Klasik Seinfeld - Dizi Yorumları

Jerry yapıyor ya en çok o yapıyor.
Kramer'ın neresi daha düzgün ya Ada'm ayakta zor duruyor.

George konusunda haklısın ama nasıl loserlıksa o.

Jerry yapıyor ya en çok o yapıyor.
Kramer'ın neresi daha düzgün ya Ada'm ayakta zor duruyor.

George konusunda haklısın ama nasıl loserlıksa o.
Tamam Jerry yapıyor hakkıdır da
Tip orta ama komik adam ona itirazım yok ama George'un yapması beni delirtiyor

Kramer uzun fizikli bi adam, ayakta durması ayrı mesele bence George'dan daha iyi

Kramer demişken, 4x12 de bi sahnesi var açıp açıp tekrar gülüyorum, izle bi nostalji olsun senin için

Moderatörün son düzenlenenleri:
Kramer adamım ya en çok o güldürüyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:
1x1

Diziye başlamadan önce komedi ile ilgili tüm ön yargılarımı ceketi kapıya asar gibi asıp geride bıraktım. Zaten yemek sonrası olduğu için kafam da güzeldi.

Bir iki sahnede yüz kasım oynamadı değil, özellikle Seinfeld'in apartman arkadaşı karakterini doğal olduğu için daha çok beğendim ve gerçekten komikti, ağzını dergiyle silmesi filan.

Ayrıca Seinfeld'in stand-up sahneleri de iyiydi. Hatta dizinin en komik diyalogları o sahnelerde, sanırım Oz'daki Augustus Hill gibi, finale kadar bu teknikte ilerliyor dizi? Bölümdeki konu ile paralel bir stand Up kesiti. Ki fena fikir de değil aslında.

Dizideki gülme efektini hiç sevmedim, zaten oldum olası nefret etmişimdir. Arada sadece tek bir adamın kahkasını efekt olarak koymuşlar, tüm dikkat dağılıyor. Nerede gülünüp nerede gülümsemesi gerektiğini siz mi söyleyeceksiniz izleyene? #HeilLeylaİleMecnun!

Ayrıca kadın erkek ilişkilerine dair her şeyden nefret eden biri olarak, umarım bu dizi de HIYM, Friends ve TBBT gibi kadın erkek ilişkileri üzerine kurulu değildir. Hayattan, ondan bundan alınma komedilere açığım lakin kadın erkek ilişkilerine asla!

Bölümden bunlar çıktığında pek de komedi kalmıyor ortada. Ben istiyorum ki ayıptır söylemesi, köpek gibi güleyim, gülmekten yerlere yatayım. Öyle köpek gibi güldüğüm bir dizi-film hatırlamıyorum fakat gülmekten gözümden yaşların aktığı ve dolayısıyla çok rahatlatıcı, masaj etkisi bırakan yapımları hatırlıyorum. En azından rahatlatmalıydı. Yine de ilk bölümün hatrına birkaç bölüm daha izleyeceğim, eğer kadın erkek ilişkileri saçmalığı devam edecekse bana paydos, yok Stand Up sahnelerindeki gibi kaliteli espriler havada uçuşacaksa yola devam.

5.7/10

Reactions: Dosi and bazinga
Dizinin ilk iki sezonu baya zayıf üçüncü sezonda başlıyor asıl dizi. Hatta ilk sezon sonrası yayından kalkacakmış ama son anda kurtarılıp sonradan tüm zamanların en çok izlenenlerinden biri haline gelmiş.

Stand-up tekniği aynı şekil devam ediyor. Galiba ilk sezonda bölüm ortalarında da stand-up oluyordu ama sonraki sezonlarda sadece başta ve sonda var.

Kadın erkek ilişkilerine niye bu kadar karşısın anlayabilmiş değilim. Hayatın olmazsa olmazı elbette dizilerde de var. Leyla ile Mecnun diyorsun dizinin adını bir düşün mesela.
Bu dizide de elbette kadın-erkek ilişkileri var ama dizinin asıl olayı hayata dair tespitler yapması, bu tespitler kadın-erkek ilişkilerinde de olabiliyor çok farklı konularda da olabiliyor. İlk sezonları hızlı hızlı geçmeye bak derim asıl kararını 3. sezonda verirsin.

Friensds ve HIYM direkt olarak salt kadın erkek ilişkileri ve nefret ederim. Fakat Leyla ile Mecnun'un kadın erkek ilişkileri üzerine kurulu olmadığını hepimiz biliyoruz, dizilerdeki aşklara karşı değilim, kadın erkek ilişkisi edebiyatı yapmalarına karşıyım, "Kadınları anlamak çok zor ", "Kadınlar şöyledir, ah şu kadınlar.. " , "ah şu erkekler..." gibi bayıcı cümlelerin geçtiği diziler asıl kastettiğim, Seinfeld'in ilk bölümünde de bu olaya yer verildiği için tereddüt ettim ama dediğin gibi hayat üzerine tespitlere kapım açık. Zaten ilk sezon 5, ikinci sezon 13 bölüm sürüyormuş. 3.sezona kadar dayanmaya çalışırım.

Bayıcı cümleler yok aslında, saydığın diziler hepsi kendi içinde orijinal. Özellikle Friends'te ön planda olan arkadaşlık. TBBT zaten ayrı bir dünya özellikle ilk sezonlarda kadın-erkek ilişkilerinin önde olduğunu söylemek çok zor. HIMYM son sezonlarda çok bozup biraz dediğin kıvama geldi ama olsun, zaten izlemezsin onu kolay kolay.

7x22 (Sezon Finali)

Konuya yorum yapmayalı aylar olmuş. Yıl bile 2015'te kalmış.
Araya baya mesafe girdi ama bir şekilde bitirdim sezonu.

Bölümü izlemeden önce @OzaN'ın aylar önce yaptığı sezon finali yorumu aklıma gelmişti. Bölümü izlemeden çok önce yorumu okuduğum için yaptığı eleştiriyi baya sert bulmuştum hatta bölümü izlerken de bu kadar eleştirilecek ne var diye düşünmüştüm fakat sonrasında gördüklerim beni de hayal kırıklığına uğrattı. Senaristler maalesef güldüreceğiz diye işin ucunu fazla kaçırmışlar. Yani olmamış kısacası yakıştıramadım diziye.

Susan benim de sevdiğim bir karakterdi. Bu şekilde ölmesi ve sonrasında yaşananları izlemek gerçekten üzdü. Ölüm gibi bir olayın bu kadar basite alınıp bu şekilde komedi yapılması hoş olmadı. Belki hemen her komedi dizisinde ölüm oluyor ve bunun üzerinden gülünecek bir şeyler çıkıyor ama belki de bu kadar fazla ve uzun bir süre gördüğümüz bir komedi dizisi karakterinin ölmesi alıştığımız bir şey olmadığı için hoşumuza gitmedi, bilemiyorum. Yani 1-2 bölüm gösterilen bir karakterin ölümü üzerinden buna benzer bir şey yapılsa belki de gülecektik. Bu konuda kendimizi mi eleştirmeliyiz acaba?

Her neyse dizinin belki de şimdiye kadar görüp de beğenmediğim tek şeyi oldu bu. Onun haricinde dizi gerçekten muhteşem. Sezon da aynı şekilde güzeldi. Yine bolca güldürmeyi başardılar.

Bölüme Puanım: 9/10
Sezona Puanım: 9.5/10

8x1

Bölümü izleyene kadar ne çektim. İndirdiğim sürüm hatalı çıktı tvde çalışmadı vs. Neyse zar zor izleyebildim ama belki bu olumsuzlukların da etkisiyle beklediğimi bulamadım. Zayıf bir başlangıç oldu.

Sadece Kramer'ın karate macerası güzeldi.

7/10

8x1

Bence iyiydi ya bölüm. Genel olarak birçok kısım güldürdü.

Susan'a bak ne kadar zenginmiş de haberimiz yokmuş. George için kaçan balık baya büyük oldu.

Kramer'ın kareta macerası da iyiydi cidden.

Puanım: 8.5/10

Bu arada geçen twitterda gördüğüm ve çok beğendiğim bir tweeti de paylaşmadan geçemeyeceğim.

Şu an değil belki ama diziyi bitirdikten sonra gördükçe beni duygulandırabilecek bir fotoğraf.

https://twitter.com/x/status/698241736267689984

8x2

Bu bölümü de dün gece izledim ama yorum yapmaya giremedim foruma. O nedenle çok fazla bir şey kalmadı aklımda ama bir öncekine göre daha iyiydi.

8/10

8x3

Kramer süperdi iş adamı sahnelerinde.

Elaine'in arkadaşları tuhaftı. Jerry'nin el takıntısı klasik Seinfeld olaylarındandı. George'un Susan olayları sıktı.

8+ /10

8x2, 8x3

İki bölüm de güzeldi.

Özellikle 2. bölümün sonunda hastanedeki sahneye çok güldüm. Kramer'ın odadan çıkıp hızlıca yürümesi ve devamında Jerry ve Newman'ın kaçması çok komikti bence.

Puanım: 9/10

Son düzenleme:
8x4

Önceki iki bölümün altındaydı. Bu sezon benim için yeterince iyi başlamadı dizi ya da bende sorun var.

7/10

8x4

Bence yine güzeldi ya. Jerry ve Kramer'ın sinema korsanlığı, George'un kötü adam tavırları, Elaine'in dansı...
Ayrı ayrı hepsi de güzeldi ve güldürmeyi başardı.

Puanım: 9/10

8x6

Seinfeld için böyle yorumlar yapmak hoşuma gitmiyor ama bu bölümü de pek sevmedim.
Tabii yine yer yer bazı yerler güzeldi.

7/10

--------------

8x7

Bu bölüm güzeldi. Kramer ve Japon arkadaşlarının maceraları çok iyiydi. Ayrıca dizi projesinin da uzun bir aradan sonra tekrar gündeme gelmesi iyi oldu. Efsaneydi o sezon.

Elaine'nin Desperado adamı da bir cinsti.

8+ /10

8x8

İşte gerçek Seinfeld bu, süper bölümdü.

Tüm karakterlerin hikayesi çok iyiydi.

Kramer ve Jerry'nin tavukçu olayı. Jerry'nin Kramerlaşması, Kramer'ın yalvarışları mükemmeldi.

George ve Elaine cephesi de komikti. Özellikle Elaine'in kulak çektiği sahneler sesli güldürdü.

10 puana çıkmaya baya yaklaşsa da:

9+ /10

8x5

Ben de pek beğenmedim bu bölümü ama bunda uykulu bir şekilde izlememin de etkisi vardı bence.

Puanım: 7.5/10

8x6

Orta şeker bir bölümdü. Bazı kısımlar cidden iyiydi. Özellikle George'un bölüm sonundaki konuşması çok iyiydi.

Puanım: 8/10