Sizce En İyi Osmanlı Padişahı

en iyi osmanlı padişahı

• Osman Gazi

Oy: 0 0.0%
  • Fatih Sultan Mehmet

Oy: 6 35.3%
  • Yıldırım Beyazid

Oy: 0 0.0%
  • Kanuni Sultan Süleyman

Oy: 8 47.1%
  • Yavuz Sultan Selim

Oy: 1 5.9%
  • 2.Abdülhamit Han

• Diğerleri

• Kullanılan toplam oy
    17

xdragxx

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
28,421
Puanı
1,060
bence kanuni sultan süleyman

Fatih Sultan Mehmet'i çok severim.O Manisa'da yetişmiş Manisa Valiliği yapmış biri.Ve de İstanbul'u feth eden çok yüce biri.

Sanırım televizyondan izlediğimiz okullarda anlatılan veya az buçuk okuduğumuz kitaplardan öğrendiğimizle bu soruyu cevapladık veya cevaplayacağız.Kesinlikle Osmanlı Tarihi okumadan bu kadar zor ve kapsamlı soruyu cevaplamak bana göre büyük hata olur.Hepsi şüphesiz zamanının en bilge kişileri de olsa bilgisiz cevaplanabilecek soru olduğunu düşünmüyorum.

o senin görüşün tabi ama fethedilen yerlerden yola çıkabiliriz...

sadece fetihle olmuyor,bak tarih kitapları tek taraflı olunca böyle oluyor...

Her yönden büyük bir kişilik olan FSM bence.Eğer bir 10-15 yıl daha ömrü olsaymış bu soruya büyük bir ihtimalle Yavuz cevabını verecektik.

Osmanlı Devletinin en parlak döneminin geçirdiği, İstanbul'u fethedileceğini ve kimin tarafından fethedileceğini bilen Peygamberimiz H.Z. MUHAMMET (S.A.V) Fatih Sultan Mehmet'in fethedeceğini bilmişti ve bildirmişti. 1453'te Peygamberimizin söylediği Fatih Sultan Mehmet Han 21 yaşındayken fethetti İstanbul'u. Bu genç yaşına rağmen İstanbul'u fethetme başarısı gösteren Fatih Sultan Mehmet şıkkını işaretledim. Bu arada unutmamak lazım. Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştayız. O bu yaşta İstanbul'u fethetti , Biz onun emanetine sahip çıkmalıyız. O bu yaşta fethettiyse biz istesek neleri fethederiz vede biz bunları bir anlasak... Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın. ALLAH BU CENNET VATANIMIZI KORUSUN! (AMİN)

Moderatörün son düzenlenenleri:
En iyi padişah gibi bir karşılaştırma yapmamız imkansız bence :)

Çok bilgili olsak bile böyle bir kıyaslama yapmak gereksiz ve yanlış olur bence...

hacı anlamıyorum sanki bu anketteki sonuca bakılarak bir şey olacak
tarih dersinde hangisini daha çok beğendiyseniz oy atın işte

böylede yorum atabilirsiniz tabi
edit:hepsi derken bu 5 şık arasından mı yoksa tüm osmanlı padişahları