Netflix Orange Is the New Black 1. Sezon Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1x13 (Sezon Finali)

Sanırım dizinin şu ana kadarki en iyi bölümüydü. IMDb'ye göre de öyleymiş.

Larry'nin ayrılma kararı beklendik bir durumdu. İkilinin ilişkisinin nereye varacağı merak konusu. Piper'ın hapishane sınırları içinde yapabileceği pek fazla bir şey yok.

Alex ile Piper'ın arasındaki iplerin kopmasına sevindim. Özellikle Alex'in diğer lezbiyenle ilişkisi iyi oldu. Birbirlerini buldular işte. Mutluluklar dilerim.

Red ile İspanyol arasında yeni bir savaş başladı diyebiliriz. Red, bir zamanlar Piper'ı bıraktığı duruma kendi düştü.

Christmas özel etkinliklerini Hababam'ın yaptığı yıl sonu etkinliklerine benzettim, güzeldi birazcık uzatsalar da.
Maşallah ekipteki herkesin sesi şahane.

Bölümün asıl vurucu noktası ise elbette sonuydu. Piper üst üste gelen şeylere daha fazla dayanamadı ve geleceğini tehlikeye attı. Galiba kadın ölmeyecek ama basit bir şekilde kurtulamayacağı da kesin o olaydan.

Bu arada Healy'nin bu kadar pislik çıkacağını tahmin etmezdim. En düzgün memur olarak bakarken başta Mendez'den sonra ikinci olarak çıktı.

Bunlar sadece sezon finaline yönelik yorumlardı. Diziye ilişkin genel sezon yorumunu da birazdan yapacağım bir aksilik çıkmazsa.

İlk kez bu puanı veriyorum diziye:

9/10

Sezon genel yorumu şurada: https://fav10.net/forum/threads/son...i-sezonu-ve-yorumu.213625/page-3#post-1831585

Son düzenleme:
13. Bölümü sezon finali izledim

Güzel bir sezon finaliydi, 2.dönemi merakla bekliyorum.

Eksikleri olmasına rağmen ilk sezon için iyi buldum diziyi, ileriki sezonlarda kaliteyi yükselterek devam edeceğini düşünüyorum.

Red'in yemekhaneden kovulduktan sonra intikam planıyla insanların canıyla oynaması korkunçtu,daha kötüsüde olabilirdi.Bu durum hapishane hayatının uzamasınada yol açabilir ama beni en çok etkileyen kısmı yemek sırasında beklerken öğününü alamaması oldu.Etme bulma dünyası aynısını dizinin ilk bölümlerinde Piper'e yapmıştı.

Hapishanede çıkan yangın sonrası Bennett ve sevgilisinin yakınlaşması iyiydi, kıza karşı hala boş olmadığını öğrendik. Bennett umarım çocuğuna da sahip çıkar.

Piper'in bu bölümde başına gelmedik kalmadı önce duşta Pensatucky'in jiletli saldırısına maruz kaldı,daha sonra Alex'in sevgilisi Larry'le konuşması sonucu terk edildi ve en sonunda da Mr.Healy'nin yaptığı puştluk sonrası tekrar Pensatucky'in saldırısına karşılık verip öldüresiye dövdü.

Pensatucky çok iticisin keşke ölsen.

9/10

red in yaptıklarına katılmasamda dizide red karakteri iyi bir karakter bence tekrar yemekhaneyi almalı

pensatuckymidir nedir dizideki en ilginç tiplerden biri ses tonuyla oyunculuğuyla mükemmel götürüyor işi aslında dizideki tüm karakterler iyi ama bazıları ön plana çıkıyor.. pnsatucky nin aslında psikolojik sorunları var onu hristiyanlık inancıyla kapamaya çalışıyor ama psikopat psikopattır

Larry Piper'in yanında çocuk gibi kalıyor,birde @destere'ye soralım.
bende iki kızın yakınlaşmasını sevmem ama yakınlaştıkları bölümlerde biz iki kız görünce daha mutlu oluyoruz yani lary gibi bir baltanın görüntüyü kirletmesindense alex in piperla olması daha iyi, yani sözkonusu larry ise ben piperla oynaşanın alex in olmasından yanayım
)

13.bölümü izledim başka gün ayrıntılı yorum yapacağım genel olarak sezon finalini beğendim , ve güzel ve heyecanlı bulduğum sahneler vardı
açıkçası kaliteli bir diziydi

ORANGE IS THE NEW BLACK - 1.SEZON GENEL YORUMUM

prison break'i izlerken son sezonun sonlarında sara hapse girdiğinde sadece 1-2 bölüm geçmişti ve o ortamı da biraz tanıtsalar istemiştim. orange is the new black biraz ilişkiler üstüne kurulu olsa da flashbacklerle zaman içerisinde kimin neden orada bulunduğunu öğreniyoruz

bi' kere çok çeşitli kadın profilleri var dizide... yan karakterler olarak nitelendirebileceğimiz bu karakterlerin hayatına kısa kısa bakışlar atmamız aslında bize iyi ve kötünün nasıl içiçe olduğunu ispatlamıyor da neyi ispatlıyor? hepsinin kendine özgü nedenler var ve empati kurmamak imkansız.

diğer yandan dizi bence birçok insanın sandığı gibi "beyaz kadın dramı" falan değil. evet öyle gibi başlıyor ama ilerleyen bölümlerde asıl karakterimiz piper'ın nasıl da farklı biri olduğunu-yada tam tersi aslında hep öyle ama modern dünyaya nasıl uyum sağladığını- görüyoruz. bunu özellikle alex'le olan ilişkisinden anlayabiliriz bence.

bu arada ilk bölümlerdeki "fazla" cinselliğin dikkat çekmek amacı ile stratejik bir şey olduğunu düşünüyorum, nitekim bu da diğer bölümlerde daha yerinde ve dozunda cinsellikle dengeleniyor. ilk bölümlerdeki cinsellik beni biraz rahatsız etti, fakat diziyi izlemeye devam ettiğimde buna deydiğini gördüm..

soundtrackin bir dizi için ne kadar önemli olduğunu gösterdiği için de ayrı bir övgüyü hak ediyor yapım. açılış jeneriğinden tutun da bölüm sonlarındaki müziklere kadar şarkı ve sahne müziği seçimleri tek kelimeyle 10 numara bence.

@OzaN @destere @sürgünüm @Çiğdem- @Ahmad @Forumdash

değerlendirmen harika olmuş
hep böyle geniş yorumlar bekliyoruz senden

Ben finali izleyip izlemediğimi unuttum şimdi

Neyse bence Piper ve Larry yakışmıyor. Larry çok ergenik duruyor Piper'ın yanında
Alex ile Piper muhteşem bir çift
Keşke ayrılmasalardı @sürgünüm

Cinsellik konusunda mı ayrı fikirlere düştünüz anlamadım ama ben uyum konusunda yorum yaptım

Uyum konusunda,Larry'in Piper'in yanında ergen durduğunda aynı fikirdeyiz.

yapmamışsın, sende hızlı gitmişsin benim gibi
arkadaşlarla haftada iki bölüm izliyorduk ban aldığımda iki günde hepsini izlemiştim
Benim gittiğim hafta bitmitirecektik forumcak. Ben geceleri izlediğimden unutmuşum yorum yazmaya

Finale dair tek hatırladiğim sahne;
Piper'ın şu dinci kıza yumrukları geçrdiği sahne

Benim gittiğim hafta bitmitirecektik forumcak. Ben geceleri izlediğimden unutmuşum yorum yazmaya

Finale dair tek hatırladiğim sahne;
Piper'ın şu dinci kıza yumrukları geçrdiği sahne
o kız haketmişti evet son sahnede o kızı kafayı gözü dağıttı
ama aynı kızın ölmesinide istemem çok renkli bir karakter mutlaka dizide olmalı
ses tonuda çok hoş

o kız haketmişti evet son sahnede o kızı kafayı gözü dağıttı
ama aynı kızın ölmesinide istemem çok renkli bir karakter mutlaka dizide olmalı
ses tonuda çok hoş
Evet ses tonu benimde ilgimi çekiyor.Bugulu bi ses tonu var dicem olmayacak, sesi kısık dicem olmayacak.Tuhaf bi ses tonu var gerçekten
Konuşssa da bağirsa da aynı hep

Evet ses tonu benimde ilgimi çekiyor.Bugulu bi ses tonu var dicem olmayacak, sesi kısık dicem olmayacak.Tuhaf bi ses tonu var gerçekten
Konuşssa da bağirsa da aynı hep
kısaca ona biz seksi bir ses tonu var kızın diyelim

Şimdi yorumunu yeni gördüm de, ben bu yorumu Ekşi Sözlük'te de görmüştüm.