Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sanırım televizyondan izlediğimiz okullarda anlatılan veya az buçuk okuduğumuz kitaplardan öğrendiğimizle bu soruyu cevapladık veya cevaplayacağız.Kesinlikle Osmanlı Tarihi okumadan bu kadar zor ve kapsamlı soruyu cevaplamak bana göre büyük hata olur.Hepsi şüphesiz zamanının en bilge kişileri de olsa bilgisiz cevaplanabilecek soru olduğunu düşünmüyorum.
Osmanlı Devletinin en parlak döneminin geçirdiği, İstanbul'u fethedileceğini ve kimin tarafından fethedileceğini bilen Peygamberimiz H.Z. MUHAMMET (S.A.V) Fatih Sultan Mehmet'in fethedeceğini bilmişti ve bildirmişti. 1453'te Peygamberimizin söylediği Fatih Sultan Mehmet Han 21 yaşındayken fethetti İstanbul'u. Bu genç yaşına rağmen İstanbul'u fethetme başarısı gösteren Fatih Sultan Mehmet şıkkını işaretledim. Bu arada unutmamak lazım. Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştayız. O bu yaşta İstanbul'u fethetti , Biz onun emanetine sahip çıkmalıyız. O bu yaşta fethettiyse biz istesek neleri fethederiz vede biz bunları bir anlasak... Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın. ALLAH BU CENNET VATANIMIZI KORUSUN! (AMİN)
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.