1x1
Diziye başlamadan önce komedi ile ilgili tüm ön yargılarımı ceketi kapıya asar gibi asıp geride bıraktım. Zaten yemek sonrası olduğu için kafam da güzeldi.
Bir iki sahnede yüz kasım oynamadı değil, özellikle Seinfeld'in apartman arkadaşı karakterini doğal olduğu için daha çok beğendim ve gerçekten komikti, ağzını dergiyle silmesi filan.
Ayrıca Seinfeld'in stand-up sahneleri de iyiydi. Hatta dizinin en komik diyalogları o sahnelerde, sanırım Oz'daki Augustus Hill gibi, finale kadar bu teknikte ilerliyor dizi? Bölümdeki konu ile paralel bir stand Up kesiti. Ki fena fikir de değil aslında.
Dizideki gülme efektini hiç sevmedim, zaten oldum olası nefret etmişimdir. Arada sadece tek bir adamın kahkasını efekt olarak koymuşlar, tüm dikkat dağılıyor. Nerede gülünüp nerede gülümsemesi gerektiğini siz mi söyleyeceksiniz izleyene? #HeilLeylaİleMecnun!
Ayrıca kadın erkek ilişkilerine dair her şeyden nefret eden biri olarak, umarım bu dizi de HIYM, Friends ve TBBT gibi kadın erkek ilişkileri üzerine kurulu değildir. Hayattan, ondan bundan alınma komedilere açığım lakin kadın erkek ilişkilerine asla!
Bölümden bunlar çıktığında pek de komedi kalmıyor ortada. Ben istiyorum ki ayıptır söylemesi, köpek gibi güleyim, gülmekten yerlere yatayım. Öyle köpek gibi güldüğüm bir dizi-film hatırlamıyorum fakat gülmekten gözümden yaşların aktığı ve dolayısıyla çok rahatlatıcı, masaj etkisi bırakan yapımları hatırlıyorum. En azından rahatlatmalıydı. Yine de ilk bölümün hatrına birkaç bölüm daha izleyeceğim, eğer kadın erkek ilişkileri saçmalığı devam edecekse bana paydos, yok Stand Up sahnelerindeki gibi kaliteli espriler havada uçuşacaksa yola devam.
5.7/10