82. Altın Küre Ödülleri'nde Kazananlar Belli Oldu!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
65,031
Puanı
1,061
Demi-Moore-Golden-Globe-Win-2025.jpg

82. kez düzenlenen Altın Küre Ödülleri'nde kazananlar belli oldu.

Nikki Glaser'ın sunuculuğunu üstlendiği gecenin sinema kategorilerinde 'Emilia Pérez' 4 ödül alarak ipi göğüslerken 'The Brutalist' 3 ödüle layık görüldü, TV kanadında ise 'Shōgun' 4 dalda ödül aldı. 'The Substance' ile En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Demi Moore'un 45 yıllık kariyerinde ilk kez ödül aldığını dile getirdiği konuşması ise gecenin en dikkat çekici anlarından biri oldu.

İşte kazananlar:

SİNEMA
  • En İyi Film (Dram): The Brutalist
  • En İyi Film (Komedi/Müzikal): Emilia Pérez
  • En İyi Yönetmen: Brady Corbet | The Brutalist
  • En İyi Erkek Oyuncu (Dram): Adrien Brody | The Brutalist
  • En İyi Kadın Oyuncu (Dram): Fernanda Torres | I’m Still Here
  • En İyi Erkek Oyuncu (Komedi/Müzikal): Sebastian Stan | A Different Man
  • En İyi Kadın Oyuncu (Komedi/Müzikal): Demi Moore | The Substance
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Kieran Culkin | A Real Pain
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Zoe Saldaña | Emilia Pérez
  • En İyi Senaryo: Conclave | Peter Straughan
  • En İyi Müzik: Challengers | Trent Reznor & Atticus Ross
  • En İyi Özgün Şarkı: “El Mal” | Emilia Pérez
  • En İyi Yabancı Film: Emilia Pérez (Fransa)
  • En İyi Animasyon: Flow
  • En İyi Sinema ve Gişe Başarısı: Wicked
TV
  • En İyi Dizi (Dram): Shōgun (FX)
  • En İyi Dizi (Komedi/Müzikal): Hacks (Max)
  • En İyi Mini Dizi/TV Filmi: Baby Reindeer (Netflix)
  • En İyi Erkek Oyuncu (Dram): Hiroyuki Sanada | Shōgun
  • En İyi Kadın Oyuncu (Dram): Anna Sawai | Shōgun
  • En İyi Erkek Oyuncu (Komedi/Müzikal): Jeremy Allen White | The Bear
  • En İyi Kadın Oyuncu (Komedi/Müzikal): Jean Smart | Hacks
  • En İyi Erkek Oyuncu (Mini Dizi/TV Filmi): Colin Farrell | The Penguin
  • En İyi Kadın Oyuncu (Mini Dizi/TV Filmi): Jodie Foster | True Detective: Night Country
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Tadanobu Asano | Shōgun
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jessica Gunning | Baby Reindeer
  • En İyi Komedyen (Stand-Up): Ali Wong | Ali Wong: Single Lady

• Beğendim
Reactions: xemrexxx
Anora ve Challengers dışındaki filmleri henüz izlemediğim için net bir yorum yapamam ama sezonun favorisi olarak görülen Anora'nın eli boş dönmesi ilginç olmuş. Gerçi izledikten sonra anladım ki bu film Oscar'da büyük ödülleri kapacak kalibrede değil. Eli yüzü düzgün, yer yer komik bir iş ama En İyi Film kazananı olarak aklımda canlanmıyor. Kadın oyuncu dalında şansı var ama orada da (filmini mide kaldıran sahneler nedeniyle muhtemelen izleyemeyecek olsam da) Demi Moore gümbür gümbür geliyor gibi. Elbette oyunculuklara göre ödül verilmeli ama iki tane güzel performans varsa henüz yolun başındaki genç bir oyuncu yerine yıllarca sektörde var olmuş birini onurlandırmak bence de daha mantıklı.

The Brutalist daha düne kadar Türkiye'de vizyona girmeyecek olarak görünüyordu ama ödüller gelince dağıtımcısı kararından vazgeçip 31 Ocak'a gün basmış buradan sana da duyurayım. :A @bazinga

• Beğendim
Reactions: bazinga
Demi Moore helal olsun valla, hak etti..

Fernando Torres okuyup sürekli aklıma futbolcu geliyor olması 🤷

The Substance'ı merak ediyorum ama hem birçok sahnede iğreneceğimi hem de nefret edeceğimi düşündüğüm için kararsızım izlemek konusunda. :A

Henüz Anora dışında ödül sezonunda yarışan filmleri izlemediğim için yorum yapamıyorum ama Emilia Perez'in seyirci yorumları ve puanları epey kötüydü, şaşırdım kazanmasına. :A

Geçen seneye kıyasla sönük bir yıl olacak anlaşılan, gözüme kestirdiğim bir film yok. Anora'ya da aşırı bayılmamıştım ama favorim olarak kalması muhtemel. :A

Sürprizi bol bir Altın Küre oldu kanımca.

Inside Out 2 mi The Wild Robot mu derken Flow'un aradan çıkıp ödülü alması şahane olay.

Anora'nın eli boş dönmesi üzdü, yılın en iyi filmi.

The Brutalist'i henüz izlemedim tabii, gecenin en büyük kazananı sayılır. Vizyona girecek de 3.5 saat nasıl izleyeceğiz ya @Aserat :A

Emilia Perez, Oscar tarihinin en ilginç filmleri arasına girecek gibi. İzleyicinin ciddi bir kısmı nefret ediyor, eleştirmen yorumları da öyle ahım şahım değil. Buna karşın hala ödülün favorileri arasında... Ben memnunum tabii bu durumdan, çok iyi film bence. :A

Substance da normalde hiç Oscar filmi olacak türden bir film değil ama doğru rüzgarı yakaladı gidiyor. Margaret Qualley de bu rüzgardan Oscar adaylığı çıkarır umarım. Son dönemin en sevdiğim oyuncularından bir tanesi olur kendileri. :A

Televizyon tarafında yorum yapılası bir şey yok. Televizyon öldü maalesef. Doğru düzgün dizi kalmadı. Aynı vasat şeyleri ödüllendirip duruyorlar. Altın Küre normalde yeni şeyleri ödüllendirmeye daha yakın olurdu ama ortada iyi yeni şey yok. İyi eski şey de yok aslında da işte kötünün iyisini seçmeye çalışıyorlar kendilerince. :A

• Güldürdün
Reactions: Aserat