Osmanlıdaki En Favori Padişahınız ve Sadrazamınız?

müslüman oldum diye kandırdıysa milleti tarihçiler öyle diyor

müslüman oldum diye kandırdıysa milleti tarihçiler öyle diyor

Sanmam O Zaman Adalet Sistemi Vardi

Mekke Medine Bagis Yapmıs

Hürrem Sultan Öldükten Sonra Ölmemis Gibi Mektup Yazmaya Devam Edermis Sultan Süleyman Han Zaten Müslüman Olmaya Karar Verdigi Andan

İtibaren Gözünde Büyümüstür

Ben Sanmıyorum Ama İyi Bir Kadın'da Degil Mustafa Ölümün İran Yazdıgı Mektuplar Damadi Rüstem Pasayla Günaha Soktular Mustafayi :)

Hiçbisi Kesin Degil Tarihte Sadece Kaç Metre Kare İlerlettigi Falan Onlar & 100 Dogru

Hürrem Sultan kötü biri değil.Dizide çok abartılmış.Birçok cami yaptırmıştır.Hayırsever biridir.Entrikalar çevirmiş olabilir kendi refahı için onu bilemem.Haremde ne olduğunu kimse bilmiyor zaten.

En sevdiğim padişah Fatih Sultan Mehmet'tir.Çünkü Muhammed b. Ebî Seybe, Zeyd b. el-Hubâb'dan, o, Velid b. Mugire el-Meâfirî'den isitmis, Velid b. Mugîre Abdullah b. Bisr el-Has'amî'den o da babasindan isittigine göre Nebi (a.s.) söyle buyurmustur:
'Istanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur.'

Bunun yanında Fatih Sultan Mehmet kararlı bir yapıya sahiptir.İnatçıdır,hırslıdır ve zekidir.Planlı bir şekilde çalışması ve herhangi bir sorunla karşılaşmaması hayran olduğum özelliklerindendir.Gemileri karadan yürütmüş bir adam için daha fazla söze gerek yok diye düşünüyorum.

Yavuz Sultan Selim'i sevmiyorum demek için onun yaptıklarının yarısını yapabilmiş olmak gerekir.Osmanlıya halifeliği getirmek ve Mekke-Medine'yi almak kolay iş değil.Kişiliği ne kadar iyi yada ne kadar kötü bir insan onu biz bilemeyiz.

Sadrazan olarak duruma baktığımızda Sokullu Mehmet Paşa'nın şu sözü onun ne kadar zeki olduğunu ve Türklerin hiçbir zaman altta kalmayacağını göstermiştir;

''siz bizim inebahtı savaşı'nda sadece sakalımızı kestiniz, biz ise sizin kıbrıs'ı almakla kolunuzu kestik. sakal daha gür bir şekilde tekrar büyür, fakat kesilen kol tekrar gelmez.''

Bu yüzden Sokullu Mehmet Paşa en sevdiğim sadrazamdır.Forum geneline baktığımızda da en favori olmuş durumda.

Son düzenleme:
baltacı gibisi varmı ya katerinayla maceraları dillere destan en favorisi baltacıdır ..:))