Klasik Oz 1. Sezon Yorumları

1x1

Açılış bölümü için fena değildi. Dizinin her şeyiyle çok ilginç bir tarzı var. Zaten bu tarzından dolayı da diğer hapishane filmlerinden-dizilerinden ayrılıyor. Karakterlere ve konuya tam ısınamadım ama zamanla açılacaktır diye düşünüyorum. Bu bölüm biraz hapishaneyi tanıtma gibiydi.

Dino gibi adam ilk bölümden nasıl gitti ya. Baya şaşırdım.

8/10

@OzaN anladım ki bu öyle böyle dizi değil,ne zamandır üst düzey dizi arıyordum ve şuana kadar sadece 3 tane üst düzey diyebildiğim dizi vardı, Lost, Breaking Bad ve Prison Break. Got bile bu kategoriye gitmemekle birlikte bunlara yaklaşıyordu bu Oz direkt bu kategoriye girdiği gibi Breaking Bad i bile geçmek üzere gözümde.

Bağımlılık yapan dizileri yavaş izlemek mümkün değil. Günde 4-5 bölüm izlemek istiyorum ama dizinin genel bölüm sayısı az olduğu için keyfini çıkara çıkara izlemem daha iyi olacak. Haftada 2-3 ü geçmem umarım.

İlk 4 bölüm belki alışma açısından biraz ağır gelebilir ama 5.bölümden sonra dizinin ne kadar mükemmelleştiğine şahit olacaksın. Hele 6 ve 7.bölümler... Uzun süredir bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum dizi izlerken.

1x1

İzlenmesi gereken bri dizi ama yok gelmiş geçmiş en iyi dizi filan diye coşmaya gerek yok. Hapishane değil sanki lise, suçlular kavga ediyor, araya müdür dalıyor. Sen hücrene sen odama gel falan diyor. Müdürün odaya giren çıkan belli değil, Müslüman ağbi zaten zırt pırt orda, postasını koyuyor. Bildiğin sarmadı ama hadi bakalım daha ilk bölümlerdir diye seyretmeye devam ediyoruz.

Hep yerdik birazda övelim, görüntü yönetmeni müthişti, logar kapağının altından görüntü alması ve Aidsli Sanchez konuşurken etraflarında dönen kamera harikaydı.

Merhametten maraz doğar diyenler boşuna dememiş. Dino, aidsli vatandaşın (Sanchez) daha fazla acı çekmemesi için ölümünü kolaylaştırdı. Karşılığı bu mu olmalıydı. Cezaevinde elamanı yakarak öldürdüler. Sonuç olarak oz acımasızdır. Adamın g.tünden kan alırlar, uzak durmak lazım.
7/10

1x2, 1x3

Dizi biraz tempo kazansa daha iyi olacak bu haliyle sıkıcı.

Schillinger dizide en gıcık kaptığım karakter haline geldi. Sünepe Tobias'ın içinden ne zaman canavar çıkacak acaba? Aslında tam bir soğukkanlı katil tipi var.

Jefferson Keane ve Kareem Said'i sevdim umarım yakın zamanda ölmezler.

Mcmanus iyi niyetli biri, o'reilly ise güvenilmez.

Hapishane müdürü Schibetta, Keane ve Said'den olay çıkmaması için barışmalarını sağladı. Daha sonra Keane ateşten korktuğunu söyleyerek (cehennem de yanmadan bahsediyor herhalde) Said'den kendisini kurtarmasını istedi ve müslümanlığa geçti. Tabii bela adamın yakasını bırakmadı, spor salonundan kendisini sıkıştıran iki kişiden birinin boynunu kırdı. Gardiyanlar utansın, Vali'de adam çıkmadı, mahkumlara eş ziyaretini bile çok görüyor.
7/10

Son düzenleme:
Kesinlikle gelmiş geçmiş en iyi Dizilerin başında gelir. 1x7 gibi efsanevi bir bölümü izledikten sonra da bakalım görüşün değişmeyecek mi

1S2B

Çok şahane sayılabilecek bir bölüm izledik. ilk bölüme göre kat ve kat daha iyiydi.

Anlatıcı adama ilk bölüm kıl olmuştum ama 2. bölüm bir sempatimi kazandı. Olaya vakıf oldukça seviliyor karakterler.

Prison Break'i hiç sevmemiştim ve baya sıkılmıştım ama Oz çok farklı bir şey olmuş. Anlatımı ile kaptı beni şimdiden.

İlk 20-25 dakika süper geçti ama sonlara doğru biraz sıkıldım nedense. Çok fazla karakter işlemesinden olabilir.

Schillinger ne kadar sinir bozucu bir karakter. Avukat adam iyi dayanıyor. Ben en az 3-5 kez saldırmıştım.

Beecher'ın karısı ile görüştüğü sahne güzeldi. Sonrasında Schillinger tehdit etti. Çok sinir oldum.

Şu çocuğu doğacak adam ile dedesinin hikayesi şahaneydi. Mutlu son oldu sonda.

Dino'nun katili arandı ve Dino'nun bıcakladığı adam hapishaneye geldi. İtalyan reis şu Dino'nun bıcakladığı adamı çözse süper olur. Dino'yu yakan adamıda doğradılar. Süper.

Sigara yasağından sonra eş ziyaretide kalktı. Yakında isyan çıkacak.

McMonus çok sağlam adam. Zenci elemanı evlendirdiği sahne güzeldi.

9.3/10. Biraz cimri davrandım çünkü ileride çok daha hareketli bölümler bizi bekliyor gibi.

1x8 (Sezon Finali)

Ne Mükemmel dizisin sen yahu! Dayanamadım ve yine izledim. İkinci sezonu @OzaN konuyu açana kadar izlememeye çalışacağım çünkü böyle giderse 1 aydan önce bitiririm diziyi.

Manyak bir bölümdü. Diziyi ilk başlarında durgun olduğunu sanmıştım, Prison Break bile hareketlilik konusunda Oz 'un yanında halt etmiş!

Aryanlar, Naziler, Gangsterler, İtalyanlar, Müslümanlar... Hayatımda bu kadar gerçekçi ne hapishane dizisi ne de filmi izlemedim! Ne lisesi? Adamlar resmen gerçek hapishaneye gizli kamera koymuş gibi gerçekçi yapmışlar!

bu bölümde büyük isyan gerçekleşti ve mükemmel bir sonla bitti. Bakalım kimler ölecek kimler sağ kalacak?

Tobbias iyice psikopatlaştı heyt be

Adebizi nin çocuk gibi meme istemesi ve ağlaması en sonunda bağlanması.. Ulan!

Allahuekber!

10/10

@OzaN bizde hızlansak mı.
Haftada 3-4 bölüm olsun.
Parşembe-Cumartesi-Pazar şeklinde hatta Birde Salı izleyelim.

1x2

İlk bölümden daha kötü bir bölümdü.

Bölümün ilk yarısı fena değildi J.K. Simmons'lı sahneler kendini izlettiriyor fakat bölümün ikinci yarısı felaketti. Zor dayandım sonuna kadar.

Ben bu diziyi seveceğime emindim ama olmayacak herhalde ya hiç ışık göremiyorum. Yine de sezon sonuna kadar devam tabii...

5/10

Şuan 4 kişi kabul etti.
Zaten Durger UA günlere uyamam demişti. Haftada 3 bölümde izler bence.
@DungerUA!
Başka @gundix123 ve @cevaa izliyor galiba ama çoğunluk oluştu zaten.
Onlarda ayak uydurabilir bence.

Nickini iki kez yanlış yazdıktan sonra bence @Danger UA! kabul etmez.

Bence kabul eder. İlk bölümü sevmiş zaten totalde.
O üçlüden biri kabul etse çoğunlukla 3 güne çıkarmış oluruz diziyi.
hatta biri bu gün kabul etse bugün 2 bölüm bile izleyebiliriz.

@OzaN Hızlı hızlı izleyelimde çıksın bir an önce aradan. Bu diziyi şişirmeye devem ettikleri sürece bırakmam yakındır.

Sıkıntı olmaz haftada 3 bölüm izlerim ben de.

@OzaN şimdi günler hangi günler olacak.
Çarşamba 4. bölüm olacak şekilde devam edelim bence.
Bekleyemem ben o kadar ve mücadele verdim 3 güne çıksın için emeğimin karşılığını istiyorum.