Rekabet Kurulu'ndan Kast Ajansları ve Menajerlere Soruşturma!

Türkiye'de 1 tane düzgün iş yok ki bu sektörde olsun. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne para ve güç belirli kişilerin elindedir bunu darbelerle, ekonomik operasyonlarla çok net görüyoruz En kirli sektörlerden biri de sanat, Yeşilçamdan beri hakimler piyasaya arkada neler döndüğünü düşünmek bile istemiyorum.
Anlatmaya çalıştık aslında. Bir yerde para + lobi + gizlilik varsa orada mutlaka siyonizm vardır. Her konuda yorum yapan sanatçılar söz konusu Disney'in Atatürk'e hakaretine gelince sesini çıkaramayacak he inanana iyi uykular.

ifade de beğenmiyorlar 😱
Bugüne kadar 'tanık' sıfatıyla Savcılığa
ifade veren isimler ;
  • Serenay Sarıkaya
  • Halit Ergenç
  • Bergüzar Korel
  • Mehmet Günsür
  • Dolunay Soysert
  • Ceyda Düvenci
  • Nejat İşler
  • Rıza Kocaoğlu
  • Nedim Saban
  • Nehir Erdoğan

NOT: Ayşe Barım ise gözaltında.
Savcı 'tanık' sıfatıyla ifadeye çağırdığı oyunculara tek bir soru sormuş: "Gezi Parkı protestolarına Ayşe Barım'ın yönlendirmesiyle mi gittiniz yoksa kendi iradenizle mi?"

Halit Ergenç, Rıza Kocaoğlu ve diğer oyuncuların tamamı "Kendi irademle gittim." ifadesini vermişler.

Fakat Savcı aralarından Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'nun ifadesini "inandırıcı" bulmamış. Haklarında "Yalancı Tanıklık"tan soruşturma başlatmış.

Siyasete girmeden tek bir yorum yapacağım: Bu olay, Rekabet Kurulu'nun dizi/film sektöründe tekelleşmenin olup olmadığının araştırılması amacıyla Cast Ajanslarına ve Menajerlere yönelik soruşturmasıyla başladı. Gezi Parkı olayına nasıl geldi, neden geldi bilinmiyor. Hadi diyelim ki geçmişe yönelik Ayşe Barım'ın telefon görüşmelerini tespit ettiniz ve dava açtınız. Oyuncuların ifadelerine "yalancı tanıklık" suçlaması ne oluyor? Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'nu sanık yaparak tüm sektöre gözdağı mı verilmeye çalışılıyor?

Ki Barım'a "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" gibi ağır bir suçlama yöneltilecekse neden 12 yıl beklendi? Neden 12 yıl bu kadını yargılamadılar? Neden bu kadının 12 yıl boyunca dizi/film sektöründe "patron" konumuna gelmesine göz yumuldu?

• Beğendim
Reactions: xemrexxx
TRT bu sezon dizi tutturamadı diye yaptıkları şeye bak 😱
O kadar alakasız bir şey ki fena güldüm. :D
asıl neden bu bence ülkede döviz olarak değerli pek bir şey kalmadı çünkü :)))) pastanın %80 ini hala fox-star-kanald- ay yapım-medyapım-tims yiyor :))))
Ekran Resmi 2025-01-27 23.57.17.png

asıl neden bu bence ülkede döviz olarak değerli pek bir şey kalmadı çünkü :)))) pastanın %80 ini hala fox-star-kanald- ay yapım-medyapım-tims yiyor :))))Ekli dosyayı görüntüle 132643
İyi de o zaman yapımcılara operasyon çekilmesi gerekmez miydi sonuçta asıl parsayı onlar topluyor. Ayşe Barım da sektörde önemli güç ama 20-30 oyuncunun komisyonu ne kadar yeter ki?

İyi de o zaman yapımcılara operasyon çekilmesi gerekmez miydi sonuçta asıl parsayı onlar topluyor. Ayşe Barım da sektörde önemli güç ama 20-30 oyuncunun komisyonu ne kadar yeter ki?
tabinin ya da tra & Atv nin basit dizilerinde oynayan isimlere bak :) hazal kaya, Birkan sokullu vb. geliyor son zamanlarda

zaten olayın ayşe teyzenin tabiye oyuncu vermek istememesinden çıktığı söyleniyor bana da mantıklı geldi :X

asıl neden bu bence ülkede döviz olarak değerli pek bir şey kalmadı çünkü :)))) pastanın %80 ini hala fox-star-kanald- ay yapım-medyapım-tims yiyor :))))Ekli dosyayı görüntüle 132643
NOW, Star ve Kanal D hangi dizilerini satıyor ki? Yeni dizilerden henüz öyle ahım şahım bir para almamıştır. Eskilerden parayı yapımcılar alıyor. Büyük yapımcılar ile ters düştüyse dediğin olabilir. Yoksa bu kadının oyuncuları her kanalda yer alıyor.

zaten olayın ayşe teyzenin tabiye oyuncu vermek istememesinden çıktığı söyleniyor bana da mantıklı geldi :X
Bu 2 farklı iddia, olayın tekelleşme soruşturmasından çok farklı yerlere gelmesinin sebepleri olabilir evet...

• Beğendim
Reactions: xemrexxx
NOW, Star ve Kanal D hangi dizilerini satıyor ki? Yeni dizilerden henüz öyle ahım şahım bir para almamıştır. Eskilerden parayı yapımcılar alıyor. Büyük yapımcılar ile ters düştüyse dediğin olabilir. Yoksa bu kadının oyuncuları her kanalda yer alıyor.
her dizilerini satıyorlar :) 4 bölümde biteni 40 dk x 13 bölüm yapıp mini dizi diye bile kakalıyorlar :D
trt & Atv dizileri son yıllarda pakistan & Ortadoğu vb. kalıyor aksiyon odaklı oldukları için

• Beğendim
Reactions: mesmeso
O kadar alakasız bir şey ki fena güldüm. :D
Olayı Gönül Dağı ve Gassal'a bağlayacaktım da kısaca TRT dedim :A :A
------

Ay Yapım ve Medyapım'ın üstüne giderlerse sektör çöker. Altın yumurtlayan tavuğu kesmeden etrafındakilere çökelim demişler :)

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: mesmeso