Klasik Oz 2. Sezon Yorumları

2x4

Ben geride kalırdım diyordum ama zamanında izleyen tek ben varım heralde :D

İyi bir bölümdü sıkılmadım izlerken.

Said Hill'i kurtaramadı şimdi de şair'le ilgilenmeye başladı, uğraşacak bişeyler arıyor :D

Ayrıca ilk başta ki Hill'in anlatımını beğendim oğlan kız filan :D

Ryan reyiz saldırdı hemen doktora, yavaş yavaş ilerletseydi daha iyi olurdu :D

Adebisiyide sevmeye başladım ilginç bi karakter :D

Beecher'e tuzak kuruyorlar ama bişey olmaz bence.
8.5/10

2x3

Yer yer çok durağanlaşsa da iyi bölümdü. Karakterlerin çoğuna alıştığımızdan artık durağan kısımları bile pek sorun olmuyor. O nedenle bir daha 7 puanın altına düşeceğimi sanmıyorum bu dizide. :):)

Schillinger beklendiği gibi eski haline döndü. Fakat eski Beecher'ı bulamayacak. Bakalım ikisinin sahnelerini merakla bekliyoruz. Zaten dizideki en iyi yerler şüphesiz ikisinin.

Adebisi tam bir gerizekalı. En nefret edilesi karakter herhalde.

Said'in avukatlık kısımlarını falan pek sevmedim.

Valla O'Brynna yapılan için kızamayacağım. İnsan hayatı önemli belki ama sonuçta insanlığa zararlı bir psikopattan bahsediyoruz. Onun daha fazla yaşayıp, daha çok kişiye zarar vermesi için en iyi tedaviyi almasını sağlamak çok mantıklı değil. Sonuçta tedavi sağlıyorlar tamamen ölüme terk etmiyorlar?

8- /10

2x4

Sezon ortalamasının gerisinde bir bölümdü. Günlük hapishane olayları tüm gerçekçiliğiyle işlenmeye devam etti.

Beacher a oynanan oyun çok zekice. Umarım Beacher farkeder

Bu bölümde anlatıcının anlattığı hikayeyi pek beğenmedim ama bölümün senaryosuyla paralel hareket etti

Hem O Ryan ve Hemşire hem de Beacher ve yeni gelen elemanın konusu

Aguste Hill i anlatıcı olarak çok seviyorum ama karakteristik olarak pek emin değilim. :)

6.5/10

2x4

Çok beğenmedim bölümü. İlk kısımlar sıkıcıydı ama en sonu çok iyiydi. Bilin bakalım neden? Çünkü Beecher ile ilgiliydi tabii ki. :):)

Christopher Meloni'nin dizideki rolünü çok merak ediyordum. Nihayet gözüktü yalnız hiç beklemiyordum bir an görünce çok şaşırdım. :) Karakteri ilgi çekici ama Schillinger'ın adamı olmasına üzüldüm. Sevebileceğim bir karakter olmasını isterdim. :( Gerçi kötü bile olsa diziye renk katacağı kesin. :)

Anlatıcının anlattıkları boştu bence. :)

Hemşire Ryan'a nasıl aşık olabildi anlamak zor. Dizideki en itici elemanlardan biri...

Said de boş yere milleti umutlandırmaya devam ediyor. Gerçi bu seferki olumlu da sonuçlanabilir. :)

7/10

2x4

Ortalama bir bölümdü genel olarak. :)

Christopher Meloni'nin rolünü ben de baya merak ediyordum. Bu bölümle görmüş olduk. Schillinger'ın adamıymış inşallah bu durum değişir. :)

Bunun haricinde yazmaya değer başka bir olay gelmedi aklıma. Sanırım bu kadar. :D

Puanım: 7.5/10

2x3 ve 2x4

Artık diziden hiç sıkılmamaya başladım. Kendini izlettiriyor.

Ryan'ın kanser olmasına üzülmüştüm sonradan iyileşti zaten. Özünde iyi adam bence.

Beecher'ın yanına yeni gelen adam Schllinger'ın adamıymış ikisi arasında ne olacak merak ediyorum.

İki bölüme ortalama: 7.5/10

Bir de adamın adı O'Reilly beyler.:D Bazıları O'Brynn yazıyor.

2x5

Bu bölümde de pek hareket olmadı.

Beecher ve Keller ilişkisi git gide ilginçleşiyor.

Bir de bu Ryan'ın yeni hali çok kötü. Çakallıklara başlasa ya yine.:D

7/10

2x5

İlk kısmı yine fazlasıyla durgun ama sonrasında iyiydi.

Aile temalı bir bölümdü.

Yalnız herkesin ailesiyle bir ilişki kuracağız diye biraz fazla abartmışlar gibi. Dizideki pek çok karakterin ailesiyle ilgili çok kritik şeyin olması biraz zorlama gibi?

Beecher'ın karısının ölümüne üzüldüm. Schillinger tam bir pislik olduğunu bir kez daha kanıtladı. :bağır:

Ryan iyice aşk adamı oldu çıktı. :D Doktorun kocasının ölümünde onun parmağı olabilir. Forumda sevilen bir karakter herhalde Ryan ama benim en sevmediklerimden biri.

Müdürün kardeşinin hapse girmesi ilginç gözükse de müdürlü kısımları çok sıkıcı buluyorum.

McManus, Diane'ı sıkıştırmaya devam edecek anlaşılan.

Şair kurtuldu, yalnız eğitim alanın kapatılması iyi olmadı. Hep valinin oyunları bunlar...

Bu arada Said - Schillinger birlikteliği inşallah olmaz. :)

İdam mahkumu kadın da ilgi çekici bir karakter, hiç bahsetmeden geçmeyelim. :):)

8- /10

dizilab'de bakım olduğundan izleyemiyorum, site açıldığı zaman yetişirim.

2x6

Sevmediğim olaylar olsa da iyi bölümdü. :)

Ryan gerçekten öldürtmüş. Kuzeni de hapiste şimdi. Dizideki en pislik karakterlerden biri olduğunu kanıtlamış oldu. :)

Adebisi'ye saldırmak pek akıllıca bir hareket değilmiş. 😱

Diş macunu sevdalısı amca da enteresan. :D

Tobias kısmını sevmedim. Dizide sevdiğim zaten az karakter var onlardan birini de hem yeniden alkolik hem de eşcinsel yaptılar. Karısının ölümünden bir bölüm sonra eşcinsel olması da bana hiç mantıklı gelmiyor. Oz psikolojisi falan diyin isterseniz ama bence bu dönüşüm kolay bir şey olmamalı. Mesela Tobias'ın kendiyle mücadelesi falan bize hiç yansımadı.

Unuttuğum olay olabilir bölümün ilk kısmını dün değil bir önceki gece, ikinci kısmını ise dün öğle saatlerinde izlemiştim. :)

8- /10

2x5

Fena bölüm değildi. Sıkılmadan izledim. :)

Beecher'ın Keller ile arasındaki ilişki gerçekten ilginç. Bu işin sonu iyiye gitmiyor ama hadi hayırlısı. :D

Ryan doktorun kocasını kardeşine öldürterek baya saçma bir hareket yaptı. Ama adam psikopat yapacak bir şey yok maalesef. :D

Puanım: 8/10

2x6

Güzel bölümdü yine.

Adebisi ne yaptı öyle ya. :D Kendisine yapılan saldırıyı kendince en iyi şekilde cezalandırdı. Acıdım diğer adama. Bu arada hastanede yatarken "Babama olanlardan bahsetme" gibisinden bir şeyler söyledi. Babası Nino olduğuna göre Nino ölmemiş mi yani? (b)

Beecher'ın bu kadar çabuk eşcinsel olması bana da pek mantıklı gelmedi. Belki o ortamda böyle bir şey yaşanabilir ama ani oldu. Bir de adama bu kadar çabuk aşık olmak için aralarında ne yaşandı ki?

Vali baya akıllı çıktı. Yaptığı oyun iyiydi. Olan sistem karşıtı Said'e oldu. :D

2x6

Güzel bölümdü yine.

Adebisi ne yaptı öyle ya. :D Kendisine yapılan saldırıyı kendince en iyi şekilde cezalandırdı. Acıdım diğer adama. Bu arada hastanede yatarken "Babama olanlardan bahsetme" gibisinden bir şeyler söyledi. Babası Nino olduğuna göre Nino ölmemiş mi yani? (b)

Beecher'ın bu kadar çabuk eşcinsel olması bana da pek mantıklı gelmedi. Belki o ortamda böyle bir şey yaşanabilir ama ani oldu. Bir de adama bu kadar çabuk aşık olmak için aralarında ne yaşandı ki?

Vali baya akıllı çıktı. Yaptığı oyun iyiydi. Olan sistem karşıtı Said'e oldu. :D

Ben o "baba" kelimesini mafya babası olarak algıladım. (b)

dizilab'de bakım olduğundan izleyemiyorum, site açıldığı zaman yetişirim.
Dizipub daha iyi reyiz oradan izle.

2x6

Adebisi hayvan herif ya.:D Hani bir şey yazacağım da formata uygun değil. Silkip attı diyeyim en iyisi.:D

Said'in Schillinger'ı bırakması iyi oldu. Aklıma takılan bir şey var. Said herkesi temsil ediyor ya birkaç bölüm önce savcı kadınının da eski nişanlısı olduğunu söylemişti. Said önceden avukat falan mıydı acaba?

Beecher da gay oldu. Schillinger'in planı iyi işliyor.

8.5/10

Ben o "baba" kelimesini mafya babası olarak algıladım. (b)
Başta ben de öyle anladım ama soyadları falan aynı. Bir de ben sezonun başından beri oğlu diye biliyorum adamı. :D Ama düşününce soyadı farklı başka bir mafya babası olabileceği fikri geldi aklıma şimdi. :D

2x7

Bu sezonun en iyi bölümüydü bence. Beni şaşırtan kısımlar oldu.

Oz ve hayvanlar alemi arasındaki ilişkiyle alakalı kısımlar çok iyiydi. Augustus'un şimdiye kadarki en iyi anlatımıydı bence.

Bu bölüm beni en çok şaşırtan ise hapishanedeki herkesin Rebadow'a yardım etmesiydi. Schillinger bile para verdi. O kısımları çok sevdim. Hatta Adebisi bile bazen insan olmak iyidir dedi ve parayı çalmadı.

Bu arada Adebisi demişken Afrikalı adamı görünce özünü mü hatırladı ne garip bir şey oldu adama.:D

8.5/10

2x7

Güzel bölümdü genel olarak.

Şair karakteri çıktığı gibi yeniden girmeyi başardı hapise. :D Sevmediğim bir karakter açıkçası. Yeniden görecek olmamız kötü benim için.

Bölümde salıverilen çocuk tacizcisi papazın tecavüz ettiği çocuk bizim rahipti sanırım.

Alvarez de kontrolü yeniden kazanmak için yanlış işler yapacak gibi ama bakalım. :)

2x7

Bence de sezonun en iyi bölümlerinden biriydi. Daha önce de söyledim ama diziye gittikçe ısınıyorum. Bence bu sezonki bölümlere imdb'de haksızlık edilmiş. Belki çok büyük olay yok ama 6-7 puan alacak kötü bölümler de değil. En azından 7.5 civarı ortalama alması gerekir çoğu bölümün. Kötü hali buysa iyi halini de merak ediyorum doğrusu. Özellikle 4. sezondan sonraki bölümler çok yüksek puan almış. :)

Herkesin para toplama işine girmesi enteresandı. Schillinger hatta Adebisi'nin bile içinde insaniyet kırıntıları var demek ki hala. :)

Beecher'a Said'e atar yaptığı sahnelerde kızdım. Karakteri alkolik yaptılar yine.

Ryan'ı sevmiyorum ama kardeşi için de üzüldüm. Saf bir adam herhalde ve Schillinger'ın oyuncağı olması üzücü. :(

Şair aptallık edip geri dönmüş, gelmese de olurdu. :)

Adebisi'nin Sheila mıydı neydi o kadınla ilişkisi enteresandı. Yalnız ırkçılığa maruz kalınca Adebisi için bile üzüldüm orada. Irkçılık kime olursa olsun kötü. :(

McManus, Diane'i gönderdi. (Sopranos'un çekimleri mi başladı nedir. :D Ama gözükmeye devam edecekmiş)

Latinlerle ilgili olayı pek sevmedim. Adını öğrenemediğim Bora Akkaş'a benzeyen eleman gardiyanı öldürmeye falan kalkmaz inşallah. :)

Bir de rahiple ilgili olayı çok sevmedim...

Bu arada unutmadan söyleyim 8. bölümü Cuma izleyelim de Pazar gününü es geçelim bu hafta. Geriden gelen arkadaşlar için yetişme fırsatı olur, biz de bir sezon arası vermiş oluruz. :) Çarşamba günü geçeriz üçüncü sezona...

8+ /10

2x5

Pek haraket olmadı bu bölümde.

Beecher güreş filan derken bu adamla işi pişircek gibi geliyor bana :D

Ryan reyiz fena aşık oldu, inşallah eski haline döner.
7/10

2x6

Geçen bölüme göre daha iyiydi :D

Adebisi ne yaptı öyle ya, İtalyan'ı kendi yöntemiyle saf dışı bıraktı :D

Beecher gay oldu sonunda bekliyordum zaten :D

Ryan reyiz bunu yapmamalıydı kötü oldu :(
8/10