Seyirciyi fena keklediler!

WesTxCoasT

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
2,448
Puanı
610
Muhteşem Yüzyıl dizisinde, muhteşem casting bozuldu. İşte Mehmet Günsur gerçeği...

100220121413063838299_2.jpg

Muhteşem Yüzyılgeçtiğimiz hafta izleyicilerinin karşısına bir sürprizle çıktı. Ünlü oyuncu Mehmet Günsur "Şehzade Mustafa" karakteriyle diziye girmişti.

Tek bölümde yıllar geçti, Hürrem tekrar hamile kaldı, doğum yaptı, Pargalı-Nigar aşkı iyice olgunlaştı, neredeyse göbekten şarap içme kıvamına geldi.

En önemli gelişme ise, Şehzade Mustafa ve annesi gönderildikleri Edirne'den geri döndüler, kılıç kuşanma töreni düzenlendi.

Castingde şimdiye kadar hep başarılı oldu Muhteşem Yüzyıl dizisi. Sultan Süleyman-Halit Ergenç, Hürrem Sultan-Meryem Uzerli, Valide Sultan-Nebahat Çehre, Pargalı İbrahim-Okan Yalabık uyumları oldukça tatmin edici.

Ancak Şehzade Mustafa için Mehmet Günsur haddinden fazla adult görünüyor. Öyle ki, Sultan Süleyman'la neredeyse aynı yaşta gibiler. İkisini yanyana getirince hangisi baba, hangisi evlat belli olmuyor.

Mehmet Günsur(Şehzade Mustafa) 38 yaşında, Halit Ergenç(Sultan Süleyman) ise 42 yaşında. Aralarında 4 yaş var gerçekte.

"Nasıl olsa izleyici bunu yer" düşüncesiyle hareket edildiyse yanlış yapılmış. Artık Türk sineması eski Türk sineması değil, seyirci de eski seyirci değil.

KIVANÇ TATLITUĞ'LA BEREN SAAT DE GİRSİN BARİ DİZİYE

Her dizide filinta gibi artistler, dünyalar güzeli dilberler oynamak zorunda mı acaba?

Gelecek yıl dizide Behlül ve Bihter'i de görürseniz hiç şaşmayın. Hürrem'in şehzadesini Kıvanç Tatlıtuğ oynasın, yine Hürrem'in kızını da Beren Saat oynasın. Bu kez bu ikili kardeş olsun, hem öpüşmeleri ve sevişmeleri de önlenmiş olur. Düşünsenize... Bakın sarayda neler oluyor o zaman. Şu haliyle bile "Dallas" gibi...

SADECE ŞEHZADE MUSTAFA BÜYÜDÜ

Son bölümde göz tırmalayan bir başka detay ise şu;

Minik Mustafa büyüdü, kocaman adam oldu, ancak sarayda ondan başka kimse büyümedi, yaşlanmadı. Herkes eski formunu korudu. Şehzade ise çağ atladı.

Ne diyelim... Bunu da yemedik ya neyse...

bu konu o günde açıldı burda insanların aklını karıştıran mutafa karakterini 38 yaşındaki mehmet günsurun oynaması..

mehmet günsur dizide 17 yaşındaki mustafayı canlandırıyor.. yani 38 yaşındaki birini canlandırmıyor.. arada geçen süre 3 yıl ve bu kadar kısa sürede diğerlerinin yaşlanmasını bekleyemezsiniz 20 yaşındaki biri 25 yaşındada aynı fiziki yapıya sahiptir ..
eğer eleştirilecek bir yer varsa mehmet günsurun 17 yaşında birini canlandırmasıdır .. başka birini bulamazlarmıydı bulurlardı ama şu andaki 1532 yılı bir kaç bölüm sonra 1536 lara bir iki bölüm sonrada 1550 lere geleceği için bir iki bölüm için başka birini bulmaya gerek duymadılar..

diğer eleştiri konusu olan: neden bütün yıldızlar filme dahil oluyor kısmına katılmıyorum bir dizinin reytinglerinin her zaman canlı tutulması için diziye yıldız transferi şart yoksa ölen karakterin yerini doldurmak mümkün olmaz ve izleyicileri diziden soğur.

örnek olarak bir kaç bölüm sonra pargalı ölecek pargalı fanatiği izleyicileri ekranda tutmak için yeni yıldızların gelmesi gerekiyor.. bu dizi diğer diziler gibi iki üç yılı anlatmıyor koskoca bir tarihi anlatıyor.. onun için film ilerledikçe daha çok yıldız göreceğiz aksi takdirde filmin izlenme oranı düşer...

Mehmet Günsür annesini oynayan Nur Fettahoğlundan 5 yaş büyük :D.

arada 3 yıl geçmedi 10 yıl geçti diye biliyorum...

3 yıl geçti diziyi takip ediyorum adım adım.. şu anda dizide tarih 1532... bir önceki bölümde kanuninin viyana seferi gösterildi viyana seferinin tarhi 1529... eğer yanlışım olduğunu düşünüyorsan viyana seferi hangi tarihte yapılmış internetten bakabilirsin...

Konu Muhtesem Yüzyil bölümüne..

Ben yaziya pek fazla katilmiyorum, çünkü ben izledigimde o kadar yas olarak benzemiyordular Kanuni ve Mustafa..

nesi komik söle bizde bilelim dizide oynadigi karakter gerçek hayat ayridir gülüncek bisi yok zaten dünya tt olmus biri bu konuyu seninle tartismaya niyetimiz yok
bana göre komik danger'a da komik gelmiş eğer birşey iki kişiye komik gelmişse komiktir:d

bana göre komik danger'a da komik gelmiş eğer birşey iki kişiye komik gelmişse komiktir:d

evet oyunculukla gerçek hayati karistirdiginiz için banada siz komik geliyorsunuz k.bakmayin aynanda milyonlarca twit atilan ve twitlerin %90 olumlu bir oyuncuy'la Dalga Geçmek Sİzin Haddinize degil

haddime istediğim kişiyle dalga geçerim!

he geçersin sen oynada seni izleyelim ?

Birak bu ayaklari burda neyin ne oldugu ortada posta gazatesi her diziye yumurtloyor bunada yumurtlamis 3 Yıl 10 Yıla çıkarmislar

Dizi Gerçek Hayatı Karistiran biriyle ikili münakasa yapmam daha ..

he geçersin sen oynada seni izleyelim ?

Birak bu ayaklari burda neyin ne oldugu ortada posta gazatesi her diziye yumurtloyor bunada yumurtlamis 3 Yıl 10 Yıla çıkarmislar

Dizi Gerçek Hayatı Karistiran biriyle ikili münakasa yapmam daha ..
tmm yapma:) :D

amacın eğer diziyle dalğa geçmekse o ayrı ona cevap vermek gibi bir niyetim yok zaten ama gerçekten diziyle ilgili yanlış bulduğun bişey varsa söylersin bizde ona göre cevap veririz...
yok hani danger demiş ya annesi rolündeki kadından 5 yaş büyük diye ona güldüm arkadaş fazla alıngan galiba dalga geçmek ne haddine falan dedi:)

neden herkesin gözüne yada başka bir yerine muhteşem yüzyıl batıyoki
bu sezon başında REYTİNGİNİ ELİNDE TUTMAK İÇİN 6 yaşındaki osmanı 2 3 yıl sonrada hiç büyümemiş gibi gösteren öbgzk yi hatırlamıyor mu kimse
üstelik zırt pıt çocukları değiştirseler dizi yol geçen hanına dönse daha mı iyi
ben MEHMET GÜNSÜR un diziye çok çok yakıştığını düşünüom süpeeeer olmuş

25 yaşındaki birisi makyajla 70 yaşındada olabilir. Mehmet günsür iyi bi oyuncu ve mustafa karakterininde önemi artacak,1-2 ay için yeni oyuncuya gerek yok.