecek ama Dexter için ortalama altı bir sezondu.

Sezona Puanım: 8/10

Oha bitirmiş yorumlamışsın birde

Boardwalk Empire - Sezon 3

Sezonun ilk bölümleri önceki sezonlara göre biraz durgundu fakat sezon sonuna doğru dizi bir açıldı pir açıldı. Özellikle 3x11 son aylarda izlediğim en iyi dizi bölümüydü.

Diziye bu sezon dahil olan Bobby Cannavale'nin karakterini her ne kadar sevmemiş olsam da iyi bir oyunculuk örneği gösterdi ve kazandığı Emmy'yi haketmiş diyebilirim.

Sonuç olarak üçüncü sezon itibariyle Boardwalk Empire, ekranlardaki en kaliteli dönem dizilerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Sezon karnesi:

1 bölüm 10 puan (3x11)
3 bölüm 9 puan
7 bölüm 8 puan
1 bölüm 7 puan

Ortalama: 8.33

Sezona puanım:

8.5/10

Üç sezon sonunda diziye genel puanım: 8.5/10

GAME OF THRONES 4.SEZON :
Dizi başlamadan fragmanda röportajlarda diğer sezonların aksine bütün bölümlerin heyecanlı olacağı ve sadece 9. bölümün heyecanlı olmayacağını söylemişlerdi. Fakat her bölüm ayrı olmasına rağmen 9.bölüm her zamanki gibi efsaneydi.

Beklemediğim darbeler yedim.
Bu diziye daha da bağladı beni.

En başta Joffrey'nin ölümü bitirdi beni ya. Hem sevinçliydim ama ortalık karışacak diye değişiktim.
Çok olay oldu. Aklıma var ama yazıya dökemiyorum.

Khalessi'den başlayayım önce, ejderhaları ve yönetimle ilgili bilmediği çok şey var. Ama bu ilerleyişini durduramaz. Geliyor. Ejderhalarını kapattığı yerden geri çıkaracak mı acaba?
Sansa inşallah Baelish ile evlenmez.
Arya'yı çok sevmezdim başlarda ama çok akıllıca davranıyor ya.
Jon'u bulacak.

Tyrion adamımdı ya gene.
Babasını dünyadaki en gıcık insanı öldürdü. Shae de hak etti.

Sana puanım 9 Tyrion qanqa.
O da Emmy'de hak yenilmiş bir insan bence. Almalıydı ödülü.
Cersei hem iyi hem kötü karar veremedim ya.
Kendine göre yapıyor her şeyi. Jamie de çok iyi işler yaptı bu sezon.
Bir sürü olay oldu ama dikkat çekenler bunlardı sanırsam.

Sezon Puanı :
9.5/10

Breaking Bad 4. Sezon
4 sezon dişimi sıktım ve o meşhur çok iyi bölümleri bekledim.

Sezonun başları beklentimi pek karşılamasa da sonraları çok açıldı.
Çok gerçekçi bir şekilde işliyor olaylar. Beşinci sezon daha da iyi olacak.

Puanım: 9/10

Lie to Me Season 1

Daha önce bu tarz bir dizi geçmişim olmamıştı, Sherlock Holmes sevenler bu diziyide sever muhtelemen, burada ki fark insan gerçekciliği, yüz mimiklerimiz, değişik sorularla hataya yönetip sorunu çözmeye yönelik.

Başlangıçta 3 kişilik bir ekibimiz var sonradan doğuştan yetenekli tabir edilen bir güzel bayan katılıyor ve en son yine ekibe gerekli bir saha oyuncusu, güzel bir sezondu. Benim için ilk olduğu için sezon boyu sıkılma çekmedim, aksine bir ders ve düşünmeye yeten bir dizi oldu benim için

Diziye ara vermeyeceğim, 2.sezonu indirmeye başlıyorum. Sıkıldığımda izlediğim, sıkıntımı alan bir dizi oldu.

Sezona Puanım: 8.5

Homeland - Sezon 2

Nefis bir dizi. Özellikle kurgu enfes, oyunculuklar zaten tescilli. Özellikle 2.sezon tempo kazanmaya başlayınca tadından yenmez oldu. Bir iki bölüm izleyip sıkılmış olanlar varsa kesinlikle devam etsinler.

Konu bir yere gitmeyecek diye düşünürken her bölümde bir şekilde merakı arttırdı. Yine bomba bir sezon finali yaptı. Konuyu çok güzel bağlamış senaristler. Gelecek sezonla ilgili hiç bir düşüncenizin olmaması da ayrı güzel.

Dana ve Ray Donovan'daki Brig (ikisini birbirine çok benzetiyorum) ikiside ömür törpüsü, insanlığa ızdırap .

Sezon karnesi:

4 bölüm 9 puan
5 bölüm 9 puan
12 bölüm 9 puan

Sezona puanım:

8.5/10

2x04 mükemmel bölümdü. Bütün sezon uzatırlar dediğim bütün olayları tek bölümde çaktılar, helal olsun. Herkesin kuşkuları vardı brody'nin ifşa olmasından sonra, yakalama işini uzatacaklar da uzatacaklar diye ama adamı direk yakaladılar.

Carrie'nin yaptığı sadece intikam içindi, benim de içimin yağlarının erimesine vesile oldu. Ayrıca Carrie'nin kendi başına salak saçma takıldığı sahnelerde bildiğin breaking bad tadı alıyosun. o ilaçları içip üstüne viski içtiği sahnede iliğim kurudu.

Carrie'nin Brody'ye ''terrorist, terrorist'' diye bağırması benim için en unutulmayacak sahneydi.

2x5 teki Carrie-Brody arasındaki sorgu sahneside müthişti (ve elbette oyuncuların) neden emmy aldığının ispatıydı.

2x8'te hoparlörün sesi açık Carrie ve Brody'nin seksi süperdi kesinlikle.

Sezon finalinde Brody'in bombayı patlattığına inanmadığımı söylemeliyim.

Homeland - Sezon 3

Üçüncü sezon muhteşem bir istihbarat dizisine dönüşmüş dizidir. Brody'nin, son bölümlerin kilit karakteri haline getirilmesini çok sevdim. Dizinin duygusal bütünlüğü yerine oturdu, aksiyon dozajı dengeli ve ilk iki sezonda içimizi kemiren gizem geri döndü: Brody CIA için mi çalışıyor yoksa tekrar terörist mi oldu? sorusu ve ters köşelerle dolu bir sezon geçirdik. Tek kelimeyle muhteşemdi.

Sezon karnesi:

4 bölüm 9
10 bölüm 9.5
11 bölüm 9.7
12 bölüm 10

Sezona puanım:

9/10

3x3'te Caracas ve Brody ile ilgilenen kıza aşık oldum yalnız Brody'ye madem ödül var, başındaki çete neden ödülü almıyor? diye düşünmeme sebep olmuştur.

3x4'te İşin aslı İranlılara ulaşması olduğunu tabiki tahmin edemedik. Carrie ile Saul başından beri işbirliği içindeymiş meğer! cidden şaşırdım, hiç beklemiyordum.😱

Carie'nin hamile olmasına rağmen gidip birileri ile sevişmesi açıkcası yakışmadı. Dana'nın danalıkları gına getirdi. iki, üç bölüm göz önünde olmasa da kafamızı dinlesek diye çok dillendirdim.

3x8'te Koca CIA'nin başındaki adamın evinde en basit bir güvenlik kamerası bile bulunmaması, Mira'nın aşığının eve gizlice girmesi tam bir dallamalık.

3x10'dan sonrasının tadına doyum olmadı. Uzun süredir bu kadar gerilimli dizi bölümü izlememiştim. Aklıma takılan bazı sahnelerde oldu tabi, Akbari'nin kendi ofisinde yalnız başına bu kadar uzun süre bırakılması, Brody'nin oradan nasıl kurtarılacağını kestiremiyordum. Ama hakkaten yine ters köşe yaptı senaristler bizi.

Sezon finali: Brody misyonunu tamamlamıştı, öleceği çok barizdi ama Claire ile birlikte bir mutlu mesut aile hayatını göreydik iyiydi. Her neyse adamın 11 senede çekmediği çile kalmamıştı zaten, en azından öbür tarafta huzur bulur belki.

Entourage - Sezon 1

Sezonu bitireli bir hafta olacak artık ama unutmuşum yorumu yapmayı.

Uzun süredir izlemek istediğim bir diziydi ve seveceğime kesin gözüyle bakıyordum. Fakat ne yazık ki beklediğim kadar iyi bir dizi çıkmadı. Özellikle ilk birkaç bölüm karakterlere alışana kadar ciddi sıkıntı yaşadım. Daha sonraları biraz daha iyiye gitse de işler tam olarak tatmin edici seviyeye ulaşmadı. Diğer sezonlara bakacağız artık.

Dizinin en güzel yanı sinema ve televizyon dünyasından ünlülerin sürekli adlarının anılması ve zaman zaman konuk oyuncu olarak da onları görmemiz.

Sezon karnesi:

1 bölüm 8 puan
1 bölüm 7 puan
3 bölüm 6 puan
3 bölüm 5 puan

Ortalama: 6.00

Sezona puanım:

6/10

Normalde 6 puan vereceğim bir diziyi yarıda bırakırım ama bu dizinin kredisi yüksek. İkinci sezonu da izleyeceğim.

2.Sezon

Öncelikle şunu söyleyeyim, hayatımda bitirdiğim en uzun sezon oldu

Dizi ilk sezonunda birden çok karakteri sevdiren birdiziiydi, 2.sezonu iple çekmemizi sağlamişti. Ne vaarki sezonun ilk bölümde o kada kötü bi bölümle acılış yaptı ki neden bu kadar uzun sürede bitirdiğimin cevabını da alıyordum.Evet, aynen 2.sezon ilk sezondan daha kötüydü.

Sezon finaline son bi kaç bölümle heycanı geri getirmeye calişsalarda benim için kötü sezon geçirdi.Bunun en başlıca nedenlerden birisi sanırım yukardada dediğim gibi, "ilk sezonda birden çok karskter sevdirdiği" için bu karakterlerin geçmişine değinip sıkıcı hikayeleriyle veya ilgimi cekmeyen hikayeleriyle sezonu geçiştirmelerine de bağlıyorum.

Yeni sezonunda daha iyi hikayelerle geri dönmesini umaraktan sezona 7/10 vereyim

4.Sezon

Dizinin ilk sezonu haricinde sonuna kadar destekleyeceğim fantastik dizilerin başinda geliyor
Dizi 2.sezonuyla kendini aşmişti 3'te de 4.sezonuyla da devamını getirdi.

Her sezon oldugu gibi yine kafa kariştiran, kurculayan cevapsız soularla ara verdi
Eğer bana sorulsa " en merakla beklediğin sezonlar hangileri?" diye kendisi ilk 10 listemde yer alır kesinlikle

Partileriyle, şarkılarıyla eğlencesiyle, macerasıyla,gizemiyle yaz sezonunu en iyi şekilde değerlendirdiğim yapım oldu benim için
Bu yuzden 8.5/10 gönül rahatlıyla verebilirim

Belki de yazın en sıkıcı dizisiydi
Arkasında HBO mqrkasının olmasıyla sezonunu ite kaka getirdiğim bir diziydi. Hakkında 2-3satırlık yorumu bile zor yapabileceğim dizi. Son bir 2 bölüm ve ilk bölüm hariccinde neyin ne oldugunu anlamadiği yada anlatılamayan ve antılmak için ıkına sıkıla çekilen zamanı olanın izleyebileceği bir dizi. Kimseye tavsiye eedermiyim? "etmem" heralde😕

Sezona genel puanım 6.5/10 ama son 2-3 bölümü 8/10 puanı anasının ak sütüymüş gibi veririm

teen wolf a =8.5 puan
orange= 7 puan

sana burdan şiddetli kınama mesajlarımı iletiyorum @Forumdash

The Last Ship Season 1

Diziye başlarken, saçmalamaya başlar öylesine sıkıntıdan 1 bölüm izlerim diye başladım, ama dizi tüm düşüncelerimi alt üst etti. Yani son zamanların en iyi yapımlarından. Diziyi izleyipte beğenmeyen olacağını sanmıyorum.

Dizi içinde en çok eleştirilen durum Amerikan propagandasıydı. Bu soruya yapabiliyorlar ki yapıyorlar demek istiyorum, çünkü üst düzey bir başarı böyle bir konuda saçmalamamak.

2. sezonu merakle bekliyorum, artık denizlerde değilde bizi bir kara savaşı bekliyor gibi. Karakterlerin alayı karizma zaten, yine sinirlendiğim her dizide ki gibi uc noktada bıraktılar. Tüm ekip bir yerlere dağıldı. Utanmazlar aşıyı bulup bulanları katletmeye çalışıyor, bir gıdım beyniniz yok gifini yolluyorum onlara.

Flashforward tarzı beklenmeyen bir yapım oldu benim için umarım bir hata yapıpta 2. sezonu yapmamazlık etmezler, rica ediyorum böyle saçma hareketlere gerek yok.

Benim adıma bu sezon diziler adına çok yararlı ve mutlu geçirdiğim bir sezon oldu. Aslarıma bir dizi daha kattığımı düşünüyorum.

Sezon İçin Puanım: 9

Son düzenleme:
herşeye tamam ama ? yani teen wolf tan daha düşük olamaz
hanı teen wolf u 6.5 yapsaydın sorun olmazdı
Ben sana kolay kolay dizi önermem hele böyle fantastik gençlik dizilerini hiç önermem ama bu diziyi soracak olursan sana 2.s'den başla derim. İlk sezon gibi zayıf olsaydı ve 2.sezondaki çıkışı yapmasaydı şuan bunu bile yazmadım

Hazır çerezlik dizileri izlemeye başlamişken tvd ve teen wolf'u önersemde boşa debelenmiş olurum dimi

boşta kalırsam izlemeyeceğim dizi yok

teen wolf un 2. sezonundan başlasam konuyu kaçırmış olmazmıydım
konular bağımsızmı ?

Boardwalk Empire - Sezon 4

Bir Boardwalk Empire klasiği olarak sezon durgun başladı ve acaba bu sezon dizi düşüşe mi geçecek diye düşünürken sezonun ortasından itibaren dizi coştu ve belki de en iyi dönemini yaşadı.

Bu sezon artık sevdiğim karakterler iyice çoğaldı ve son bölümler gerçekten dizinin şu ana kadarki en keyif aldığım bölümleri oldu.

Şu bir gerçek ki Boardwalk Empire ekranlardaki en kaliteli işlerden biri. Bugün hakettiği değerin altındaysa sezon açılışlarının ve bazı bölümlerinin biraz ağır oluşundandır. Sezonlar 12x60 dakika yerine 10x50 dakika olsa eminim şu an daha da fazla hayran kitlesi olurdu.

Özellikle @destere, @sürgünüm, @Forumdash gibi çok dizi izleyen arkadaşlar bu diziyi es geçerek çok şey kaçırıyorlar.
Bu diziden sonra Ray Donovan falan çerezlik kalıyor.

Sezon karnesi:

1 bölüm 10 puan (4x12)
3 bölüm 9 puan
5 bölüm 8 puan
3 bölüm 7 puan

Ortalama: 8.16

Sezona puanım:

9/10

Dört sezon sonunda diziye genel puanım: 9/10 (Önceki sezon sonunda 8.5/10 idi)

ilk beş bölümü atlatabilseydim gerisi rahat gelirdi
sorun sanırım ilk bölümlerde ?

@OzaN Homeland'dan sonra sıradaki dizim buydu, diğer dizilerin bitmesini bekliyordum. Akşam sabah başlayacaktım zaten.