Netflix Orange Is the New Black 1. Sezon Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İkinci bölümü izledim.

Çok güzel kadın hikayeleri ve kadınların hayatta karşılaşacağı tüm sorunları izlemek isteyenlerin kaçırmaması gereken bir yapım.Drama ağırlıklı ilerlese de trajikomik ve komik bir yapısı da var tabi ki. Bir bölüm sizi üzerken diğeri mutlu kılıyor.Ama her bölümde dizi seyircisine mutlaka bir şeyler hissettirmeyi başarıyor.

Şu anda izlediğim hiçbir diziye benzemeyen işlenişiyle; hani bizim için özel diziler vardır ya; işte bu dizi de onların arasına benim nezdimde katıldı.

Fig'in formalite icabı buradayım demesi güldürdü.

7/10

Dizinin S01B02 izledim

Dizi hakkında çokça yorum yapmaya gerek yok. Dizinin bendeki etkisi bir sonraki bölüme hışımla geçme isteği uyandırması. 2.bölümde de aynı istekle karşilaştim ama bi hışımla sonraki bölüm yerine hışımla player'ı kapattım

Piper'ın biber yeme sahnesi çok güzeldi.
Son sahne de süperdi.Piper'e acımamak mümkün gibi değil

Flashback sahnelerde
Aşçı kadının slikon patlatma sahnesi ve Piper'in kocasından habersiz et yeyip kocasının ağzinı koklaması
(iğrenç sahneydi ama güzeldi de
)

slikon patlatma sahnesi gerçekten çok güzeldi birde görüş sırasında makinadan yiyecek alamadığında isyan ettiği sahne hoştu

slikon patlatma sahnesi gerçekten çok güzeldi birde görüş sırasında makinadan yiyecek alamadığında isyan ettiği sahne hoştu
O cips alma sahnesini tahmin etmişti, birde fişlerini kontrol etseydi

1x3

İlk iki bölüme göre biraz daha durgun bir bölümdü sanki. Bilmiyorum belki ben havamda değildim ama yer yer sıkıldım. Sanki dizi 50 dakikanın altında kalsa daha iyi olurmuş.
Tabii yine de diziyi epey sevdiğim gerçeğini değiştirmiyor bu durum.

Anlaşılan Lost'ta olduğu gibi her bölüm bir karakterin üzerine yoğunlaşıp o karakteri bize yakından tanıtıp geçmişine götürecekler. Bu durum iyi olarak değerlendirilebilir. Bir süre sonra tüm karakterleri yakından tanımış olacağız.

Piper'ın karnı doymaya başladı ama bu sefer de başka dertleri çıktı. Bir taraftan Alex diğer yandan psikopat.

Dizide çok fazla gıcık olunası karakter var. Başta bıyıklı.

Diziyi severek izlemeye devam ama bu bölümlük 1 puan kıralım.

7/10

Üçüncü bölümü izledim

Dizi gittikçe beni içine çekmeye başladı.Sindire sindire izlemek lazım hemen bitirip de bu kadar güzel bir diziden mahrum kalmak olmaz.1 saate yakın süresine rağmen bölümün nasıl bittiğini anlamadım.

Alex en sevdiğim karakter hayatımda gördüğüm en etkileyici ve çekici kadınlardan biri..Piper'e seni ben ihbar etmedim diyor ama bence kesin o ihbar etti hapishanede birikte olabilmek için,başka kim ihbar edecek.

Crazy Eyes (Deli Göz) bu bölümde Piper'i bir hayli sıkıştırdı akli dengeside yerinde değil ama acayip eğlendiriyor beni,dizinin kuşkusuz en komik ve en eğlenceli karakteri.Finalde de yaptığını akıllı bir insan yapmaz herhalde!

7/10

S01 B03 izlemiştim yorum yapmayı unutmuşum

Dizi yine güzel bölümdü bence;
Özellikle Deli göz'le bol kahkaha attim

Şu tranvesti sanırım gerçek travesti? Erkek hallerini gösterdiğinde de göğüsleri var gibiydi😱Hannah Montana gibi giyinmesi güldürdü
Karisina ise üzüldüm
Hele o gardiyana iyice uyuz oldum
Ne sapıklar var. Diğer gardiyanin aşık oldugu kızsa güzel değil😕

Şu masturbasyon olayı da güldürdü
Piper'in kocası hala American Pie filminde kalmiş gibiydi
Bu arada Piper'in lez aşkı süper bence. Ayrılmasalarmiş keşke

Dizinin etkisi hala büyük bende. Hep bir sonraki bölüme geçmek istiyorum
Bu arada belirtmek isterim. 2.sezonda umarim jenerik değişir. Jeneriğini atladiğim tek dizi

Niye ya jeneriği güzel bence özellikle müziğini seviyorum.

1x4

İyi devam ediyor dizi, bir önceki bölüme göre de iyiydi herhalde.

Piper'ın odadaki kadını sevdim. Biraz aksi biri gibi olsa da Piper'ın yararına gibi. Gerçi Piper sonlara doğru çok sert çıktı koruyucuya ihtiyacı yok herhalde artık.

Daha uzun yorum yapmak isterdim ama bölümü izleyeli çok saat oldu galiba unutmuşum bile detayları.

8/10

4.bölümü izledim

Diziye alıştım artık sıkılmadan su gibi akıyor.

Bayan Claudette esaslı kadın çıktı.Tornavidanın kaybolmasından dolayı başkası olsa Piper'i ele verebilirdi,Flashback sahnesinde de neden cezaevine düştüğünü gördük küçük bir kıza yapılan cinsel tacizin intikamını almış iyide yapmış.

Piper enson yatağın altına saklamıştı tornavidayı odaya yardım istemek için gelen mahkumlardan birisi almış bende birisinin mahkumiyetini uzatmak için aldılar sanmıştım meğer kadın toranvidayı dildo olarak kullanacakmış

Bu bölümde bir sahne dışında Crazy Eyes (Deli Gözü) göremedik umarım birdaha ki bölüme sahnesi fazla olur.

8/10

S01 B04 izledim

Dİzi hakkında pek yorumlayacak bişey;
Piper'in yanına taşindiği kadının geçmişindeki(ergenlik dönemiyle) sonraki halleri(orta yaş) pek benzemiyorlarmı.

Tornavida olayını tamamen başka amaç için işlediler

Neyse biraz durgundu filan 6.5'den 7/10 verelim bu seferlik

1x5

İyi bölümdü yine, en ufak bir sıkılma olmadan izledim.

Tavuk olayı komediydi.

Finaldeki tavuklu şarkı da iyiydi.

Piper'ın nişanlısı hata yaptı bence Alex'i suçsuz göstererek. İleride inşallah ikisi arasında yakınlaşma falan olmaz.

Taylor Schilling harika oynuyor ya. Minikler falan müthiş. Dizinin en büyük artısı bence.

Flashbacklerle anlatılan karakteri sevmiştim de flashbacklerde son yaptığına anlam veremedim. Annesinden ne çekmiş be.

8/10