Başyapıt - 1 Pulp Fiction / Ucuz Roman (1994) - Film Yorumları

Yorumlara baktım aşırı beğenilmiş. Ben aşırı beğendim mi o kadar da değil şimdi

Vincent ve Jules'li sahneleri oldukça beğendim. Boksörün hikayesi de oldukça eğlenceliydi. İlk 70 dakikasında sıkıldığım sahneler olsa da son 80 dakikası da bir o kadar eğlenceliydi zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.

8-8.5 arasında gidip gelsem de filme puanım 8.5
Bir daha izler miyim izlemem

Marcellus'un ensesindeki yara bandının anlamı nedir acaba?

Reactions: phoebebuffay
Çeşitli teoriler var, net bir cevabı yok.

Reactions: xdragxx
Hiçbir anlamı yok hocam.
Yara bandıyla alakalı bir tane, oldukça popüler bir teori mevcut aslında ama bana çok uçuk geliyor. (Şuradaki 5. entryde yazıyor bu teori.)

Tekrar tekrar izlediğim bir film çok iyi

Filmi izlemeye basladığımda oyuncuları tek tek gördükçe resmen şampiyonlar ligi dedim. Bruce Willis'in adı konuda geçmediği için şaşırdım gördüğümde. Farklı bir film. Birbirinden bağımsız ama bağlantılı sahneler izledik. Filmdeki diyaloglar yorumsuz, her 10 cümleden 9u küfür

ilk 1 saatinden az keyif aldım ama sonradan heyecanlı olup sardı. Özellikle kadın aşırı dozda heroin aldığında ve sonraki sahnelerde filme daha iyi adapte oldum. Onun Vincent ile olan dansı filmin güzel sahnelerinden biriydi.
Saat sahnesi bir diğer güzel kısımdı filmde, hatta en iyi kısım. Bruce Willis'in takıntılı hali ve hiç ummadığı anda silahi alıp karşısındaki kişiyi öldürmesi. John Travolta bu kadar basit ölmemeliydi, sonrasında da zincirleme olaylar oldu. Bruce Willis muhtesem oynamis. John Travolta sahneleri bitmedi tabiki, sonrasında o sahne öncesi olan olayları izlemeye devam ettik ve son sahnelerde ise filmin ilk sahnesi olduğunu gördük.

8.5/10

Bu filmi efsane yapan o zincirleme olaylar örgüsüydü, o olay örgüsünü işleme tarzı unutulmaz... Travolta'nın ölüm sahnesi beni de şok etmişti ama Bruce Wills öyle zevk alarak öldürüyor ki, keyif almamak elde değildi o sahneden de.

Reactions: Dosi
Film ilk başladığında çok başka bir senaryo izleyeceğimi sanmıştım ama ardından öyle olaylar izletti ki nutkum tutulmuştu.
Filmin başı meğerse sonuymuş.

Film ilk başladığında çok başka bir senaryo izleyeceğimi sanmıştım ama ardından öyle olaylar izletti ki nutkum tutulmuştu.
Filmin başı meğerse sonuymuş.
Bazı sahneleri başa sarıp sarıp izledim
bu film 2. kez izlenmeli ama bakmam artık herhalde

Kısım kısım güzel sahneler vardı ve @Tolstoyevski ölümden keyif almak?

Benle aynı düşünmüşsün demek ki
Beni de ilk 1 saat fazla sarmayıp son 1 saati sarmıştı puan da aynı

Bazı sahneleri başa sarıp sarıp izledim
bu film 2. kez izlenmeli ama bakmam artık herhalde

Kısım kısım güzel sahneler vardı ve @Tolstoyevski ölümden keyif almak?
Seneler sonra izlemelik evet, hoş bir tat bırakan çok kaliteli bir filmdi.

Benle aynı düşünmüşsün demek ki
Beni de ilk 1 saat fazla sarmayıp son 1 saati sarmıştı puan da aynı
Bazen seyir zevki aynı seviyede oluyor demek ki

Bu filmi aynı ayarlarda seven kişiler olarak şaşırmadım

------

Seneler sonra izlemelik evet, hoş bir tat bırakan çok kaliteli bir filmdi.
Ama izleyeceğimi sanmıyorum
sadece sonunu bildiğim için izlerken oluşan soru işareti kalkardı

Vincent kısmını diyorum