Sizce Namus Kavramı Nedir?

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
63,748
Puanı
1,061
Bugünün ilk sorusuyla sizlerleyim.Sorumuz gayet açık.Biliyorsunuz ki bu güzel dünyamızda insanların bazen sabit ve değişmeyen fikirleri oluyor.Onlardan biri de namus.Namus kavramını birçok insan sadece kadına lütuf görür.Erkekler cinsel ilişkiye girdiklerinde sıkıntı olmuyor ancak bayanlar girdiğinde namus kavramı devreye giriyor.Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bekliyorum.

Namus, güzelliğin sadakasıdır.

- - - Ekleme - - -

Namus, güzelliğin sadakasıdır.

Namus bence iki taraf içinde (kadın-erkek) geçerli bir durumdur.Erkek bu işi sırf duygularını tatmin etmek için yapabiliyorsa, kadının da bu özgürlüğü bence vardır. Kadını cinsel bir obje olarak görmek bana çok abes geliyor.Kaldı ki böyle bir şey düşünülmesi bile saçma.Namus kavramının sadece kadına lütuf görülmesini doğru bulmuyorum.

Bence de her iki taraf için de önemlidir. :) Erkek istediğini yapar, kadın yapamaz gibi bir şey söz konusu bile olamaz bence. İkisi de uslu uslu otursun, namusunu korusun. :D

Niye namus denilince ilk aklınıza iki bacak arası geliyor??? Önce bunu düşünün😕

Allah'ın insan üzerindeki en büyük emanetlerinden birisidir. Emanete hıyanet edene zaten "namussuz" denir.

Dini ve namusu olanlar aç kalmaya mahkum değildir!

Namus sadece yapılanla değil düşünce yoluyla da korunması gereken bir kavramdır. Ancak ülkemizde namus denildiği zaman akla gelen şey ile gerçekte olan şey çok farklıdır bana göre. Bakire olması onun çok namuslu olduğu anlamına gelmiyorsa olmaması da namussuz olduğu anlamına gelmemeli. Bu kadın için böyleyse erkek için de böyle olmalı diye düşünüyorum. O yapsın yapsın kadın bir şey yapınca namussuz desin. Sen önce kendi namusuna bak, kendi yaptıklarına bak ondan sonra başkalarını yargıla...