Sizce erkeklere küpe yakışır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

?

• Evet

Oy: 2 10.5%
  • Hayir

Oy: 8 42.1%
  • Görürsem döverim küpe takan erkegi

Oy: 3 15.8%
  • Karizmayi bozar

Oy: 6 31.6%

• Kullanılan toplam oy
    19
O zaman hayir demisim, simdi hala öyle.. :)

Küpe Takmak Günahdır!
Hz.Muhammed(s.a.v.)
"Erkeğe benzeyen kadın,kadına benzeyen erkek cehennemliktir!"

Küpe Takmak Günahdır!
Hz.Muhammed(s.a.v.)

Onu ne amaçla taktığın önemli.Düz mantık gidersen doğru yolu bulamazsın.Adam kadına benzemek için takıyorsa senin dediğin geçerli.

Yakışan adamlar var.Nejat'a gider mesela küpe.Ama parıltılı olanlar güzel durmuyor.En iyi halkalı küpelerdir.

Küpe Takmak Günahdır!
Hz.Muhammed(s.a.v.)
Niye Hz.Muhammed'ten örnek veriliyor....

O zamanlar sürmede modaydı? Hz.Ömer dizisinde hemen hemen herkes sürmeliydi...Sürme sürenler nereli? Dini katmayın şu moda işlerinde...Peygamberlik devam etseydi nolurdu acaba?

Ben erkeğe küpe yakiştirmiyorum...Karizma çizmesini bırak irite oluyorum bile diyebilirim...

Onu ne amaçla taktığın önemli.Düz mantık gidersen doğru yolu bulamazsın.Adam kadına benzemek için takıyorsa senin dediğin geçerli.

Yakışan adamlar var.Nejat'a gider mesela küpe.Ama parıltılı olanlar güzel durmuyor.En iyi halkalı küpelerdir.
Evet mesela Nejat İ.'ye yakışır küpe. :)

Küpe Takan karıdır :)

- - - Ekleme - - -

Niye Hz.Muhammed'ten örnek veriliyor....

O zamanlar sürmede modaydı? Hz.Ömer dizisinde hemen hemen herkes sürmeliydi...Sürme sürenler nereli? Dini katmayın şu moda işlerinde...Peygamberlik devam etseydi nolurdu acaba?

Ben erkeğe küpe yakiştirmiyorum...Karizma çizmesini bırak irite oluyorum bile diyebilirim...
Ne sürmesi tövbe tövbe öyle bir şey yok!

yakışır yada yakışmaz kişinin kendisini ilgilendirir

küpe takınca erkekliklerinin zedeleneceğini düşünenler kendini sorgulasın bence
:)

Aynen aga küpeyi kadinlar takar bir erkek küpe taktimi kadinlara özenmis olur ne niyetle takarsa taksin farketmez

İslamda niyet önemlidir dostum.

Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi demiş imam-ı azam.

Sende bazı şeylerin öğren.Herşeyi biliyorum diye geçinmemek gerek.

İslamda niyet önemlidir dostum.

Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi demiş imam-ı azam.

Sende bazı şeylerin öğren.Herşeyi biliyorum diye geçinmemek gerek.

herseyi biliyorum diye gecinmiyorum sonucta bende bir insanim ve ögrenecek cok sey var.

Öncelikle küpe bir ziynet eşyasıdır. Yani süslenme vasıtası. "Allah güzeldir, güzeli sever." (Müslim, İman, 147) fehvasınca fıtrî ölçüler içinde kalmak şartıyla bayanların da erkeklerin de süslenmeleri hem ihtiyaç hem hak hem de vecibedir. Fıtrî ölçüler; hilkat (yaratılış) değişikliğine yol açacak tasarruflara girmeme, karşı cinse benzememe, erkekler için genel-geçer İslami nasslarla yasaklanan altın, gümüş, ipek gibi ziynet eşyaları kullanmama ve israf etmeme gibi şeylerdir. Genel bir ölçü olarak da şu denilebilir: Beden ve ruh sağlığını tehlikeye atacak yollara girmeme.

Bu açıdan erkek adına süslenme nedir, o süsleneyim derken hangi ziynet eşyaları kullanır/kullanabilir gibi hususlarda fakihler farklı müzakerelerde bulunmuş, farklı sonuçlara ulaşmışlardır. Kilit kavram, içinde yaşanılan ülkenin genel kültürüdür.

Bu aşama küpenin yeri nedir diyecek olursanız; çok ender de olsa bazı çağdaş İslam bilginleri Müslüman'ın içinde yaşadığı toplumun kabullenmesine bağlı olarak erkeklerin küpe takabileceğini söylemektedirler. Onlar Osmanlılar döneminde bazı leventlerin (denizci) ve eğer tarihî rivayetler doğruysa Yavuz Sultan Selim'in küpe takmasını bu görüşlerine delil olarak gösterirler.

Ama çoğunluğu teşkil eden ulema, meseleye fıtrat açısından bakarak erkeklerin küpe takmasının caiz olmadığını söylemektedirler. Bizim de katıldığımız bu görüşte esas olan, müslim-gayrimüslim adeta bütün insanlığa mal olmuş genel kabuldür. Bugün her ne kadar bazı Batı toplumlarında erkekler küpe taksa da, bunlar marjinal bir grubu oluşturmakta ve kendi aileleri başta olmak üzere toplumlarından kabul görmemektedir. İnsan hakları, ferdî özgürlükler, küpe takan erkeklerin hoş görülmesine yetmemektedir.