Eski zamanlarda kız tarafı. Şimdilerde ise gelin ve damat ama zaman zaman ailelerde yardım ediyorİsveç'te kim yapıyor düğünü?
Eski zamanlarda kız tarafı. Şimdilerde ise gelin ve damat ama zaman zaman ailelerde yardım ediyorİsveç'te kim yapıyor düğünü?
Ne güzelmiş bak eskiden, kız tarafı yapıyormuş, herhalde iç güveysi de giriyordur erkek. Bir de sizin oralarda kızlar teklif ediyordur.Eski zamanlarda kız tarafı. Şimdilerde ise gelin ve damat ama zaman zaman ailelerde yardım ediyor
Düğünde harcadığın paraları düğünde takılan takı ve paralarla çıkarıyorsun işte, daha ne istiyorsun? Boşa gitmiyor.Yıl olmuş 2021 neredeyse 2022'ye gireceğiz. Hala akrabalara bu denli önem verilmesine anlam veremiyorum... Hayatta her zaman kişinin yakın çevresinin çok kısıtlı olması gerektiğini savunan biri olarak en mutlu günlerimden birinde hiç tanımadığım akrabaları, sevmediğim kişileri de görmek istemem. Düğüne harcayacağım parayı çöpe atmış gibi hissederim. Düğünsüz bir şekilde direkt imza atıp bu işi bitirirsem kendimi çok başarılı sayacağım.
Özellikle o kına. Kokusuna bile tahammül edemediğim şeyi zorla sürerlerse içimden beddua etmeme olasılığım yok...
Tam aksine fakir aileler kızdan kurtulmak için yapıyormuş öyle okudum kitaplarda.Ne güzelmiş bak eskiden, kız tarafı yapıyormuş, herhalde iç güveysi de giriyordur erkek. Bir de sizin oralarda kızlar teklif ediyordur.
Hayır düğüne harcadığın parayı falan çıkarmıyorsun Her türlü ekside oluyorsun. Manevi olarak da yıpranıyorsun.Düğünde harcadığın paraları düğünde takılan takı ve paralarla çıkarıyorsun işte, daha ne istiyorsun? Boşa gitmiyor.
İyi bari biz de seni o gelenekçi tiplerden sanıp sinir olmuştuk...Tam aksine fakir aileler kızdan kurtulmak için yapıyormuş öyle okudum kitaplarda.
Tabiki kızlarda teklif eder bu gayet doğal.
@Tolstoyevski @xdragxx sinir bozucu atmışsınız ama ben orda çevremizde olan olayları dedim
Düğünler bencede gereksiz bir durum. İlla evlenilecekse nikah yapılır ve evinde bir yemek verip iki tarafın çekirdek ailesi ile kutlamak yeterli.
Çekirdek aile derken anne baba ve kardeş
"Bu mesajı ben ne ara yazdım" dedim. Biri hesabımı çaldı sandım, öyle bir fikirdaşlık işte bu...Yıl olmuş 2021 neredeyse 2022'ye gireceğiz. Hala akrabalara bu denli önem verilmesine anlam veremiyorum... Hayatta her zaman kişinin yakın çevresinin çok kısıtlı olması gerektiğini savunan biri olarak en mutlu günlerimden birinde hiç tanımadığım akrabaları, sevmediğim kişileri de görmek istemem. Düğüne harcayacağım parayı çöpe atmış gibi hissederim. Düğünsüz bir şekilde direkt imza atıp bu işi bitirirsem kendimi çok başarılı sayacağım.
Özellikle o kına. Kokusuna bile tahammül edemediğim şeyi zorla sürerlerse içimden beddua etmeme olasılığım yok...
Bizde kızdan kurtulmak için başlık parası istiyorlar, sizde kızdan kurtulmak için üstüne para veriyorlar. Çok garip bir dünya burası. Kızlar da teklif eder ama burada genelde erkekler teklif ediyor.Tam aksine fakir aileler kızdan kurtulmak için yapıyormuş öyle okudum kitaplarda.
Tabiki kızlarda teklif eder bu gayet doğal.
@Tolstoyevski @xdragxx sinir bozucu atmışsınız ama ben orda çevremizde olan olayları dedim
Düğünler bencede gereksiz bir durum. İlla evlenilecekse nikah yapılır ve evinde bir yemek verip iki tarafın çekirdek ailesi ile kutlamak yeterli.
Çekirdek aile derken anne baba ve kardeş
Cumhuriyet altını, tam altın takıldı bir sürü diyelim, zararda olur musun hiç? Manevi olarak yıpratır tabii çok kafaya takarsan ama ekonomik anlamda çevren genişse kâra geçersin.Hayır düğüne harcadığın parayı falan çıkarmıyorsun Her türlü ekside oluyorsun. Manevi olarak da yıpranıyorsun.
------
İyi bari biz de seni o gelenekçi tiplerden sanıp sinir olmuştuk...
Ama işte o 1900 yıllarında yaygın olan bir gelenekmiş sana evlilik teklifi edecek biri çıkar umarım karşınaBizde kızdan kurtulmak için başlık parası istiyorlar, sizde kızdan kurtulmak için üstüne para veriyorlar. Çok garip bir dünya burası. Kızlar da teklif eder ama burada genelde erkekler teklif ediyor.
Cumhuriyet altını, tam altın takıldı bir sürü diyelim, zararda olur musun hiç? Manevi olarak yıpratır tabii çok kafaya takarsan ama ekonomik anlamda çevren genişse kâra geçersin.
Yok genel olarak zarar ettirir diye biliyorumBizde kızdan kurtulmak için başlık parası istiyorlar, sizde kızdan kurtulmak için üstüne para veriyorlar. Çok garip bir dünya burası. Kızlar da teklif eder ama burada genelde erkekler teklif ediyor.
Cumhuriyet altını, tam altın takıldı bir sürü diyelim, zararda olur musun hiç? Manevi olarak yıpratır tabii çok kafaya takarsan ama ekonomik anlamda çevren genişse kâra geçersin.
Bana evlilik teklifi eden biri olursa ben reddderin.Ama işte o 1900 yıllarında yaygın olan bir gelenekmiş sana evlilik teklifi edecek biri çıkar umarım karşına
Takıları ve paraları zor günler için sakladığımızı düşünecek olursak, zarar ettiriyor, orası ayrı konu. Bir de aileye takı ve altın gitmiyor sonuç olarak, haliyle zarar ediliyor.Yok genel olarak zarar ettirir diye biliyorum
Zaten kar getireceğini bilse kimse düğün masrafı çok diye ağlamaz biz Türk halkıyız
Bana evlilik teklifi eden biri olursa ben reddderin.
Ozaman yapıp rezil olmasın yazıkBana evlilik teklifi eden biri olursa ben reddderin.
------
Takıları ve paraları zor günler için sakladığımızı düşünecek olursak, zarar ettiriyor, orası ayrı konu. Bir de aileye takı ve altın gitmiyor sonuç olarak, haliyle zarar ediliyor.
Bunları takan varsa ben hemen yapayım bir tane düğün. Sahte nikah memuru, zeytindalını döngüye alan bir tane müzikçi, bir tane de sahte gelin. Hallederiz bu işi 4 saatte.Cumhuriyet altını, tam altın takıldı bir sürü diyelim, zararda olur musun hiç?
Yani sana evlilik teklifi eden biri olsa, hemen kabul edeceksin yani. Hani erkek etmiyorsa kadın ediyorsa evlilik teklifi, muhtemelen erkek utanıyordur, ondan edemiyordur. O işi de kadına yaptırmaz artık bir erkek.
Sahte altın alırsınBunları takan varsa ben hemen yapayım bir tane düğün. Sahte nikah memuru, zeytindalını döngüye alan bir tane müzikçi, bir tane de sahte gelin. Hallederiz bu işi 4 saatte.
Sokaktan biri ederse kabul etmem tabii ki ama sevdiğim biriyse ederim Ama ben kendim ederim tabii o işi de kadına bırakmamak lazım bir zahmetYani sana evlilik teklifi eden biri olsa, hemen kabul edeceksin yani. Hani erkek etmiyorsa kadın ediyorsa evlilik teklifi, muhtemelen erkek utanıyordur, ondan edemiyordur. O işi de kadına yaptırmaz artık bir erkek.
Bunlar oluyor, sanırım Denizli'de hiç düğüne gitmiyorsun ama bunlar genelde zor günler için biriktirilir. Gerçi şimdi çeyrek bile iyidir, sonuç olarak 10 yıl önce tam altın bile ucuzdu ama şimdi çeyrek altın, tam altın fiyatında.Bunları takan varsa ben hemen yapayım bir tane düğün. Sahte nikah memuru, zeytindalını döngüye alan bir tane müzikçi, bir tane de sahte gelin. Hallederiz bu işi 4 saatte.
Öyle bir diyor ki, sokaktakiler evlilik teklifi etmeye çalışıyor gibi çevirip. E tabii, kendin et bir zahmet.Sokaktan biri ederse kabul etmem tabii ki ama sevdiğim biriyse ederim Ama ben kendim ederim tabii o işi de kadına bırakmamak lazım bir zahmet
Asgari ücret 837 lira 10 sene önce çeyrek altın 150 lira. 5.58 tane alıyorsun.Bunlar oluyor, sanırım Denizli'de hiç düğüne gitmiyorsun ama bunlar genelde zor günler için biriktirilir. Gerçi şimdi çeyrek bile iyidir, sonuç olarak 10 yıl önce tam altın bile ucuzdu ama şimdi çeyrek altın, tam altın fiyatında.