Sakin ol şampiyon Netflix’i falan kimse engelleyemez. Yerli dizilere denetim olur. Sansür olacağını düşünmüyorum. Hele paraşı içeriklere hiç karışamazşar çünkü dijital platformlarda yetişkin içerikler var. Ücreti mukabilinde halihazırda erişilebiliyorken para verdiğin ve satın aldığın hiçbir içeriğe sansür uygulanamaz.Allah kahıretsin. Yeter artık ulan yeter! Gelenekmiş, görenekmiş adamı zorla devletten milletten soğutur bunlar. Bizim özgürlüğümüzü ellerimizden aldıkları sürece nasıl artmaz ki genç neslin nefreti?
@Doğu tebrik ederim hükümetinizi. Artık izlediğin Netflix dizilerinde ne küfür ne içki ne öpüşme sevişme ne de kanlı cinayet olmayacak. Sonra diyorlar ki nedir bu hükümet karşıtlığı....
Eğer tüm bu yasakçı sansürcü politikanın nedeni parayla birlikte asıl olarak siyasal İslamsa, artık onun da en büyük karşıtıyız. Benim özgürlüğüme tecavüze kalkışan hiçbir otoriteyi tanımıyorum.
Nasıl engel olamazlar? Paralı platformlardaki uydu kanalarındaki dizilere yada erotik paketlerdeki filmlere bile sansur var... Paralı olsa bile sansur uygulanıyor.Sakin ol şampiyon Netflix’i falan kimse engelleyemez. Yerli dizilere denetim olur. Sansür olacağını düşünmüyorum. Hele paraşı içeriklere hiç karışamazşar çünkü dijital platformlarda yetişkin içerikler var. Ücreti mukabilinde halihazırda erişilebiliyorken para verdiğin ve satın aldığın hiçbir içeriğe sansür uygulanamaz.
RTÜK, hemen gel el at internete de. Küfürler sansürlensin, içkiler sansürlensin. İnternetin özgürlüğünü engelleyin. Kısıtlayın interneti de. Diyorum ama bu kadar ileri gideceklerini sanmıyorum. Giderlerse büyük tepki ile karşılaşırlar.
Doğru diyorum yalnız. Tepkiyle karşılanırlar. Sonuç olarak sansürsüz olarak dilediğin gibi yayınlanabilen tek ortam internet yayını oluyor. Ona da ayar verirsen, halk tepki gösterir. Tepkisini sosyal medya üzerinden gösterir gerçi, sokağa dökülmezler.Son cümle vukuatlı bir cümle.
--
Bu yolun sonu yol değil, resmen sanki bu konuya el atmak için bahane gibi birşey oldu bu.
Doğru diyorsun bu Diğitürk'te bile sansür var gerçi onların sahipleri Katar'lılar olduğu için pek şaşırmıyorum aynı zihniyet sonuçta.Nasıl engel olamazlar? Paralı platformlardaki uydu kanalarındaki dizilere yada erotik paketlerdeki filmlere bile sansur var... Paralı olsa bile sansur uygulanıyor.
Zaten başarılı TV dizileri ihracatımız hep bundan 5-10 sene önceki diziler...Ama ne yaptılar reyting sistemini değiştirdiler üstüne sansürü'de artırdılar artık dizilerimiz daha kalitesiz ve ihraç edilemez hale geldi...Kaliteli işleri baltalamakta üstümüze yok. Koskoca Netflix ülkeye yatırım yapmaya başlamış, internet dizilerinin hepsi kaliteli işler olmuş ama sen gidip onları denetlemeye uğraşıyorsun. Adamlar sana vergini veriyor işte daha ne istiyorsunuz? Günden güne büyüyen Türk dizi sektörüne ağır bir darbedir bu.
Hiç sanmıyorum...Boşuna gelmedi bu yasa.Rezervasyon alıyorum, hiçbir diziye hiçbir şey olmayacak.
Digitürk, D-Smart vs artık her evde olduğu için standart baz alınıyor ondan dolayı sansür var. Peşinen ağlamaya gerek yok. Netflix, amazon prime vs. içeriklerine sansür gelmez. Bunların sözleşmelerinde büyük ihtimal yazıyordur sansürlenemez diye. Yoksa adam satmaz ülkeye niye satsın?Nasıl engel olamazlar? Paralı platformlardaki uydu kanalarındaki dizilere yada erotik paketlerdeki filmlere bile sansur var... Paralı olsa bile sansur uygulanıyor.
Erotik pakaetler en yuksek fiyattan satlıyor. Standart paketlerde şifreliler. Yani verdiğin örneklere eş değerler.Digitürk, D-Smart vs artık her evde olduğu için standart baz alınıyor ondan dolayı sansür var. Peşinen ağlamaya gerek yok. Netflix, amazon prime vs. içeriklerine sansür gelmez. Bunların sözleşmelerinde büyük ihtimal yazıyordur sansürlenemez diye. Yoksa adam satmaz ülkeye niye satsın?
Onu biliyorum demek istediğim o değil. Mesela beIN movies içeriklerindeki sansürlerden bahsediyorum. Standart paketlere dahil olup paralı olan içeriklerde sansür oluyor. Tamam etik değil fakat neredeyse 10 hanenin 4'ünde digitürk/dsmart/tivibu/vs.'den en az biri var. Bu hanelerde çocuklar yaşıyor sonuçta. Standart paketlere de denetim yapılması abes değil. Fakat sadece yetişkinlerin erişebileceği (örn. digitürkte yetişkin paketlerinin izlenmesi için izin gerekiyor, ek ücret gerekiyor. Bu da ancak başvuru yapan yetişkin bir bireyin talimatı ile olur. Yani çoluk çocuk istese de izleyemez. Veya bir diğer örnek Netflix, blutv gibi. kişisel bilgilerin verilerek ve belli bir yetişkinlik düzeyini geçip sahip olabildiğin platformlar.) içeriklere sansür uygulanacağını düşünmüyorum. Uygulanırsa da yanlış yapılmıştır bunu ben de söylerim.Erotik pakaetler en yuksek fiyattan satlıyor. Standart paketlerde şifreliler. Yani verdiğin örneklere eş değerler.
Tamam senin değiminle standar paketlerdeki movie kanallarda sansur olabilir. Ona bişey demiyorum. Benim demek istediğim en üst pakette satın aldiğim içereğe de sansur yapılıyor. Ki platformlardaki kanaalları zaten yetişkenler alıyor. Kanalları şifreleyebiliyor ebevynler. Çocuklar NickJr kanalını açayım derken erotik kanalı tuşlasalar bile şifre soracaktır. Hem erotik paket yayın saatleri sanırım 23.00'den 06.00'ya kadar.Çocukların tam uyku saatleri. Her neyse umarım Netflix'e ugramaz bu sansur olayı İNŞ. Puhu Blutv zaten cesaret edemezler +18 cekim yapmayaOnu biliyorum demek istediğim o değil. Mesela beIN movies içeriklerindeki sansürlerden bahsediyorum. Standart paketlere dahil olup paralı olan içeriklerde sansür oluyor. Tamam etik değil fakat neredeyse 10 hanenin 4'ünde digitürk/dsmart/tivibu/vs.'den en az biri var. Bu hanelerde çocuklar yaşıyor sonuçta. Standart paketlere de denetim yapılması abes değil. Fakat sadece yetişkinlerin erişebileceği (örn. digitürkte yetişkin paketlerinin izlenmesi için izin gerekiyor, ek ücret gerekiyor. Bu da ancak başvuru yapan yetişkin bir bireyin talimatı ile olur. Yani çoluk çocuk istese de izleyemez. Veya bir diğer örnek Netflix, blutv gibi. kişisel bilgilerin verilerek ve belli bir yetişkinlik düzeyini geçip sahip olabildiğin platformlar.) içeriklere sansür uygulanacağını düşünmüyorum. Uygulanırsa da yanlış yapılmıştır bunu ben de söylerim.
Orasını bilemem. Hiç izlemediğim için yetişkin içeriklerde sansür olduğunu bilmiyordum dijital platformlarda. Hepsinde de olacağını zannetmiyorum. Gerçi izleyecek adam ordan mı izler. Bi ton yolu var, VPN var, DNS değiştirmesi cartı curtuTamam senin değiminle standar paketlerdeki movie kanallarda sansur olabilir. Ona bişey demiyorum. Benim demek istediğim en üst pakette satın aldiğim içereğe de sansur yapılıyor. Ki platformlardaki kanaalları zaten yetişkenler alıyor. Kanalları şifreleyebiliyor ebevynler. Çocuklar NickJr kanalını açayım derken erotik kanalı tuşlasalar bile şifre soracaktır. Hem erotik paket yayın saatleri sanırım 23.00'den 06.00'ya kadar.Çocukların tam uyku saatleri. Her neyse umarım Netflix'e ugramaz bu sansur olayı İNŞ. Puhu Blutv zaten cesaret edemezler +18 cekim yapmaya![]()
Cine5 devrini bilmiyosun o zamanOrasını bilemem. Hiç izlemediğim için yetişkin içeriklerde sansür olduğunu bilmiyordum dijital platformlarda. Hepsinde de olacağını zannetmiyorum. Gerçi izleyecek adam ordan mı izler. Bi ton yolu var, VPN var, DNS değiştirmesi cartı curtuBir arkadaşım öyle anlattı ben bilmiyorum tabii
![]()