Son Bitirdiğiniz Yabancı Dizi Sezonu ve Yorumu

Shameless 3. Sezon
Yaklaşık 1 ay sonra üçüncü sezonu da bitirdim. :)
Karen'ın son hali üzdü. :( Yine o sevmediği Jody'ye kaldı. :D Jody de iyi adamdır çadırda beklediği zamanlar aklımda hala. :) Sonunda istediğini aldı o da bari geçici olsa Karen'ın durumu mutlu mesut yaşasalar. :D

Fiona'cıma yeni işi çok yakıştı :bhr: Neydi eskiden öyle geceleri barlarda çalışıyordu. Bu masabaşı iş çok iyi çok da güzel oldu.

Ian da sonunda muradına erdi. Katıldı orduya. :)
8.5/10
1325612176722_Shameless2_1280x640_Overlay_640_320.jpg

Breaking Bad 4. Sezon

breaking_bad_by_motionshowcase-d5l3atm.png

Bu sezon önceki sezonlardan çok farklı oldu. İlk 3 bölüm tam olarak beklentiyi veremese de sonraki bölümler iyiydi. Özellikle sezonun son 4-5 bölümünde dizi zirve yaptı.

Aslında genele bakılırsa çok iyi bir değişim hikayesi sunuyor bize dizi. Hem gerçekçi, hem de bunu destekleyen oyunculuklar da yanına eklendiğinde daha iyi oluyor.

5. sezonun nasıl olacağını çok merak ediyorum.

10 puan: 1 bölüm
9.5 puan: 4 bölüm
9 puan: 5 bölüm
8 puan: 1 bölüm
7 puan: 1 bölüm
(Müessesemizde 4x5 ikramı bulunmamamaktır.)

Ortalama: 9.0
Sezona puanım: 9.0
4 sezona puanım: 8.5 (tan 9)

Breaking Bad 4. Sezon

Bence dizinin önceki sezonlarına göre level atladığı sezon oldu bu sezon. Hikayenin bambaşka bir boyut alması diziye yeni bir soluk kattı. Gerçekçi bir atmosferde bu olayların şekillenmesi de bu sezonu keyifle izlememi sağladı.

Bu sezon da dahil genel olarak baktığımızda oyuncuklar gerçekten de çok iyi. Final sezonunu merakla bekliyoruz. :D

Sezona Puanım: 9.5/10

Bryan_Cranston_BREAKING_BAD.jpg

Son düzenleme:
Orphan Black 2.Sezon :

Tüm bölümleri ile ilk sezonu geride bıraktı bence. Tabi ilk sezonda da birçok bölüm heyecanlıydı ama hem anlaşılabilirlik bakımından hem de akış bakımından ikinci sezon çok daha kaliteliydi. Bu yönüyle Türk dizilerinden ayrılıyor yabancılar sanırsam.:D Yabancılar sezonlar arttıkça heyecanı da arttırmayı başarıyor, fakat bizim dizilerde genellikle tüm aksiyonlar ilk sezonda harcanıyor.

En sevdiğim karakter tabi ki gene Sarah oldu. Tüm zekasıyla birlikte kavuşturdu herkesi ama dizide bir karakter aslında tüm her şeyin başı gibi geliyor bana. Onun adı Bayan S. :D Cidden her şeyi biliyor kadın. Bence ilerde üst kurulda bir yerde parmağı çıkarsa şaşırmam. Çünkü hem devletten hem de DYAD'dan tanıdıkları var.:) En sevmediğim karakter ise Rachel oldu. :( Aslında sevip sevmediğime de karar veremedim. İnşallah ölmüştür ya kafamı karıştırmasın.:D :D

Tony ileriki bölümlerde pek gelmeyecek gibi diziye.:D 2 Bölüm gözüktü sonuçta. Ama devletin erkekleri devreye girecek bu sefer de. Çok karışacak gene ortalık çok.:(

AA_ob_wallpaper_1920x1080.jpg

[HASHTAG]#SixFeetUnder[/HASHTAG] 2.SEZON bitirdim

İlk sezona nazaran 2.sezonda daha iyi bi kaç bölümler vardi. İlk sezondan kalma kendini tekrarlayan bölümlere denk gelsem de sezon yarısından itibaren biraz karakterler ilişkilerinde tempo yükseltti. Daha bi izlenirlik kıldı.

3.sezonda ivme kazanır mı yoksa düşermi bilemedim ama dizinin kendine has bi anlatımı var ve bu sistem oturtulmuş. 3.sezondaki beklentim de 2.sezonun ilk bölümleri gibi tekrara düşüp sonradan ivme kazanması.

Sanırım bu sezona da 8.5/10 vereceğim.

Breaking Bad 3. Sezon
NYgAZQ.jpg

İlginç bir sezon oldu. Hem 3x7 gibi mükemmel hem de 3x10 gibi felaket iki bölümü bünyesinde barındırıyordu. :D Yani 10 puan verdiğim ve 5 puan verdiğim iki bölüm aynı sezonda. :) :)

Önceki sezonlara oranla daha güzel olsa da, hala bir sonraki bölümünü merak ettiğim bir dizi değil.

Zorlamanın manası olmadığını düşünerek diziye bir ara veriyorum.

Sezon puanı: 8/10

Breaking Bad 5. Sezon (Final)

İlk izlediğim yabancı dizi değildi ama ilk bitirdiğim yabancı dizi oldu. Onun için sadece bu sebepten dolayı bile benim için her zaman ayrı bir yeri olacak bu dizinin.

Başlamadan önce seveceğime kesin gözüyle baktığım bir diziydi. Nitekim o konuda yanılmadım çok şükür.

Oyunculuklar çok iyiydi. Dizinin yıldızı Bryan Cranston gerçekten müthişti. Zaman zaman karakterini o kadar gerçekçi yansıttı ki bazı sahneleri yaşadım deyim yerindeyse. Tabi bunda sadece oyunculukların etkisi yok. Senaryo da önemli bir faktördü.

Dizi karakterleri de dizi kadar gerçekçiydi. Belki de böyle bir gerçekçilik olmasından dolayı bir karaktere aşırı bağlanmadım dizide. Yeri geldi Walt'tan bile soğudum zaman oldu. :D

Kısacası, belki dizinin başlarında beklediğinizi bulamayabilirsiniz ama dizi bunun telafisini son sezonlarda fazlasıyla yaptı bence.

Dizinin genel olarak bendeki durumunu bir kenara koyup sezona gelecek olursak, gerçekten çok çok iyi bir sezondu. Bence bütün övgüleri hak ediyor.

Sezona Puanım: 10/10

Diziye Genel Puanım: 9/10

Breaking-Bad-Season-5.jpg

Edit: Diziye verdiğim puanı değiştirdim. :)

Son düzenleme:
Arrow Season 2

arrow-season-2-poster.jpg

Tek solukta izledim bu sezonuda, sezon 1'e oranla biraz düşük kalsada benim beklentilerimi karşıladı, ilk göz ağırısı gibi olmadı açıkcası. :) Arrow gizliyken daha bir heyecanlı oluyordu sanki şimdi bilmeyen yok arkadaşı.

Düşmanlar dost, dostlar düşman gibi garip olaylar oldu zaman zaman mecburiyetten, düşmanları olsa bile kötü düşmanı söyledikleri sözler adam ettiler çok dokunaklı sahneler vardı, beni şuan neden öldürmüyorsun ki cevabına onur gibi cevaplaması vs vs.. gerçekten tatmin ediciydi, tek sıkıntı o bölüm sonları sürekli öyle noktalarda bitirdiler ki sürekli diğer bölümü izlemek zorunda kaldık, severek ama erken bitti bu sayede. :(

Sara birinci sezonda olsa dahi, 2. sezon harika birşekilde sahalara döndü ve ben hayranıyım şuan. :D

Arrow-crucible-2-04.jpg
Onun dışında aslında o adada ne olduğu ile ilgili 3. sezon daha ayrıntılı bir bilgi bekliyorum, çünkü o ölümlü adadan kurtulma hikayesi verilmedi tam olarak, sara nasıl buralara geldi bilmiyoruz, ben 2. sezon sara gidince üzülmüştüm, 3. sezon fragmanı sevindirdi umarım devamlı kalır, o artık dişi Arrow benim gözümde.

Thea'dan da bir arrow çıkarmı diye düşünüyorum, çünkü okadar kötü şeyler başına geldi sürekli kızın şuan bir psikopatın elinde, oda babası, ben artık öldüğünü düşünmüş ama kötüler ölmez mesajı var. :/ Ve birde sanırım adada ölen yok. :A

Sezon 1'e 10 puan vermeliydim aslında, bu sezon bir tık aşağıda kaldı, ilk sezonun üstüne çıkan dizi serisi anca ilk sezonu kötü olanlar içindir. :)

Sezona Puanım : 9

Six Feet Under 2. Sezon
Gregory-Crewdson-photographe-01.jpg

İlk bölümler geçen sezondan kalmış gibi olsa da, ilerledikçe bu havayı attı dağıttı. :)

Dizi belki çok heyecanlı değil ama benim için kendini sevdirmiş bir dizi, bir olay olmasa da izlettiriyor kendini, böyle de devam eder artık.

Sezona puanım: 8.5/10

Coupling - Sezon 2

İlk sezonunu oldukça beğendiğim dizinin ikinci sezonunu nihayet izleyebildim. Oldukça iyi bir sezondu ilk sezondan aşağı kalır herhangi bir yanı yoktu hatta bazı bölümlerde daha bile yukarı çıkmış olabilir. :)

Dizinin -daha önce de bir yerde yazmıştım- tek sıkıntısı 30 dakika olması. 20-25 dakika olsaydı çok daha iyi olabilirdi. 30 dakika olunca bazı bölümlerde belli noktalarda tempo mecburen düşebiliyor. Ama tabii bölüm sayısı az olduğundan bu durum normal, eğer 20 dakika olsaydı belki de Friends seviyesine bile yaklaşabilirdi. :)

Sezon karnesi:

5 bölüm 9 puan
4 bölüm 8 puan

Ortalama: 8.55

Sezona puanım:

8.5/10

İki sezon sonunda diziye genel puanım: 8.5/10

timthumb.php

Breaking Bad 5. Sezon (Final Sezonu)

1372177162.jpg

Bu sezon dizinin en iyi sezonuydu. Özellikle son 4 bölüm çok iyiydi.

Dizinin genel olarak en büyük iki artısı var. İlki Bryan Cranston başta olmak üzere muhteşem oyunculuklar, ikincisi ise gerçekçiliği. Hem karakterler, hem de 5 sezonun genel işleyişi oldukça gerçekçi. Tabi ara ara aksiyonun arttığı zamanlarda pek inandırıcı gelmeyen şeyler de olmadı değil.
Hapishanedeki 11 kişinin ölmesi. Gus'ın etrafa bakıp bakıp dönmesi -hala aklıma takılıyor. :D-

Neden 10 vermediğim konusuna gelirsek, ilk 3 sezonda hatta 4. sezonun başları da dahil olmak üzere sıkıldığım bölüm sayısı oldukça fazlaydı. Tabi bu sıkıcılığın olması gerek, bütüne bakınca bir sorun görmüyorum ama 5 sezon yerine 4 sezon olsaydı 10 alabilirdi.

10 puan: 4 bölüm
9.5 puan: 2 bölüm
9 puan: 6 bölüm
8.5 puan: 3 bölüm
8 puan: 1 bölüm

Ortalama: 9.15/10
Sezona puanım: 9.5/10'tan 10.

1. sezon puanım: 8.0/10
2. sezon puanım: 8.5/10
3. sezon puanım: 8.5/10
4. sezon puanım: 9.0/10
5. sezon puanım: 9.5/10

Ortalama: 8.7/10
Diziye puanım: 9.5/10'tan 9.

Shameless 4. Sezon
o-SHAMELESS-SEASON-4-POSTER-facebook-620x330.jpg

Dram yönü biraz daha ağırlıkta bir sezondu. Öyle çok içimi parçalatmasa da önceki sezonlara göre daha bir duygusaldı tabii.
Fiona hapiste kalsa biraz daha kalsa daha iyi olabilirdi. güzel konular çıkabilirdi hapiste :)

lip ve oda arkadaşının sevgilisi de iyiydi, renk kattı sezona.

carl baya aktifti bu sezon. frank ile ilişkisi güzeldi. :D aşk hayatı kısa sürdü ama olsun. :X
Sezona puanım: 9/10

Aslında fazla mırın kırın etmeye gerek yok. Dizi kendi kalitesinde ilerliyor. Böyle diyorum çünkü; senaryo çok yavaş gidiyor. Senaryodaki heycanı son 2-3 bölümde ancak hissediyorsunuz :X

Bu dizinin en güzel yanı rol dağılımları ve karakterlerin iyi işlenmesi,oyunculukların muhteşemliği (özellikle Daniel'in beyninizi uyuşturan kendini ifade eden dialoglarıyla) seyircisini hipnoz edip ekrana bağlıyor. Dizinin farkında olmayıp, izleyen kimselerde bu etkenlere takılıyor:X

Yukarıda dediğim gibi 2.sezonunda değişik birşey yoktu lakin son 2-3 bölümün heycanıyla, geriye şöyle bi baktiğinizda sezonu yine süper tamamladıklarına kanaat getiriyorsunuz.

2.çoğul şahıs ağzıyla konuşsam da ortak düşünceleri dillendirdiğimi umuyorum :X
Bölüm bölüm paun verdiğimde belli bi çıtaya çıkamıyor, fakat sezona genel bi bakiş attiğinizda durumun öyle olmadiği kendini belli ediyor. Sezona 8.5/10

GAME OF THRONES 2.SEZON :
Birinci sezonun aksine her bölümü heyecan dolu bir sezon geçirdik. Ama tüm anlamıyla bütün dengeler bozuldu ya ne kaldı ne kalacak, kim nerede online? bütün sorularla gitti.:D

Sezon finali 9. bölüme göre daha yavaş kaldı bile diyebiliriz.:D 9.bölüm efsane oldu ya 'Karasu' bölümü çok iyidi.:D İlk defa Lannister'lara karşı bu kadar sempati besledim.:D

Çok garip şeyler oldu. Hepsini hatırlamam zor hemen birkaç parça aklımda kalanları yazayım.:D Sansa orda kalarak kendine ediyor.:( Joffrey'in diğer Margaery'nin teklif etme sahnesinde çok kötü oldum ya.:(
Starklar bu sezonda bayağı çöktü, Kıştepesi yanıyor.:( Robb napacağını şaşırdı ama Stark yani en azından babası Stark olanlar arasında en şanslısı oldu. Hiçbir şeye kafasını takmak zorunda değil.:D
Lannisterlar ilgimi çekiyor, fakat kazandıklarını düşünüyorlarsa çok yanlış savaş yeni başlıyor. Stannis çok gıcık olduğum biri.:( @gundix123 e duyrulur. Nasıl bir kadının etkisinde kaldın ya keşke o boğma sahnesinde boğsaydı.
Khalessi'ye geri dönelim Westeros'u hak eden tek isim şu an bence.:D Ne Robb, ne Joffrey ne Stannis hak etmiyor tek hak eden Daenerys FIRTINADOĞAN.:D

Sezon Puanım :
9.5/10

Game-of-Thrones-Season-2-Teaser.jpg

[HASHTAG]#TrueBlood[/HASHTAG] 7.Sezon (FİNAL)

Bu diziye 3 .sezonundayken filan başlamiştim:X Dün son bölümün oldugunu öğrendiğimde (normalde sezonları 12 bölüm olurdu) içime derin bi hüzün çöktü:(

Uzun uzadıya öyle dizi hakkında yorumlayacak değilim, zaten herkese her kesime de hitap edecek bir yapım değil. İlk sezonlarındaki havayı sonralara doğru düşürse de ergen aşklardan uzak, komedisiyle, "fantazi" ve fantastik yönüyle, kendini sıkmadan izlettiren nadir yapımlardan biridir (heralde)

Her yazın izlenilecekler listemdeki garanti diziydi, şimdi hangi dizi bunun yerini doldurur hiç bir fikrim yok:( Diziyi geçtim jeneriğinin yerini bile dolduracak bi yapım cıkacakmıdır??? Hİç sanmıyorum.

Beni en çok tav eden jeneriğiydi.Her yazın diziden çok haftada bir bu jeneriği izlemek ve şarkıyı dinlemek.......... :bhr:

Elveda.....

Tyrant 1. Sezon
10492411_829833897049291_8324332383191589481_n.jpg

Bir dizinin daha ilk sezonunu kapattık.
Tyrant, ilk bölümden beni yakalamış bir diziydi. İyili ve çok iyi olmayan bölümleriyle bir sezonu geride bıraktık. Diziyi sevmesine sevdim iyi oldu her hafta bir bölüm izlemek ama bir efsaneye dönüşmeyeceği de aşikar. :) Bu düzeyde ilerler gibi düşmesin yeter. :D

Bazı şaşırtan noktaları oldu senaryo anlamında. Oyunculuklar da iyi denebilecek düzeydeydi. Arada komedi ögeleri de bulundurdu Jamal'ın bazı sahneleri güldürdü. :D

Sezon karnesi:

9 puan = 3 bölüm
8 puan = 4 bölüm
8.5 puan = 2 bölüm
7.5 puan = 1 bölüm

Ortalama: 8.35 helalinden bir 8.5/10 verelim bu sezona :X

Game of Thrones 4. Sezon

Harika bir sezonu daha geride bıraktık. Dizinin her sezonu ayrı güzel ama ben bu sezonu dizinin diğer sezonlarına göre biraz daha fazla sevdim. Bu sezonun yarısına 10 puan vermişim. Bu da zaten benim açımdan bazı şeyleri açıklamaya yetiyor. :)

Dizinin karaktere göre oyuncu seçimi gerçekten çok başarılı. Figuranı bile oynadığı rolün hakkını sonuna kadar veriyor. :D Oyunculuklar gerçekten çok iyi. Görsel efektlerden falan bahsetmeye gerek bile yok zaten. :)

Kısacası, bana göre hemen her şeyiyle aldığı bütün övgüleri hak eden bir dizi. :)

Sezona Puanım: 10/10

Game-of-Thrones-season-4-Arya-and-The-Hound.jpg

Son düzenleme:

[HASHTAG]#Tyrant[/HASHTAG] 1.Sezon(Sezon Finali)

Aslında diziyi bitireli bi kaç gün oldu, bugun bişeyler yazrım öbür gün yazarım derken bugunude geride bırakmadan yapayım:X

Dizinin yapımcısını Homeland'den olması beni heycana sürükleyecek bir yapım olmasını bekliyordum. Lakin dizinin birkaç yerden olumsuz haberleri gelince biraz üzüldüm:( İlk bölümü izlemeden "neden, nasıl?" soruları kafamı kurcaladı durdu. İlk bölümü izledikten sonra "siz ne anlarsiniz" yorumu kafamın içinde yeller estirdi :F İlk bölüm itibariyle bizim diziler (töreli yöreli, köylü, agalı, uşaklı) öyle benziyordu ki oturup izlememk elde değildi:X Nitekim devamını da getirdim(çok şükür:))

Dizinin yapımcısı her ne kadar Homeland'ci olsa da bu dizide o komplo teorilerini, kurmacaları pek göremiyoruz:( Dizi atmasfor olarak iyi ama senaryolar vasatın bi tık üzerindeydi.

İlerisi için ne olur bilemem ama eğer yayın akışı değişmez ve yazlık olarak devam ederse, izleyeceklerim arasında yerini korur.

Bu arada dizinin son 2 bölümünün de Türkiye/İstanbul'da çekildiğini de belirtelim :X

Puanlamam gerekirse 7 ve 8 arasında gidip geliyorum. 7.5/10 diyerek durumu ortalayayım. Finalin etkisi büyük ölçüde etkiledi.

[HASHTAG]#TheKilling[/HASHTAG] 4.Sezon (FİNAL)

Ahh Linden ahh Holder diyerek finali izledim:( En üzülerek, bitmesini hiç istemediğim en kıymetlimiss dizilerinden benim için :)

AMC'nin belki de yaptığı en iyi, en sevdiğim diziydi. Yine AMC'nin strateji kurbanı olmuş bir dizi:( TWD ile reyting rekoru kıran kanal, yine reyting için dizinin ilk sezonunu uzatarak bir nebze olsun dizinin cıvıtmasını sağlamiş ardından düşen reyting acısını biz seyircilerden çıkardi ve diziyi ite kaka bu zamana getirtti ve ipini çekti :bağır:

TV tarihine en muhteşem ikili olarak adını altın harflerle yazabilirim:X

Karamasar dizileri/filmleri sevenleri yakalayabilecek bir dizi. Dizinin atmosfer, yartılan ortam,senaryo,oyunculuk da bunlara eklenebilir.

Dizinin IMDB'deki puanı ne olursa olsun yeri bende ayrı ve 9/10 puanı helaliyle hak eden bir dizi. Hakkı yenilmiş bir dizidir. Bir kere daha altını çizeyim:)