Pembe Otobüs Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

?

• Kullanılan toplam oy
    11

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
Ülkemizde Malatya'da uygulanmaya başlayacak pembe trambüs ve zaman zaman İstanbul için de gündeme gelen pembe otobüs/metrobüs hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce gerekli mi yoksa ayrımcı mı?

Bence yararlı bir hizmet. Yakın zamanda "transbüs" de hizmete girmeli. :A Haremlik selamlık seyahat etmek isteyenler için faydalı. Sonuçta kimse kimsenin özgürlük alanına girmiyor? İstersen karışık da seyahat edebilirsin? :)

Normal otobüslere binecek kadınlar zan altında bırakılacağı ve hatta "bak pembe otobüse binmedi demek yollu" gibi şerefsizce ithamlara ve tacizlere yol açacağı için asla ama asla olmamalı.

Ayrıca isterse dünyanın en ileri memleketinde olsun, kadınları ötekileştirmekten başka bir şey değildir bu.

Bence ayrımcı, ama bu hizmetin ayrımcı bir zihniyetle yapıldığınıda düşünmüyorum.

Kesinlikle karşıyım, böyle bir şey yapılmamalı. Onun yerine insanları bilinçlendirin. eğitimi güzelleştirin. Bu bir çözüm değil. Düşüncesi kötü olan insan metrobüsten inince de yapar bunu.

Yaa bi gidin ya bunu yapacağınza eğitime yatırım yapın. Istanbulda da bu sisteme geçilecekmişte o koca nüfusla nasıl uygulayacaklar acaba. Niyetlerinin de kadınları korumak olduğunu düşünmüyorum. O kadar kadın ölüyor dayak yiyor tatmin edici cezalar yok hiç..
Birgündd bi teknoloji haberi bi uzay haberi duyalım.
Birisi kadın tüyü kesmek günah der birisi pembe otobüs der. Bazen bi komedinin içinde miyiz diyorum..:T:

Bence yararlı bir hizmet. Yakın zamanda "transbüs" de hizmete girmeli. :A Haremlik selamlık seyahat etmek isteyenler için faydalı. Sonuçta kimse kimsenin özgürlük alanına girmiyor? İstersen karışık da seyahat edebilirsin? :)
Tüm bunlardan önce "Akbüs" hizmete girse daha iyi olur. Galip Öztürk'ten en kısa sürede böyle bir hamle bekliyoruz :A

Trans kişi biyolojik cinsiyetini değiştirdikten sonra o cinsiyettendir. Rüzgar Erkoçlar erkektir, Bülent Ersoy kadındır. Kabul etsen de bu, etmesen de bu.

Tivitırda birisi bu haberin altına "kadının oturduğu koltuğa erkek oturmasın, koltuğun harareti geçsin" gibisinden bir şey yazmıştı. Çok korkunç, kötü insanlarlayız.

Bunun tecavüzü azaltacağını düşünüyorum. Çünkü genel otobüse binen bir kadın tecavüze uğrasa bile tecavüze uğramış sayılmayacak. O otobüse binmekle bunu göz önüne aldığı, hatta rızası olduğu söylenecek ve bu bir tecavüz olmayacak.

Kadını toplum hayatından dışlayabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Dün alışverişe gittim yağdan, sebzeye, meyveye, temizlik malzemelerine her şeyin fiyatı kat kat artmış dün saatlerce düşündüm asgari ücret alan bir aile bu fiyatlarla üstüne gaz, elektirik, eğitim masraflarını katarak nasıl geçinebiliyor?

Sanırım bunu sadece millet düşünüyor ki ülkenin gündemi kadınlar ayrı otobüse binsin erkekler ayrı otobüse binsin.. Gerçekten milletin sorunu bu mu? Milletin sorunuyla ülkenin gündemi paralel olması gerekirken her gün ayrı bir trajikomik gelişme yaşanıyor..

aa oldu olacak biz kadınlara ayrı bir dünya tasarlayalım :A

ayakta yolcu olmasını yasaklayın bu saçmalıkların hepsi son bulsun ayoll hiçbir taşıma aracında ayakta yolcu olmucak bu kuralın gelmesi rahat bir yolculuk için gereken tek şey zorda olmasa gerek bu kural :A :A :A

Bir faydası olacağını sanmam aksine normal otobüse binen kadınların zararına olur. Bunun yerine farklı cinsiyetteki insanların otobüs yolculuğu gibi basit bir şeyi olaysız bitirebilmeleri sağlanmalı.

Trans kişi biyolojik cinsiyetini değiştirdikten sonra o cinsiyettendir. Rüzgar Erkoçlar erkektir, Bülent Ersoy kadındır. Kabul etsen de bu, etmesen de bu.

Tivitırda birisi bu haberin altına "kadının oturduğu koltuğa erkek oturmasın, koltuğun harareti geçsin" gibisinden bir şey yazmıştı. Çok korkunç, kötü insanlarlayız.

Bunun tecavüzü azaltacağını düşünüyorum. Çünkü genel otobüse binen bir kadın tecavüze uğrasa bile tecavüze uğramış sayılmayacak. O otobüse binmekle bunu göz önüne aldığı, hatta rızası olduğu söylenecek ve bu bir tecavüz olmayacak.

Kadını toplum hayatından dışlayabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Yahu ne kadar tek kutuplu bakıyorsunuz yok normal otobüse binen yollu denecek falan filan. Nasıl kafalar bunlar? Olaya bir de kadınların penceresinden baksanıza? Hanzolarla, ayağını 5 metre yayarak oturan pasif tacizcilerle yan yana yolculuk etmek istemeyebilir? Buna saygı duymanız gerekiyor. Pembe metrobüse binmek isteyenin özgürlüğünü niye elinden alıyorsun? Özgürlükse ona da özgürlük? Bu ülkede birden çok hayat görüşüne sahip insan yaşıyor. İsteyen pembeye isteyen yeşile sarıya siyaha binsin kardeşim bu kin niye?

Tüm bunlardan önce "Akbüs" hizmete girse daha iyi olur. Galip Öztürk'ten en kısa sürede böyle bir hamle bekliyoruz :A

Sanıyorum burda gülmemiz gerekiyor? :)

Yahu ne kadar tek kutuplu bakıyorsunuz yok normal otobüse binen yollu denecek falan filan. Nasıl kafalar bunlar? Olaya bir de kadınların penceresinden baksanıza? Hanzolarla, ayağını 5 metre yayarak oturan pasif tacizcilerle yan yana yolculuk etmek istemeyebilir? Buna saygı duymanız gerekiyor. Pembe metrobüse binmek isteyenin özgürlüğünü niye elinden alıyorsun? Özgürlükse ona da özgürlük? Bu ülkede birden çok hayat görüşüne sahip insan yaşıyor. İsteyen pembeye isteyen yeşile sarıya siyaha binsin kardeşim bu kin niye?

Sanıyorum burda gülmemiz gerekiyor? :)
O hanzoların bindiği otobüse binen kadın, o pasif tacize katlanmak zorundadır diyorsun. Eğer ayağına beş metre açan hanzo ile oturmak istemeseydi pembe otobüse binerdi diyorsun.

Bunun yerine hanzolara bacağını beş metre açmadan oturmayı öğretsek diyorum.

İsteyen istediği otobüse binsin ancak bu ülkede kadın tecavüzcüsü ile evlensin diyen kişiler varken, neden pembe otobüse binmemiş dememelerini beklemek saçma olur.

O hanzoların bindiği otobüse binen kadın, o pasif tacize katlanmak zorundadır diyorsun. Eğer ayağına beş metre açan hanzo ile oturmak istemeseydi pembe otobüse binerdi diyorsun.

Bunun yerine hanzolara bacağını beş metre açmadan oturmayı öğretsek diyorum.

İsteyen istediği otobüse binsin ancak bu ülkede kadın tecavüzcüsü ile evlensin diyen kişiler varken, neden pembe otobüse binmemiş dememelerini beklemek saçma olur.
Bu söylediğimden o anlamı mı çıkardın. Sadece hanzoları kastetmiyorum. Bugün baktığın zaman erkekle tokalaşmak istemeyen hanımefendiler var. Birbiriyle et etke sıkıl tıkış yolculuk etmek istemeyebilirler. Pembe metrobüs de onlara verilen bir opsiyondur. Dileyen kullanır dileyen kullanmaz.

Kimse en ufak tacize bile uğramayı hak etmiyor. Eğitim verelim elbette ama istediğin eğitimi ver yine de hanzolar abazalar bir şekilde var olacaktır. Bunu kesin çözümü ise şerriattadır. Şeriatın kelime anlamı orta yoldur. Kesin ve net çözüm; caydırıcı, kusursuz. Tabii siz ona da karşısınız.

Bu söylediğimden o anlamı mı çıkardın. Sadece hanzoları kastetmiyorum. Bugün baktığın zaman erkekle tokalaşmak istemeyen hanımefendiler var. Birbiriyle et etke sıkıl tıkış yolculuk etmek istemeyebilirler. Pembe metrobüs de onlara verilen bir opsiyondur. Dileyen kullanır dileyen kullanmaz.

Kimse en ufak tacize bile uğramayı hak etmiyor. Eğitim verelim elbette ama istediğin eğitimi ver yine de hanzolar abazalar bir şekilde var olacaktır. Bunu kesin çözümü ise şerriattadır. Şeriatın kelime anlamı orta yoldur. Kesin ve net çözüm; caydırıcı, kusursuz. Tabii siz ona da karşısınız.
Öldürüleceğim bir sisteme elbette karşıyım. Bundan daha doğal ne var? :D Şeriat orta yol falan değil. Şeriat senin yolun.

Yazdığından onu çıkarma sebebim ise, genel otobüste yaşanan/bilinen olayları sıraladın. Eğer bir kadın ona biniyorsa bunları biliyordur'u ima ettin, bence.

Erkekle tokalaşmak istemeyen kadın elini uzatmaz zaten. Otobüse binince kimle el sıkışıyorsun? :D İsteyen kullanır, istemeyen kullanmaz seviyesinde olsaydık, ben de destek verirdim. Ancak cidden pembe otobüs varken genel otobüse binen bir kadın tecavüze uğrar ise "neden pembeye binmemiş" denilecekse biz o seviyede değiliz demektir. Sen demez misin?

Ülkenin en az yüzde 90'ı şeriat ile yönetilmek istesin, yemin olsun ki ağzımı açmam. Ama yüzde 89'da kaldıkları an, her türlü hakkımı ararım. Kaldı ki ne 89'u, hatta ne 51'i, bugün şeriatı isteyeceklerin oranı yüzde 20-30'u geçmez, çok ciddiyim.

Ama velev ki her türlü beyin yıkama propagandası ile yüzde 51 yaptılar. Peki bu şeriatın kendi yapısına ve İslam'a bile göre şeriat ile yönetilmek için yeterli bir oran mıdır? Yani halkın yarısı şeriatı istemezken Şeriat kan getirmekten başka ne yapabilir?
İran'da şeriat oylamasında 20 milyon Evete karşı sadece 140 bin Hayır gelmişti. Türkiye'de ise o iş biraz sıkar, başkanlık referandumunda bile ülkenin en az yarısı bam bam bam diyerek Hayır'ı basmış, yedirmezler adama şeriatı. :)

aa oldu olacak biz kadınlara ayrı bir dünya tasarlayalım :A

ayakta yolcu olmasını yasaklayın bu saçmalıkların hepsi son bulsun ayoll hiçbir taşıma aracında ayakta yolcu olmucak bu kuralın gelmesi rahat bir yolculuk için gereken tek şey zorda olmasa gerek bu kural :A :A :A
Giresun'da kolay olur belki ama İstanbul'da imkansız. :D