Bu dizinin en sevdiğim yanı ne olursa olsun bunu inanılmaz bir sadelikle sunuyor olması. Geçtiğimiz bölümün son sahnesinde Ben'in ölebileceğini zaten anlamıştık ama bunu bu kadar basit anlatacakları, üzerinde yalnızca 2-3 dakika durup geçecek olmaları bu dizinin önceki iki sezonunu izlemiş olmama rağmen aklıma gelmezdi.
Tabii şöyle de bir şey var; Ben'in ölmediğini düşünüyorum, Marty'nin kartelle onun ölmemesi üzerine anlaştığını gizliden gizliye ve bir akıl hastanesine kapattığını düşünüyorum onu. Tamam Marty soğukkanlı bir karakter ama bu kadar da değil. Ancak asıl değinmek istediğim bu karakter diziye ilk dahil olduğunda basit bir karakter olarak kalacak diye tahmin etmiştim. Ancak sonrasında müthiş bir karakter gelişimi izlettiler bizlere, Tom Pelphrey'nin müthiş oyunculuğu da bunda etkili tabii.
Dizinin üçüncü sezon itibariyle iyice olgunlaştığını düşünüyorum, Ben karakteri o açıdan önemliydi. Wendy, Ruth, Jonah gibi karakterlerin iyice gelişmesine ve bu karakterlerin duygusal taraflarını da iyice görmemize, hissetmemize neden oldu. Ayrıca yine onun sayesinde Darlene oyuna geri döndü, Ruth taraf değiştirdi, dolaylı yoldan da olsa avukat ölmüş oldu. Yani aslında önemli olaylar yaşandı yine bu sezon.
Yalnız bölüm sürelerini biraz daha kısaltıp, bölüm sayısını da 8'e düşürseler çok daha efsane bir dizi izleyeceğimizi düşünüyorum ben. Özellikle sezonun ortalarında çok fazla boş sahne ve bölüm izliyoruz.
Sezonu bir kenara bırakıp bölüme gelirsek; sezonun ilk bölümünde gördüğümüz kartel savaşını sezonun son bölümünde de görmüş olduk. Bu durum benim hoşuma gidiyor açıkçası, hem dizinin alıştığımız tonunun dışındaydı bu sahneler her anlamda. Hem de işin sadece kasabadan ibaret olmadığını gözler önüne sermiş oldu.
Marty'nin FBI ajanı üzerinden yaptığı planının tutmayacağını düşünüyordum ama istediğini aldı yine, sezon boyunca o karakteri işleyişini izledik Marty'nin. Bu bölüm ise Wendy'nin ortaya attığı fikrin ardından kartelin düşmanını yok edip, canlarını kurtarmış oldular anladığımız kadarıyla. Jonah'ın videoyu çekmesi, Charlotte'ın bu videonun varlığından bahsetmesi de yine aile olarak çözdüklerini gösteriyor işi.
Öte yandan ruh hastası Darlene de aramıza resmen geri döndü, bu kadın pompalı tüfeği eline aldığı zaman harcayamayacağı hiçbir karakter yok.
Yaptı yine çılgınlığını, üzerine gidip mafyayla anlaşma yaptı.
Ruth'un onun safına geçmesini bekliyordum, özellikle Marty'nin istediği reaksiyonu bir türlü vermemesi sonrası kaçınılmaz bir şeydi bu. Aslında Wyatt'la beraber güzel bir ikili olup, kasabada söz sahibi olabilecek potansiyelleri var ama Marty'nin safında olup onunla beraber plan yaptığı zaman daha çok hoşuma gidiyor benim açıkçası.
Bu sezon kasabaya yerleşen avukata da veda etmiş olduk, bölüm içerisinde bir noktada öleceğini anlamıştım ama sahnenin sunuluş biçimi, işlenişi ve hemen arkasından giren şarkı gerçekten şaşırmamıza neden oldu. Müthiş sahneydi. Onun da aradan çıkmasıyla Marty ve Wendy kartelde iyice güçlü bir konuma geldi diyebiliriz, bundan sonra ne olacak gerçekten merak ediyorum.
Son olarak Laura Linney, sen muhteşem bir oyuncusun...